خواص روغن رزماری
روغن گیاه رزماری، یکی از روغن های پرخاصیت گیاهی می باشد که از خواص بسیار بالایی برخوردار است و همچنین کاربرد ها و فواید بسیاری برای درمان بیماری ها دارد.

مصارف، خواص، فواید و عوارض روغن رزماری

روغن رزماری یکی از ترکیبات منحصر به فردی است که نه تنها مزایای سلامتی جسمانی را ارائه می کند، بلکه برای سلامت ذهنی شما نیز مفید است. از تسکین درد و کمک به هضم غذا گرفته تا برای کاهش اضطراب، روغن رزماری تقریباً در هر پایه ای قرار دارد. بیایید همراه این بخش از سلامت نمناک به تمام خواص و منافعی که روغن گیاهی رزماری ارائه می کند نگاهی بیندازیم.

واقعیات جالب در مورد روغن رزماری چیست؟

علاوه بر ارائه طیف وسیعی از فواید سلامتی ذهنی و جسمی، رزماری گیاه بسیار جالبی از لحاظ منشا و کاربردش است. در اینجا چند مورد جالب وجود دارد:

نام رزماری از کلمه لاتین رزمارینوس سرچشمه می گیرد که به معنای "مه دریا" است و احتمالاً به این دلیل است که نیاز به آب زیادی برای رشد ندارد و می تواند از رطوبت ایجاد شده توسط دریا استفاده کند. این توضیحی است که چرا این گیاه در ساحل دریای مدیترانه به خوبی رشد می کند. یک گیاه رزماری تا 5 متر ارتفاع دارد که در نظر گرفتن آن برای یک بوته بسیار شگفت انگیز است.

رزماری از زمان های قدیم به عنوان یادبود استفاده می شده است. رزماری در سال 2000 توسط انجمن بین المللی گیاهی "گیاه سال" اعلام شد. این گیاه شیرین به مدت طولانی نماد وفاداری و نشانه پیوند زناشویی محسوب می شد.

خاصیت روغن رزماری

واقعیت های روغن گیاهی رزماری

خواص و فواید روغن رزماری

1. تقویت سیستم ایمنی:

وقتی نوبت محافظت از بدن در برابر بیماری ها می رسد، آنتی اکسیدان ها بزرگ‌ترین سلاح شما هستند. روغن رزماری حاوی کارنوسول و میرکن است. دو ماده شیمیایی که به عنوان آنتی اکسیدان قوی عمل می کنند و رادیکال های آزاد را شکار می کنند که می توانند به سلول های شما آسیب بزنند و باعث عفونت و امراض شوند. بنابراین استفاده منظم از روغن رزماری می تواند به تقویت سیستم ایمنی شما کمک کند.

2. روغن رزماری ضد التهاب است:

از درد و رنجی که هرگز تمام نمی شود، رنج می برید؟ پس، وقت آن است که شروع به ماساژ دادن این مناطق با روغن رزماری کنید. این روغن به عنوان یک عامل ضد التهاب عمل می کند، زیرا حاوی کافئین، رزمارینیک اسید و بتا-پینن است که برای کاهش تورم و درد مفید است.

3. روغن رزماری برای بهبود هضم:

این ممکن است کمی عجیب به نظر برسد، اما مالیدن روغن رزماری بر روی شکم و کف پای شما واقعاً می تواند به هضم کمک کند. علتش این است که روغن رزماری، کیفیت ترشح اسید معده و حجم صفرای تولید شده توسط کبد، این دو جز را بهبود می بخشد که برای هضم خوب، ضروری هستند. در نتیجه می تواند به تسکین یبوست، گرفتگی عضلات شکم، نفخ شکم، گاز روده و علائم سوء هاضمه کمک کند.

واقعیت های روغن رزماری

بهبود هضم با روغن رزماری

4. روغن رزماری برای رفع درد ماهیچه ها و مفاصل:

وقتی نوبت به مبارزه با درد می رسد، رزماری تا حدودی یک درمان است که به خاطر ظرفیت کارنوسول و کافور استفاده می شود. این یک ضد درد (کاهش درد)، ضد التهاب (کاهش تورم) است. بنابراین از آن به طور سنتی برای کاهش درد ماهیچه، درد مفاصل و علائم آرتروز و روماتیسم استفاده می کنند. روغن رزماری مورد تایید کمیسیون درمانی آلمان برای درمان این شرایط تایید شده است و ثابت شده است که این اثرات را در موش های صحرایی دارد، اما هیچ مدرک علمی قطعی وجود ندارد که در انسان ها انجام شود.

