ربات پرنده
مخترعین ایرانی موفق به ساخت کوچکترین ربات پرنده در دنیا شدند. جزئیات این پهپاد که به عنوان کوچکترین نمونه ساخته شده در دنیا در هفته پژوهش رونمایی شد را در ادامه مشاهده کنید.

ساخت کوچکترین ربات پرنده توسط مخترع ایرانی

 
با آغاز هفته پژوهش  و فناوری و در حاشیه افتتاح نمایشگاه فن بازار استان لرستان ،اولین و کوچکترین ربات پرنده ساخته شده در دنیا توسط مخترعین ایرانی با حضور استاندار لرستان رونمایی شد.این نمایشگاه که به مناسبت هفته پژوهش دایر شده، با حضور مسوولان استانی و استقبال قابل توجه دانشجویان دانشگاه لرستان در خرم آباد گشایش یافت.
پهپاد سلیمان امروز برای نخستین بار در این نمایشگاه رونمایی شد و مورد توجه بازدیدکنندگان قرار گرفت. 
حسین یاری فر مخترع کوچکترین ربات پرنده در جریان این مراسم گفت:این ربات در ابعاد شش در شش سانتیمتر ساخته شده است که حدود 12 دقیقه می تواند پرواز کند.
مدیر طرح این پروژه در این خصوص گفت:این پهپاد ناوپایه به صورت نقطه ای نشست و برخاست می کند و با توجه به نبود ناوچه در کشور، وجود این پهپاد کمک شایانی به عملیات های مختلف دریایی خواهد کرد.
مرضیه احترامی افزود:این پهپاد کاملا میهنی، برای نشست و برخاست به 6 مترمربع فضا نیاز دارد و با توجه به نوع پیکر بندی، توانایی حمل یک سوم وزن خود را دارد.
وی تصریح کرد:یک تیم محقق و پژوهشگر 11 نفره متشکل از کارشناسان ارشد و دانشجویان دکترای رشته هوافضا، حدود یک سال و نیم برای برنامه ریزی و ساخت این پهپاد همکاری کرده اند.
وی هزینه ساخت نمونه اولیه پهپاد ارایه شده در نمایشگاه را 411 میلیون ریال عنوان کرد و اظهار داشت:ساخت نمونه اصلی با ظرفیت حمل 33 کیلوگرم بار، دو میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
همچنین در این نمایشگاه کوچکترین ربات پرنده دنیا ساخته شده توسط محقق لرستانی نیز به نمایش درآمد.
 
کوچکترین پهپاد
 
این مخترع ادامه داد:پیش از این کوچکترین ربات پرنده دنیا با ابعاد 9 در 9 سانتی متر در آمریکا ساخته شده است اما این ربات با ابعاد 6 در 6 سانتی متر برای اهداف مختلفی از جمله فیلم برداری، مستندسازی و مسایل نظامی و امنیتی کاربرد دارد.
وی شعاع پروازی این ربات در جهات مختلف را 111 متر عنوان کرد و با اشاره به قابلیت ایستایی این ربات در هوا گفت:برنامه نویسی این ربات یکسال به طول انجامیده و در مجموع برای ساخت آن هشت میلیون ریال هزینه شده است.
وی ادامه داد:این ربات تاییدیه پارک علم و فناوری را دارد و مهر ماه امسال به عنوان طرح برگزیده کشور در مسابقات اختراع انتخاب شده است.
یاری فر افزود:وزن این ربات پرنده 19 گرم است که با نصب دوربین روی آن به 41 گرم می رسد و البته این افزایش وزن تاثیری در شعاع پروازی ندارد.
به نظر می رسد محققان و پژوهشگریان جوان استان گام های مطلوبی برداشته اند و مسوولان باید با حمایت از آنها و تلاش برای جذب حامی مالی و تولید انبوه این محصولات دانش بنیان اقدام کنند.

ربات پرنده ، کوچکترین ربات پرنده دنیا

4.519
این مطلب مفید بود ؟172
برگرفته از مهر-/ف
برچسب : اختراع ربات
وبگردی