کیست مویی
کیست مویی معمولا در پایین کمر و بیشتر در افراد پر مو دیده میشود, علت این بیماری و راه های درمان آن را در ادامه مشاهده کنید.

علت و درمان کیست مویی نشیمنگاه

شایع ترین محل کیست مویی قسمت تحتانی ستون فقرات در ناحیه ساکروم می باشد بیماران معمولا با شکایت ترشح یا درد در این ناحیه مراجعه می کنند.

اسم بیماری کیست مویی ممکن است زیاد به گوشتان خورده باشد حتی برخی ها ممکن است این بیماری را تجربه کرده باشند . بیماری کیست مویی ، با نام سینوس پیلونیدال حفره ای است که داخل آن موادی شامل چربی و کلافه های مو جمع می شود و به آن کیست پیلونیدال می گویند زیرا عامل بوجود آورنده ی آن مو است .

کیست مویی

درمان کیست مویی پایین کمر

درمان نهایی کیست مویی جراحی است که به صورت سنتی با برداشتن این توده به شکل وسیع انجام شده و در نهایت یک حفره بزرگ ایجاد می شود که حدودا دو ماه زمان لازم دارد تا پر و بسته شود . گاهی مواقع برای بستن این حفره نیاز به روش های جراحی پلاستیک وسیع است .
دوران نقاهت به چه صورت است ؟

درد دوران نقاهت و بهبود درد و مدت استراحت طولانی خواهد بود و تا مدت های زیادی نشستن و فعالیت های روزانه برای فرد بیمار مشکل است ، ولی امروزه روش جدیدی ابداع شده است .

مزیت های روش جدید :
نیازی به باز کردن وسیع نیست . حفره ای ایجاد نمی شود . به دلیل عدم ایجاد حفره ، پانسمان های وسیع و دردناک وجود ندارد . درد کمتری دارد . بیمار ، زودتر به کار و فعالیت های روزمره برمی گردد . جای زخم ، ظاهر خوبی خواهد داشت و زمان اقامت در بیمارستان خیلی کوتاه خواهد بود .

درمورد کیست مویی یا پیلونیدال بیشتر توضیح بفرمایید ؟
کیست پیلونیدال درواقع ساکی است که از مو و بافت های مرده پر شده است و بیشتر در ناحیه پشت در خط وسط بین دو چین باسن دیده می شود . پوست این قسمت معمولا ممکن است برجسته ، قرمز و دردناک شود و با خروج چرک و خون ، از سوراخی در این ناحیه همراه باشد .

چه کسانی بیشتر مبتلا به کیست مویی می شوند ؟
ممکن است این بیماری مادرزادی باشد . همچنین در دوران بلوغ با تحریک ضربات مکرر ناحیه پشت و ورود مو به داخل پوست این حفره عفونی شده و این شروع بیماری است . در افراد چاق و افرادی که موی زیادی در این ناحیه دارند به خصوص پسران جوان ، بروز این بیماری شایع است .

راه های درمان کیست مویی

آیا کیست مویی با دارو درمان می شود ؟
کیست مویی هیچ درمان دارویی و بازدارنده ای ندارد و حتما باید تخریب ، حذف و برداشته شود . اگر کیست مویی پیشرفت نکرده باشد ، با عمل لیزر این توده از بین می رود اما اگر در مرحله پیشرفته باشد باید حتما با کمک لیزرهای پرتوان تمام ناحیه را از بین برد .

درمان خانگی کیست مویی ممکن است ؟
تنها راه درمان برای حذف توده کیست مویی ، برداشتن توده با عمل جراحی است اما با برخی از روش های خانگی می توان در کوتاه مدت از پیشرفت بیشتر آن جلوگیری کرد .چند روش سنتی درمان خانگی را مرور می کنیم ، روش هایی که منسوخ شده اند و امروزه از سوی پزشکان متخصص توصیه نمی شوند .

آلوئه ورا: یک تکه از آلوئه ورا تازه را در محل توده کیست مویی که شما از قبل آنرا با آب ولرم شستشو دادید به مدت 15 تا 20 دقیقه قرار دهید .

زردچوبه:یک قاشق غذاخوری پودر زرد چوبه را با مقداری آب ، هم بزنید تا حالت خمیری پیدا کرده ، سپس تکه ای از همین خمیر را بر روی توده کیست مویی قرار دهید ، وقتیکه این خمیر خشک شد ، محل مورد نظر را با آب ولرم بشویید .

روغن کرچک:توده یک تکه پارچه نخی را به روغن کرچک گرم شده آغشته کنید و در محل کیست مویی قرار دهید و با استفاده از باند ، محل مورد نظر را ببندید .

ترکیبات خانگی دیگر عبارتند از :چای کیسه ای سیاه ، سرکه سیب و روغن درخت چای .

کیست مویی پایین کمر چگونه درمان میشود؟

3.927
این مطلب مفید بود ؟216
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از راستینه -/ح
برچسب : بیماری کیست
وبگردی