کنترل کودکان در مهمانی
آشفتگی و بی قراری کودک در ایام دید و بازدیدهای نوروزی امری طبیعی است که با کمی حوصله و ترفندهایی که ما در اختیارتان قرار میدهیم قابل رفع است.

با ناآرامی های کودکان در دیدار های نوروزی چه کنیم؟

چرا فرزند خوب و آرام شما، در مهمانی و ایام دید و بازدید عید، تبدیل به کودکی بی قرار و بی حوصله می شود که هم میزبان و هم والدین را کلافه می کند. بهم خوردن ساعات خواب ، تغییر در عادات غذایی، رفت و آمدهای مکرر و بسیاری از دلایل دیگر موجب بی قراری کودک در ایام عید نوروز میشود . هر خانواده ای دارای قواعد و قوانین مخصوص به خود در تربیت بچه ها است ، مثلا ساعت مشخص غذا خوردن، خوابیدن، بازی ، تماشای تلویزیون و ... که کودک به انها عادت کرده است. در ایام عید که دید و بازدید ها این قواعد را تغییرداده و جابه جا می کند اغلب موجب تغییر خلق و خوی کودکان می شود. 

روش های موثر در رفع بی قراری کودک در ایام عید

در مطلب قبلی نمناک توضیح دادیم که کودکان معمولا از حضور مهمان ناراحت نمی شوند ، اما از این که روند زندگی آنها به هم می خورد آشفته می شوند و خیلی سریع این تغییر رفتار را در قالب کلافگی، سر و صدا، بهانه جویی و ناآرامی بروز می دهند. این وضعیت تنها مخصوص فرزندان خانواده میزبان نیست، بلکه کودکانی که به مهمانی می روند هم ممکن است چنین آشفتگی هایی پیدا کنند.

چون آنها هم می خواهند برنامه ی تلویزیونی دلخواه خود را ببینند ، بازی مورد علاقه خود را انجام دهد و غیره. اما در زمان مهمانی از آزادی کافی بهره مند نیستند .والدین در زمان مهمانی دوست دارند که خانه منظم باشد و در حضور مهمان اسباب بازی و وسایل اضافه در خانه ریخته نشود، صدای تلویزیون کم باشد تا آنها به راحتی بتوانند با هم صحبت کنند، یا برای پذیرایی بیشتر و بهتر از مهمان و استفاده بیشتر از فرصت های پیش آمده، زمان غذا خوردن یا استراحت خود را به تأخیر می اندازند بنابراین توجه کمتری به کودکان نشان می دهند.

معمولا کودکان نمی توانند این وضعیت را تحمل کرده و باآن هماهنگ شوند، آنها دائم در جست وخیز بوده و بی قراری می کنند. برخی والدین به این رفتار کودکان توجه یا اعتراض نمی کنند و آنها را آزاد می گذارند .به همین دلیل اطرافیان نیز او را بی ادب به حساب آورده و سرزنش می کنند.

اما والدین با تجربه برای این شرایط پیش بینی هایی می کنند و در طول مهمانی مراقب کودک خود هستند تا او هم از این دیدار ها لذت ببرد و خاطره ی خوشی داشته باشد.

برای آرام کردن کودکان در ایام دید و بازدید نوروز بهتر است وسایل بازی آنها را فراهم کنید

وسایل بازی

نکات مهم در برخورد با کودکان

در این قسمت از نمناک بهتر است با نکاتی در مورد برخورد با این کودکان آشنا شوید: 

به کودکان اجازه دهید تا با صدایی نرمال تلویزیون تماشا کنند. 

یک گوشه از منزل و یا اتاقی را برای بازی کودکان در نظر بگیرید تا هم مانع صحبت کردن شما نشوند و هم به آرامی مشغول بازی باشند. 

خوراکی و میوه های مورد علاقه کودکتان را به همراه داشته باشید تا در صورت نیاز به او بدهید. 

آداب مهمانی رفتن را از قبل در قالب بازی های کودکانه مثل خاله بازی به کودک آموزش دهید. در این نوع بازیها نقش یک مهمان و یا میزبان محترم و یا نقش همان بد و شلوغ را بازی کنید تا کودک آموزش درست را یاد بگیرد. با تمرین های بسیار کودک رفتار درست را میآموزد و دیگر در مهمانی ها رفتار اشتباه خود را تکرار نمی کند. 

اگر والدین در خانه رفتار های سختگیرانه ای داشته باشند و به کودک شان اجازه حرکت و کودکی کردن در منزل خود را ندهند، به احتمال زیاد کودک در حضور دیگران به راه های مخربی برای جلب توجه متوسل می شود. 

اگر میزبان هستید جای استراحت کودک را آماده کنید تا در صورت نیاز به استراحت ، کودک با آرامش بخوابد و به دنبال جای استراحت نباشد. 

کودکان اغلب نمی توانند بوی تند غذاها را تحمل کنند . گاه گاهی اندی از خوراکی را به آنان بچشانند تا بدانند غذایی خوشمزه در راه است و آرام بگیرند.

هنگام صحبت با بزرگترها ، گاهی هم با کودکان صحبت کنند تا ، انها خود را فراموش شده نپندارند و متوجه توجه والدین و بزرگترها به خود شوند. 

گاهی اوقات کودکان ، بدون هیچ دلیلی شروع به نق زدن می کنند ، اگر گرسنه، تشنه ، بی خواب و یا خسته نباشند ،این رفتار را نادیده بگیرید و سرآسیمه نشوید. 

برخی از کودکان در روزهای عادی به تنهایی بازی می کنند و بی قراری نمی کنند، اما در زمان دید و بازدید ،در حضور دیگران مقررات را رعایت نمی کند، چرا که می دانند والدین هم در حضور دیگران با آنها برخورد همیشگی را نمی کنند.

کودک آرام 

اگر کودکی کار اشتباهی می کند، نباید بیشتر به آن توجه کرد، بلکه با کم توجهی باید به او ثابت کنید که این راه مناسبی برای جلب توجه نیست. تنبیه اولین گزینه ای است که والدین ناکام برای تغییر رفتارهای فرزند شان به آن متوسل می شوند.

 فضای مهمانی را برای کودک هم دلپذیر کنید، تا آنها نیز جلب توجه نکرده و از مهمانی لذت ببرند.

کودکان اغلب از مهمانی های طولانی زود خسته می شوند و بی قراری می کنند . قبول کنید برای کودکان بسیار سخت است که به مدت طولانی روی مبل بدون تحرکی بنشیند و تجنب و جوشی نداشته باشد . حواستان باشد چیزی از کودک نخواهید که در توانش نباشد.زمان این گونه مهمانی ها را طولانی نکنید. 

اگر کودک شما علی رغم میل میزبان کاری انجام داد که ممکن است ایشان درصدد اعتراض برآید و یا آن که از کودکتان بخواهد آرام و ساکت باشد، از رفار میزبان هرگز ناراحت نشوید و یا کودک خود را تنبیه نکنید، بلکه بهتر است پیرو شکایت ایشان دست فرزندتان را محکم بگیرید و کنار خودتان بنشانید و به آرامی به او بگوئید که اجازه ندارد از جایش بلند شود و گرنه از مهمانی های بعدی محروم خواهد شد. 

با رعایت این موارد تا حدود بسیاری بی قراری های کودک را به حداقل می رسانید و از مهمانی های خود لذت می برید.

راهکارهای آرام کردن کودک بی قرار در میهمانی ها بخصوص عید

54
این مطلب مفید بود ؟40
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ن/م.ح
برچسب : تربیت کودک
وبگردی