سریال کیمیا

سوتی های سریال کیمیا + تصاویر و کامنت های جالب

کد مطلب : 21980
زمان مطالعه : 7 دقیقه

سریال کیمیا که این شب‌ها مهمان خانه‌های مخاطبان است، با گاف‌ها و سوتی‌های پی‌درپی و عجیب، نظر بینندگان را جلب کرده. در ادامه همه‌ی گاف‌ها و سوتی‌های واقع در این سریال را باهم می‌بینیم.

سوتی‌های سریال کیمیا بازهم جلب توجه کرد

مدتی است که سریال کیمیا به کارگردانی جواد افشار، هر شب از شبکه‌ی آی فیلم به روی آنتن می‌رود. این سریال که در سه فصل، در ژانر دفاع مقدس پخش شد، به واسطه‌ی سوتی‌ها و گاف‌های عجیب، واکنش بینندگان را برانگیخته است.
ریزبینی و توجه ویژه و بالای مخاطبان در تماشای سریال، نکته‌ای است که انگار عوامل سازنده‌ی سریال کیمیا از آن غافل بوده‌اند. در مدت زمانی که کیمیا به روی آنتن رفته، بینندگان این سریال علاوه بر برخی ایرادات محتوایی و ساختاری، به نکاتی پی برده‌اند که شاید با چندین بار تماشا نیز نمی‌توان به آن‌ها رسید. با این وجود برخی از این ایرادات و گاف‌ها به قدری بزرگ و عینی هستند که می‌توان به سازندگان این سریال خرده گرفت. در ادامه این بخش از نمناک به این ایرادات که حواشی ایجاد شده در پی آن حتی از خود سریال نیز جذاب‌تر بوده، می‌پردازیم.

تبلیغ همراه اول

یکی از عجیب‌ترین سوتی‌های کیمیا، تبلیغ همراه اول بر روی در مغازه‌ای در دهه‌ی 50 خرمشهر است! در سالی که حتی تماس‌های تلفنی تلفن‌های ثابت نیز با مشکل روبرو بود، عوامل این سریال برند همراه اول را در پلان‌های خود تبلیغ کرده‌اند. برخی از کامنت‌ها و بازخوردهایی که مخاطبان در فضای مجازی به این سوتی عجیب و وحشتناک داده‌اند را مرور می‌کنیم:

• عوامل اصلی سریال با تشکر از زحماتتون، اما سوتی دادن در چنین سریالی با چنین عوامل کارکشته ای واقعا جای تعجب داره. در سکانس خرید مادر کیمیا با زن داییش، اون تبلیغ همراه اول پشت سر بازیگرا چی بود؟ واقعا ندیده بودینش؟

• از شما بعید بود در قسمتی که خانم آزیتا حاجیان با خانم دیگه ای در حال خرید بودن، تبلیغ همراه اول سوتی بود.

• همراه اول با ماشین زمان رفته به دهه 50

سریال کیمیا

گریم

گریم‌های به کار رفته برای زنان در این سریال، حواشی زیادی را در پی داشت. رنگ پوست و ظاهر شخصیت‌های خرمشهری کیمیا، اعتراض اهالی جنوب کشور را به همراه داشت. برای برخی از این اهالی خونگرم سوال شده که آیا گذر کارگردان و عوامل به خرمشهر افتاده است:

• خودتون تاحالا آبادان و خرمشهر بودید؟ رنگ پوست افراد جنوبی که نشون دادین، اصلا شبیه رنگ پوست آبادانی ها نیست.

• جهت اطلاع کارگردان پوست بیشتر آبادانی ها گندمی است تا سیاه سوخته.

• کی گفته خانم های آبادانی و خرمشهر سیاه پوست هستند آخه؟ دختر دبیرستانی که دوست کیمیاست با کمک گریم پوستش رو تیره کردین که بگین جنوبیه؟

ماشین و طراحی خیابان

یکی دیگر از گاف‌های اساسی این سریال مربوط به تیم طراحی صحنه است. جایی که این تیم سازنده نتوانسته‌اند فضای شهری خرمشهر سال 1357 را بازسازی کنند؛ طراحی فضایی که شامل شکل ظاهری خیابان‌ها، تابلوهای راهنما و ماشین‌هایی است که بعضاً سال‌ها بعدتر ساخته شده و به بازار آمده‌اند! ایراداتی که بینندگان از این سوتی‌های سریال گرفته‌اند نیز در نوع خود بامزه است:

• متاسفانه نتونستن فضای اون سال رو در بیارن. توی سریال طراحی صحنه ای شکل نگرفته و خیابان های خرمشهر رو بازسازی نکردن. برای همین فضای اون سال ها در نیومده.

• لباس ها و خیابون ها شبیه دوران قبل از انقلاب نیست. کلا انگار واسه بچه ها فیلم ساختن.

• ماشین آمریکایی مشکی که امشب توی سریال نشون داد، مال سال 1990 بود این ماشین سال 1357 اصلا نبوده.

• تابلو جاده ها از 50 سال پیش تا الان همین طوری باقی مونده؟

سوتی سریال ایرانی

چادر آستین‌دار

سوتی دیگر سریال کیمیا زمانی بود که خانم طاهری برای نخستین بار چادر عبایی خود را با آستین‌های توردوزی شده‌اش سر کرد. این مدل چادرهای آستین‌دار چند سالی است که وارد بازار شده‌اند. اتفاقی که از چشم بینندگان به مانند عوامل پنهان نماند:

• اون موقع ها چادر عبایی این شکلی نبود. عبا یا همون چادر عربی ها توی جنوب هم آستین دار نبوده.

• اون موقع خانوم ها عبای این مدلی نمی پوشیدن. من خودم خوزستانی ام.

