گناه دروغ گفتن
گناهان کبیره گناهانی هستند که در دین اسلام از آن ها به شدت نهی شده است و گناه بزرگ و عملی کردن آن در قرآن و فرمایشات بزرگان حکم های سنگینی در بر دارد.

دروغ گناه بزرگی است از احکام آن بی خبریم

همه ما می دانیم گناه عملی است که در تضاد با رضایت الهی و اراده الهی باشد. گناه انواع مختلفی مانند کبیره و صغیره دارد، گناه کبیره به گناهانی می گویند که روح انسان را دگرگون می کند و سبب از بین بردن فطرت پاک روح انسان می شود.

در میان گناهان کبیره گناهی وجود دارد که بسیاری از افراد هر روز آن را تکرار می کنند، بدون آنکه متوجه بزرگی آن شوند، در حالی که سایر گناهان کبیره را هرگز انجام نمی دهند. نام این گناه دروغ است که بسیاری از ما بدون توجه به کبیره بودن آن هر روز تکرارش می کنیم و نام آن را دروغ مصلحتی می گذاریم. باید بدانید دروغ از گناهان کبیره است و مصلحت اندیشی موجب رفع حرمت نمی شود. (استفتائات امام ، ج 5، س 6775)

آیات قرآن، سنت نبوی و ائمه معصومین (ع) به شدت دروغ را نهی و از عوامل فساد و انحراف از حق کرده اند. در این بخش از دین و مذهب نمناک سخن پیامبر و معصومین در رابطه با دروغ را آورده ایم.

گناه دروغ گفتن

سخن پیامبر و معصومین در رابطه با دروغ

پیامبر اکرم(ص) فرمود:

« مؤمن هرگاه بدون عذر دروغی بگوید هفتاد هزار ملک او را لعنت می کنند و بوی بدی از قلبش بیرون می آید که تا به عرش می رسد و خداوند به سبب این دروغ، گناه هفتاد زنا که کمترین آن زنای با مادر است را برای او می نویسد.» (مجلسی، بحار الانوار، 1403ق، ج69، ص263 )

**********

حضرت محمد (ص) می فرمایند:

دروغ از ربا بالاتر است. (چهل حدیث، ص 471 - 472)

دروغ بزرگترین گناه

**********

امیرمومنان علی (ع) فرموده اند:

(نشانه) ایمان، این است که راستگویی را هر چند به زیان تو باشد بر دروغگویی،گرچه به سود تو باشد، ترجیح دهی. [نهج البلاغه، حکمت 458]

**********

امام باقر علیه السلام فرمود:

به راستی که خداوند عزوجل برای شرّ، قفل هایی گذاشته و کلیدهای آن قفل ها را شراب قرار داده است و دروغ از شراب بدتر است. (الکافی (ط - الإسلامیة)، ج‏2، ص:339.)

**********

مردی از رسول خدا(ص) پرسید:

«چه عملی سبب دخول در آتش است؟ حضرت فرمود:دروغ؛ زیرا دروغ سبب فجور و فجور سبب کفر و کفر سبب دخول در آتش است.» (محدث نوری، مستدرک الوسائل، ج9، ص89 )

احکام دروغ

**********

رسول اکرم حضرت محمد صلی ‏الله ‏علیه ‏و ‏آله فرمودند:

سه چیز است که در هر کس باشد منافق است اگر چه روزه دارد و نماز بخواند و حج و عمره کند و بگوید من مسلمانم؛ کسی که هنگام سخن گفتن دروغ بگوید و وقتی که وعده دهد تخلف نماید و چون امانت بگیرد، خیانت نماید. (نهج الفصاحه، صفحه422 )

**********

امام حسن عسکری (ع) می فرمایند:

«همه پلیدی‏ ها را در خانه‏ ای نهادند و کلید آن، دروغ است.» (بحار الانوار، ج78، ص377)

**********

امیرمومنان علی (ع) فرموده اند:

«دروغگو و مرده یکسانند؛ زیرا برتری زنده بر مرده، به سبب اعتماد به اوست. پس هر گاه به گفته او اعتماد نشود، حیاتش از بین رفته است.» [غرر الحکم :2104.]

احادیث در مورد دروغ

**********

همان حضرت (ع) می فرمایند:

«با دروغگو مشورت نکن، چون دروغگو، مانند سراب، دور را در نظرت نزدیک نشان می دهد و نزدیک را دور.» [غرر الحکم :10351 .]

**********

امام علی علیه السلام:

اگر خصلت ها از یکدیگر متمایز و جدا شوند، هر آینه راستی با شجاعت باشد و بزدلی با دروغ. (غررالحکم، ج5، ص118، ح7597)

**********

پیامبر صلی الله علیه و آله:

هر کس در معاشرت با مردم به آنان ظلم نکند، دروغ نگوید و خلف وعده ننماید، جوانمردیش کامل، عدالتش آشکار، برادری با او واجب و غیبتش حرام است. (خصال، ص 208، ح 28)

باورنکردنی درباره گناه دروغ + حدیث و احکام

4.892
این مطلب مفید بود ؟884
منبع : بخش دین و مذهب نمناک/ن/ز.ت
برچسب : دروغ گناه
وبگردی