5. روغن رزماری برای افزایش گردش خون:

استفاده موضعی از روغن رزماری موجب بهبود گردش خون در ناحیه می شود. گردش خون بهبود یافته می تواند میزبان فواید دیگری مانند:تسکین درد و کمک به لخته شدن سریع خون باشد، که می تواند به نوبه خود باعث تسریع بهبود زخم و بهبود رشد مو شود.

6. روغن رزماری برای درمان سردرد:

آیا سردرد و میگرن مکرر باعث از دست دادن، مدرسه یا کارتان می شوند؟ پس تمام کاری که شما باید انجام دهید این است که چند قطره روغن رزماری را بین کف دست تان بمالید و آنها را روی بینی و دهان خود بگذارید. مشخص شده که تسکین دادن درد از خاصیت این روغن است.

روغن رزماری برای زیبایی

درمان سردرد با روغن رزماری

7. رزماری برای درمان سرفه، سرماخوردگی و آنفولانزا:

عامل مشترک بین سرفه، سرماخوردگی و آنفولانزا چیست؟ بله، همه آنها از عفونت های باکتریایی یا ویروسی ناشی می شوند. وقتی روغن رزماری را استنشاق می کنید، به عنوان یک عامل ضد باکتری قوی عمل می کند و با این عفونت ها مبارزه می کند.

8. روغن رزماری برای بهبود فعالیت تنفسی:

هر زمان که احساس استرس و یا نیاز داشتید، بهتر است سراغ روغن رزماری بروید. این روغن قدرتمند یک راه حل خوب برای رهایی از این مشکلات است. کافور و اوکالیپتول موجود در روغن رزماری، به آرام کردن برونشیت ریه و جریانات هوایی کمک می کند. بنابراین این می تواند به مشکلات تنفسی ریوی و هوایی بینی، کاهش سرفه، سرماخوردگی، و گلودرد و مشکلات سینوسی کمک کند. روغن رزماری خواصی برای کاهش دهنده اسپاسم مخاطی دارد که به این موارد کمک خوبی می کند.

9. روغن رزماری برای کاهش استرس:

زمانی که حالت استرس و ناخوشی داشتید، این چیزی نیست جز هورمون کورتیزول که در بدن شما آزاد شده است. هر کسی که از استرس مزمن رنج می برد، از وجود هورمون کورتیزول زیادی در بدنش رنج می برد که می تواند تعادل هورمونی را خراب کرده و متابولیسم نرمال را مختل کند و در نتیجه منجر به تعدادی دیگر از بیماری ها شود. اما خبر خوبی وجود دارد؛ زیرا بو کردن روغن رزماری برای کاهش سطح کورتیزول در بزاق به میزان قابل توجهی مفید است.

کاهش استرس

کاهش یافتن استرس با روغن رزماری

10. روغن رزماری برای کمک به مبارزه با سرطان:

تحقیقات زیادی در حال انجام است تا تاثیر روغن رزماری بر روی سرطان را بیازماید. کارنوسول، جزئی از روغن رزماری است که نتایج امیدبخش در مبارزه با سرطان را نشان داده است. تحقیقات گسترده انجام شده بر روی حیوانات اثر ضد سرطان روغن رزماری بر روی روده، پانکراس، پستان، پروستات، رحم، مثانه، سرطان تخمدان و سرطان خون را به اثبات رسانده است؛ همچنین نشان داده شده است که فعالیت غده سرطانی کبد را مهار کرده و رشد تومور را کاهش می دهد.

11. روغن رزماری برای از بین بردن بوی بد:

همه ما می‌دانیم که روغن رزماری رایحه خوشی دارد که با هیچ رایحه دیگری قابل مقایسه نیست. اما چیزی که احتمالاً نمی دانستید وجود یک ترکیب شیمیایی است که در این روغن یافت می شود که به آن عطر خوش می دهد. روغن رزماری به طور گسترده در اتاق های با طراوت، خوشبو کننده ها و شمع های معطر به کار می رود تا بوهای بد را حذف کنند. همچنین در محصولات آرایشی، محصولات حمام معطر و عطرها به کار می رود.

