گاستروانتریت و درمان
گاستروانتریت، نام یک بیماری باکتریایی است که از طریق های مختلفی می تواند وارد شود و پس از وارد شدن، تاثیرات و عوارضی را نیز به همراه خواهد داشت.

گاستروانتریت چیست و مراقبت های اولیه بعد از بروز آن کدام است؟

گاستروانتریت، نوعی بیماری است که توسط باکتری ها ایجاد می شود و به روش های مختلفی قابل انتقال است. یکی از این ها، غذاهای آلوده است. در مورد این بیماری بیشتر بدانید که امروزه بسیار رایج شده است. بسیاری از افراد از روز اول گاستروانتریت، بدون توجه به علائم و بدون مشاوره با پزشک، عبور می کنند و می گذرند؛ استفراغ، اسهال احتمالی و درد شکم که می آید و می رود، باعث می شود انسان بفهمد که چیزی را خورده که باعث ناراحتی معده شده است.

در نهایت تصور می کنند که این ناراحتی موقتی است و به سرعت از بین می رود با این حال، زمانی که می بینند برای چندین روز متوالی دارای علائم اش هستند، اگر احساس درد شدید کنند، تصمیم می گیرند و به دکتر می روند. این شروع بیماری است. زمان سپری شده، بین زمانی که عفونت در بدن شما وارد می شود، تا روزی که بدنتان اعلام گاستروانتریت را نشان دهد (دوره نهفتگی) بستگی به نوع عفونت دارد که می تواند 1 ساعت یا چند هفته طول بکشد، اما معمولا 2 تا 3 روز است.

جلوگیری از گاستروانتریت

نشانه های بیماری گاستروانتریت

گاستروانتریت چیست؟

این یک بیماری است که بر معده و شکم اثر می گذارد؛ شایع ترین علت آن، وجود باکتری است که به طور معمول از خوردنش همراه با غذاهای مسموم وارد بدن می شود. این باکتری، به مخاط معده (پوشش معده) صدمه می زند و باعث التهاب و نفخ می شود. در موارد خاص، این بیماری از طریق استفاده یا سوء استفاده از داروهای ضد درد، برای ویروس یا انگل که به علت استرس ایجاد می شود، به وجود می آید.

علائم گاستروانتریت

شایع ترین این نشانه ها عبارتند از:

  1. سوزش در دهانه معده (به معنی، قسمت فوقانی شکم)
  2. آروغ زدن
  3. سکسکه
  4. تهوع و استفراغ
  5. اسهال
  6. احساس «سیری شدید» پس از غذا خوردن
  7. از دست دادن اشتها

از روز اول بیماری گاستروانتریت، این علائم شروع به ظاهر شدن می کنند؛ این می تواند، همزمان با هم یا فقط با یکی از آنها رخ دهد. مهم است علائم را ببینید، زیرا نشان دهنده این هستند که بیماری در حال پیشرفت است. بیمارانی وجود دارند که از علائم بسیار مختصر و کمی رنج می برند، در حالی که بیماران دیگری وجود دارند که دردهای غیرقابل تحملی دارند.

 بیماری گاستروآنتریت

علت و درمان بیماری گاستروانتریت

اقدامات بعد از بروز گاستروانتریت

پیشنهاد این است که از روز اول بعد از گاستروانتریت، به خاطر داشته باشید درست زمانی که متوجه اولین علائم شدید، مهمترین کار این است که به دکتر مراجعه کنید؛ با این حال، برخی از اقدامات وجود دارد که باید تا تشخیص پزشک و تجویز درمانش، انجام دهید، مانند:

  • معده و روده را خالی نگه دارید؛ اگر آنها پر از غذا نیستند، عفونت تکثیر نمی شود و درمان خواهد شد به همین دلیل، فرد مبتلا،باید 2 یا 3 وعده غذایی را نخورد و کاملا هیچ چیزی نخورد؛ کم‌کم بخورید.
  • با غذاهای طبیعی و درمان هایی، مانند ماست طبیعی بدون شکر، شروع کنید، تا لاکتوباسیل به بهبود روده کمک کند؛ مهم است که غذاها حاوی قند نباشند، زیرا غذاهای شیرین به گسترش عفونت کمک می کنند.
  • خوردن برنج و تکه های کوچک نان نیز ایده بسیار خوبی است.
  • آب معدنی بنوشید. در جرعه های کم‌کم، آن را بنوشید. توصیه می شود که 2 قاشق غذاخوری آب، هر 5 دقیقه بنوشید. مقدار کمی آب به طور موثری بدن را هیدراته و آبرسانی می کند.
  • هنگامی که بیماری از بین رفت، بعد از مدتی، توصیه می کنیم که غذاهای کم و ریز، اما در دفعات بیشتر بخورید.
  • مهم است که از خوردن غذاهای تحریک کننده و آزار دهنده، مانند :غذاهای تند، اسیدی و سرخ شده و همچنین از مصرف الکل اجتناب کنید.
  • تزریق، نیز می تواند درد را آرام کند.
  • تکنیک های مدیریت استرس، مانند مراقبه و یوگا، معمولا کمک زیادی می کنند.

گاستروانتریت باکتریایی

گاستروانتریت حاد در کودکان

چگونه گاستروانتریت گسترش می یابد؟

این بیماری، در سراسر جهان روز به روز بیشتر و بیشتر می شود و از راه های مختلفی قابل شیوع و گسترش است:

  • خوردن غذاهای آلوده
  • از فرد به فرد:این زمانی اتفاق می افتد که فرد آلوده به دستشویی برود و قبل برگشت به ادامه کارش (به غذاها و یا داشتن تماس با افراد دیگر) دست هایش را نشویید. هنگامی که فرد آلوده سرفه یا عطسه می کند، ویروس به هوا منتقل می شود و بقیه می توانند آن را تنفس کنند.
  • آشامیدن آب آلوده:به ویژه در مناطقی که آب کیفیت خوبی برای مصرف ندارد.

استروانتریت

آب آلوده عامل بروز بیماری گاستروانتریت

جلوگیری از گاستروانتریت

وقتی بحث پیشگیری می شود، بهداشت یک عامل اساسی است؛ اگر شخصی در خانه شما هست که مبتلا به گاستروانتریت است، اقدامات بهداشتی، اصلی ترین راه برای جلوگیری از گسترش و انتقال آن است. برخی از پیشنهادها برای جلوگیری از آن عبارتند از:

  1. تمیز کردن مکرر توالت با ضد عفونی کننده ها.
  2. اجتناب از به اشتراک گذاشتن حوله و ظروف با افرادی که نشانه های گاستروانتریت را دارند.
  3. پافشاری بر شستن دست هایتان، و همچنین انجام این کار برای بقیه افراد خانواده.
  4. اجتناب از خوردن غذاهایی که استاندارد های بهداشتی ندارند، مانند غذاهایی که در خیابان ها فروخته می شوند.
  5. همیشه آب جوشانده یا آب معدنی بنوشید.
  6. سبزیجات و میوه ها را قبل از خوردن با مواد ضد عفونی کننده بشویید.
  7. غذاهای منجمد شده مانند پنیر، شیر، کره و گوشت نخورید.

گاستروانتریت ، علل تا درمان بیماری گاستروانتریت

515
این مطلب مفید بود ؟150
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بهداشت و سلامت نمناک / ن /ک
برچسب : درد معده
وبگردی