کودک بیش فعال
تلاش والدینی که به خاطر بیش فعالی و شیطنت های زیاد کودکانشان ترجیح می دهند بدون حضور بچه هایشان به دید و بازدید عید بروند بایستی برای کنترل کودکانشان صرف شود.

کنترل کودکان بیش فعال در دید و بازدید عید با اصول روانشناسان

به محض ورودتان به مهمانی ، فرزندتان از سر و کول میزبان بالا می رود و روی مبل ها می پرد ، به همه جا سرک می کشد و یه لحظه آرام و قرار ندارد.اگر به منزل شما نیز مهمان بیاید که وضعیت بدتر خواهد بود.

برخی از والدین در چنین شرایطی ترجیح می دهند که کودک را به مهمانی نبرند و یا هنگام داشتن مهمان ، فرزند خود را نزد کسی بسپارند تا با آرامش بیشتر از مهمانان خود پذیرایی کنند .برخی دیگر تا مدتها قید مهمانی و میزبانی را می زنند چرا که برخی قضاوت ها آنها را نارحت می کند.مثلا اینکه فرزند خود را بد تربیت کردید و یا چقدر شیطان است و ...

در واقع رفتار چنین کودکانی ارتباطی به روش تربیت والدین ندارد و نوعی اختلال محسوب می شود. اختلالی که این روزها خانواده های بسیاری با آن دست و پنجه نرم می کنند. اما آیا واقعا روشی وجود ندارد که بتوان با داشتن این فرزندان، در ایام عید و مهمانی ها به تفریح و گشت و گذار پرداخت ؟

این بخش از نکات مختص تربیت فرزند در نمناک روشهای مختلفی برای برخورد با فرزندان بیش فعال در مهمانی و ایام عید ارائه می کند که می توان با به کار گیری آنها ، اوقات خوشی را هم برای خود و هم برای فرزندتان فراهم کنید.

کودک بیش فعال

روشهای کنترل کودکان بیش فعال در دید و بازدید عید نوروز

1. قبل از خروج از منزل ، درباره شرایط خانه میزبان و افراد خانواده آنها با کودک خود صحبت کنید تا آمادگی وارد شدن به آن مکان را داشته باشد و بدرفتاری نکند.

2. برای آموزش پیام و قوانین خود می توانید از تصاویر استفاده کنید تا تاثیر بیشتری داشته باشد . مثلا عکس بچه ای در حال شیرجه زدن در ظرف میوه ، پریدن کودک روی مبل یا و... را در جایی نصب کنید که کودک به طور مرتب آن را مشاهده کند . روی تصاویر علامت ممنوع بکشید تا کودک ممنوع بودن انجام آن کار را درک کند.

3. توجه داشته باشید که تنبیه کردن این کودکان تاثیر معکوسی دارد ،و بعد از مدتی خوتان از بی نتیجه بودن تنبیه خسته می شوید.

4. انتظار خود را واضح و خیلی کوتاه بیان کنید. مثلا به فرزندتان بگوئید :از تو می خواهم در مهمانی کنار من نشسته و با اسباب بازات بازی کنی. اگر این کار را انجام بدی ، حتما بعد از مهمونی جایزه داری.

5. جایزه کودک را همان موقع تهیه کنید و به زمان دیگر موکول نکنید. البته جایزه را نباید بزرگ و گرانقیمت انتخاب کنید زیرا توقع کودک در دفعات بعد بیشتر می شود.

6. تهیه جوایز متنوع و کوچک برای انتظاراتی که از کودک دارید بسیار کارساز می باشد . انتخاب جوایز تکراری برای کودکان هیجان انگیز نیست و دیگر تلاشی برای بدست آوردن آن جایزه نمی کند.

برخورد صحیح والدین

7. این جایزه کوچک را بدون نشان دادن به کودکتان با خود به همراه داشته باشید تا در آخر مهمانی به او بدهید .البته جایزه را می توان بازی در پارک و یا بازی فوتبال و ... نیز انتخاب کرد.در اینصورت بعد از پایان مهمانی حتی برای 10 دقیقه نیز کودک را به پارک ببرید تا به قول خود عمل کنید.

8. توجه داشته باشید که این کودکان تمرکز کافی برای قولی که داده اند را ندارند . بنابراین لازم است که هر از گاهی البته نه با چشم و ابرو (برای کودکانی که بیش فعال نیستند اشاره ای کوچک قابل درک است) که با پیام های لمسی مثل گرفتن دست آنها و یا لمس و نوازش سر صورت آنها و با مهربانی تذکرات خود را یادآور شوید، و همینطور جایزه ای را که قول داده اید را دوباره اعلام کنید.

9. اگر فرزند شما با ورود به مهمانی ، قول خود را فراموش کند و حاضر به شنیدن تذکرات شما نشود باید مهمانی را ترک کنید تا کودک بداند که به حرف و قول خود پایبند بوده اید و آن را در هر زمانی اجرا می کنید.

10. در صورت مشاهده رعایت قوانین شما توسط فرزندتان ، بلافاصله آن را بازگو کنید و در مقابل دیگران او را تحسین کنید . مثلا در حضور پدربزرگ و مادربزگ به او بگویید :پسرم امروز آروم روی مبل نشسته و قانون نپریدن رو رعایت کرده ، همه اون رو تشویق کنید . حتی با دادن برچسب جایزه و امتیاز می توانید قوانین مهم را امتیازگذاری کنید تا کودک با گرفتن امتیازات کافی جایزه دریافت کند.

کنترل کودکان در مهمانی

11. فعالیت درست را به کودک خود آموزش دهید و قوانین را با مهربانی به طور شفاف و واضح بیان کنید .با فرزند خود ارتباط صمیمی برقرار کرده و به او از احساسات خود بگویید. مثلا :پسرم وقتی که جیغ می زنی مامان خیلی ناراحت میشه.

12. رفتارهای مشخص و مثبتی را که انتظار دارید کودک آنها را انجام دهد و به کودک خود بگوئید در قبال انجام دادن هر یک از آنها یک امتیاز و یا ستاره ای دریافت خواهد کرد . حدنصاب این جوایز را برای او مشخص کنید تا تلاش بیشتری برای رسیدن به آن حد کند .خرید جایزه اصلی را از قبل انجام دهید تا بلافاصله به فرزندتان هدیه دهید.

13. قوانین کودک را به صورت خیلی ساده و قابل فهم و به آرامی برای او توضیح دهید . حین انجام این کار مقابل کودک نشسته و با ارتباط چشمی با او صحبت کنید تا کودک کاملا متوجه منظور شما شود.

14. به صورت کاملا مودبانه مانع از دخالت دیگران در اجرای قوانین خود شوید . اگر در ابتدا از این قوانین نتیجه نگرفتید ، صبور باشید و آن را دوباره تکرار کنید.

15. علاوه بر تربیت درست فرزند باید در خود نیز انگیزه های مثبت ایجاد نمائید تا ارتباط سازنده و سرشار از مهربانی با کودک خود برقرار کنید.

کنترل کودکان بیش فعال شیطون در میهمانی های عید

4.26
این مطلب مفید بود ؟51
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ن/ز.ت
برچسب : بیش فعالی
وبگردی