12. روغن رزماری برای جلوگیری از STDs:

روغن رزماری حاوی دو ترکیب بسیار مهم بتا-پینن و لیمونن است که دارای خواص ضد ویروسی هستند. این دو جز، برای کاهش خطرات بیماری زای ویروس تب خال تا 100 درصد در زمانی که در آزمایشگاه تست شد، پیدا شدند.

فواید رزماری

فواید بی نظیر روغن رزماری

13. روغن رزماری برای بهبود بهداشت دهانی:

نصف قاشق چای خوری روغن رزماری در یک فنجان آب مقطر به عنوان دهانشویه عالی عمل می کند. فعالیت ضد باکتریایی روغن رزماری به جلوگیری از کرم خوردگی و التهاب لثه و پلاک کمک می کند. حتی از باکتری های استرپتوکوکو سوبرینوس که در حفره های دندان شما ریشه می گیرد و عامل اصلی پوسیدگی دندان است، جلوگیری می کند.

14. روغن رزماری برای کمک به سم زدایی کبد و بهبود عملکرد صفرا:

مطالعات متعددی ثابت کرده اند که خاصیت آنتی اکسیدانی روغن رزماری به ترمیم سلول های کبد آسیب دیده در موش ها کمک می کند و همچنین گسترش سلول های سرطانی در سلول های کبد را متوقف می کند. تنفس رزماری نیز به تنظیم تولید و ذخیره صفرا از کبد و کیسه صفرا مشهور است و بدین ترتیب عملکرد سیستم گوارشی را بهبود می بخشد.

15. روغن رزماری برای بهبود عملکرد شناختی:

دفعه بعدی که در حین مطالعه برای آزمون گیج شدید و یا نتوانستید بر روی تکالیف کار خود تمرکز کنید، کمی روغن رزماری را تنفس کنید و یا چند قطره از آن را در دستگاه پخش کننده هوای اتاق خود اضافه کنید.

این کار نه تنها به بهبود تمرکز تان کمک می کند، بلکه برای تقویت حافظه نیز عالی است.

رزماری برای مو

تمام خواص شگفت انگیز روغن رزماری

16. روغن رزماری برای کمک به کاهش تنش عصبی و خستگی:

تنفس روغن رزماری زمانی که شما احساس خستگی یا عصبانیت می کنید، به عنوان یک محرک عمل می کند و به افزایش فشار خون، ضربان قلب و میزان تنفس شما کمک می کند. این کار به نوبه خود به شما کمک می کند که شاداب‌تر و قدرتمندتر شوید.

17. مؤثر به عنوان ضدافسردگی:

یک راه عالی دیگر که روغن رزماری برای سلامت روان استفاده می شود، مؤثر به عنوان یک ضد افسردگی است. اسید کارنوسول و بتولینیک یافت شده در روغن رزماری اثر ضدافسردگی در موش ها ایجاد می کند. عطر درمانی، با استفاده از روغن رزماری به افراد کمک می کند که استراحت کنند و علائم افسردگی را درمان کنند.

18. روغن رزماری برای کمک به درمان تنش:

این یک خبر عالی برای همه کسانی است که آزمایش های تنشی دارند! مطالعه تحقیقاتی نشان داده اند که استنشاق روغن رزماری قبل از آزمایش، به کاهش استرس و سطح کلی اضطراب در دانش آموزان پرستاری کمک می کند.

روغن رزماری و خواصش

کمک به درمان تنش

19. روغن رزماری برای کاهش آکنه و اثرات پیری:

استفاده از روغن رزماری به منظور کاهش التهاب ناشی از آکنه مفید است، اما این همه چیز نیست. همچنین پف زیر چشم را کاهش می دهد و گردش خون را بهبود می بخشد تا پوست درخشان تری داشته باشید. علاوه بر این، مقابله با آسیب خورشید و آسیب رادیکال آزاد و سفت کردن پوست شما برای مبارزه با نشانه های پیری نیز وجود دارد.

20. روغن رزماری برای بهبود سلامت مو:

به وسیله روغن رزماری با تمام نگرانی هایتان خداحافظی کنید. باعث ضخیم‌تر شدن مو می شود و به درمان شوره سر کمک می کند. علاوه بر این، این روغن نیز برای تحریک رشد مو و درمان طاسی کمک می کند.

21. دافع حشرات:

از پشه و حشرات دیگر به ستوه آمده اید؟ روغن رزماری حاوی لیمونن و کافور است که دافع انواع حشرات، به‌خصوص پشه است. بنابراین می بینید که روغن رزماری یک طیف کامل از مزایای سلامتی را ارائه می دهد که تنها این سؤال می ماند که چگونه باید از آن استفاده کرد؟

خوب، در ادامه این بخش از سلامت نمناک برخی از بهترین روش ها برای استفاده از روغن رزماری را آورده است.

دافع حشرات

روغن رزماری برای دفع حشرات

خواص روغن گیاهی رزماری برای درمان و زیبایی

برای پاک کردن خلط:

روغن رزماری به عنوان یک بلغم آور عالی عمل می کند. فقط چند قطره را به کف دست تان بمالید و برای چند دقیقه جلو دهان و بینی خود بگذارید، تا خلط را از سینه بیرون بکشد.

روغن رزماری برای بهبود سلامت پروستات:

خاصیت ضد التهابی روغن رزماری در افزایش سلامت پروستات عالی عمل می کند. فقط چند قطره روغن رزماری را به نصف قاشق چای خوری روغن حامل (نارگیل یا روغن زیتون) اضافه کنید و آن را زیر بیضه هایتان بمالید.

روغن رزماری برای ضخیم شدن مو:

ما می‌دانیم که روغن رزماری یک موهبت الهی برای افرادی است که موهای کم پشتی دارند. اما اگر می خواهید موهای خود را افزایش دهید، تنها چند قطره روغن رزماری را به یک قاشق سوپ خوری روغن کرچک و دو قاشق سوپ خوری روغن نارگیل اضافه کنید و آن را روی موهای خود ماساژ دهید.

فواید و خواص روغن رزماری برای مو

ضخیم شدن موها با روغن رزماری

روغن رزماری یک تسکین دهنده درد ماهیچه ای و مفاصل:

بگذارید که خواص ضد التهابی و ضد اسپاسم روغن رزماری، جادویش را بر روی ماهیچه ها و مفاصل اعمال کند. دو قطره روغن رزماری و نعناع را با یک قاشق چای خوری روغن نارگیل ترکیب کنید. این معجون را برای چند دقیقه روی ناحیه مورد نظر ماساژ دهید، تا درد را تسکین دهید.

روغن گیاهی برای پخش کننده بوی خوش در هوا:

بوی مطبوع روغن رزماری موجب تسکین تعدادی از مشکلات تنفسی مانند آسم، برونشیت، سینوزیت و گرفتگی بینی از سرماخوردگی می شود. فقط 4-5 قطره روغن رزماری را به دیفیوزر اتاق خود اضافه کنید.

عوارض جانبی روغن رزماری چیست؟

بله، رزماری همان اکسیر شگفتی است که فواید سلامتی زیادی دارد؛ با این حال، هنوز چند نکته کلیدی وجود دارد که وقتی به تاثیرات جانبی اش می رسید باید در ذهن داشته باشید. اینها چیزی است که باید بدانید:

همیشه توصیه می شود روغن رزماری را رقیق کنید و یا از آن با یک روغن حامل استفاده کنید، زیرا استفاده از آن مستقیماً بر روی پوست باعث حساسیت می شود.

اگر مبتلا به صرع هستید، بهتر است از روغن رزماری دوری کنید، چون به عنوان علت و یا بدتر شدن حملات، شناخته شده است.

روغن رزماری دارای ویژگی فشار خونی است که باعث می شود به طور خفیف میزان فشار خون را بالا ببرد. بنابراین برای افرادی که فشار خون بالا دارند، توصیه نمی شود.

آن را نخورید چون فرار است و موجب استفراغ و اسپاسم می شود.

افرادی که به آسپرین آلرژی دارند، باید از روغن رزماری اجتناب کنند، چون حاوی عناصر شیمیایی است که بسیار شبیه به آسپرین است.

روغن رزماری پتانسیل افزایش خطر خونریزی و کبودی در افراد مبتلا به اختلالات خونریزی را دارد.

خوردن میزان زیاد از رزماری و روغن آن به وسیله زنان باردار ممکن است موجب سقط جنین شوند، بنابراین بهتر است زنان باردار و شیرده از آن دوری کنند.

خواص روغن رزماری برای زیبایی و درمان بیماری ها + عوارض رزماری

4.7146
این مطلب مفید بود ؟13610
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ح.ب /ن
وبگردی