• حداقل تحقیق می کردین که اون موقع ها عبا چه شکلی بوده.

• واقعا کارگردان یادش نیست که چادر آستین دار چند سال پیش اومد تو بازار؟ حداقل تورهای لب آستینش رو برمی داشت.

بازیگران سریال کیمیا

مسافرت با قطار

سفر با قطار در کشور ما سبقه‌ای طولانی دارد؛ اما سفر با قطارهای کنونی در حدود 40 سال پیش، اتفاقی است که چشم‌پوشی از آن سخت است. در قسمتی از این سریال، خانواده‌ی استوار پارسا، پدر کیمیا، با قطاری که شکل و ظاهر امروزی دارد، عازم تهران شدند. چند واکنش جالب به این گاف سریال:

• آقا به جان خودم من پریروز با همین قطاری که کیمیا و خانواده اش اومدن تهران رفتم اهواز!

• می گم این صنعت حمل و نقل ریلی ما تو این سال ها خیلی پیشرفت نداشته ها. قطارهای امروز شبیه به قطارهای دهه 50 هستن!

• خوش به حال کیمیا اینا. ما دهه 60 با اتوبوس سفر می کردیم، اینا 10 سال قبل از ما با قطار اکسپرس!

صندوق پستی روی در

در یکی از سکانس‌های این سریال، صندوق پستی روی در خانه‌ی یکی از شخصیت‌ها دیده شد. در حالی که تنها چند سال از قدمت این صندوق‌های فلزی بر روی در خانه‌ها می‌گذرد. واکنش‌ها به این گاف نیز جالب توجه است:

• روی در آبی خونه خانم طاهری یک صندوق پست وجود داره! در حالی که هنوز چند سال بیشتر از نصب این صندوق ها نمی گذرد و سی و اندی سال قبل هیچ اثری از آنها نبود.

• صندوق پست روی در خونه خانوم طاهری دیگه اوج سوتیه

• از این صندوق پست ها مگه بوده اون زمان روی در؟

• صندوق پستی روی در حیاط خانم طاهری... قبل انقلاب روی در خونه ها از اینا بوده؟؟؟

سریال کیمیا

تیربرق‌های مدرن

فراهم کردن ابزار و اکسسوری‌های صحنه، یکی از کلیدی‌ترین نکاتی است که سازندگان فیلم و سریال به آن توجه ویژه دارند. چیزی که انگار سازندگان سریال کیمیا به سادگی از کنار آن عبور کرده‌اند. این اتفاق نیز از چشمان تیزبین مخاطبان دور نماند و آن‌ها به وجود تیربرق‌های چندین سال اخیر تهران در خیابان‌های آن سال‌های خرمشهر واکنش نشان دادند:

• من دیپلم شبکه هوایی دارم، این مدل تیربرق هایی که تو سریال نشون می دن حدود 10-15 سال است که در تهران استفاده می شه. قبل از اینها تیربرق های سیمانی سوراخ بوده و پیش از اونها هم تیرهای چوبی. مسلما در دهه 50 از تیرهای چوبی استفاده می شده.

• تیربرق های محله استوار پارسا 40 سال پیش از تیربرق های محل ما تو دهه 90 سالم تر و سرپاتر بود!

سوتی‌‌های ریز و درشت

مخاطبان این سریال پرهزینه انتظار داشتند که گاف‌ها و سوتی‌های کیمیا به چند مورد خلاصه شود؛ اما سازندگان کیمیا به نوعی این انتظار را در سریال خود برآورده نکردند. به جز اشتباهات و گاف‌های بزرگ سریال کیمیا که به آن اشاره داشتیم، سوتی‌های ریز و درشت دیگری که در پروسه‌ی تولید این سریال از جانب عوامل سازنده رخ داده، از چشم مردم پنهان نمانده است. گاف‌هایی نظیر وجود آیفون در، استفاده از کیسه‌های پلاستیکی برای خرید، لوله‌کشی گاز در خیابان‌های اهواز، عوض شدن فصل میوه‌هایی مثل نارنگی و پرتقال، اصلاح سر با قیچی باغبانی و ... . نظر بینندگان درباره‌ی این سوتی‌ها نیز این چنین بوده است:

چرا این گاف‌ها رفع نشدند؟

در ساخت سریال‌های پرهزینه و اصطلاحاً بیگ پروداکشن در سرتاسر دنیا، بخش مهمی از تمرکز عوامل سازنده، صرف طراحی و ساخت دکور می‌شود. در سینما و تلویزیون ایران نیز آثاری نظیر سریال مختارنامه، سریال یوسف پیامبر، سریال شهرزاد و ... با همین دست‌فرمان ساخته شده‌اند.

یکی از اصلی‌ترین ایرادات وارد شده به سریال کیمیا، عدم توجه کافی به این مسئله است. اتفاقی که با رقم نخوردنش، مخاطب حس و حال موجود در دهه‌های 50 و 60 را از فیلم نگرفته است. همین موضوع عاملی است تا شکل مواجهه و رودررویی بیننده با روند داستانی نیز آن طور که باید ساخته نشده و لطمه‌ی بزرگی به سریال وارد شود.
برخی از ایرادات وارد شده به این اشتباهات گریبان تیم صحنه، نظیر منشی صحنه یا دستیاران صحنه را می‌گیرد. برخی دیگر از مشکلات و ایرادات اساسی سریال اما مربوط به تیم تولید و مسئولان جلوه‌های بصری است. یکی از اصولی که در فیلمسازی جهانی رعایت می‌شود، تعامل و هماهنگی تیم جلوه‌های بصری، تیم کارگردانی و تیم صحنه بر اساس روند فیلمنامه است.

نظرات
1 نظر به ثبت رسیده است

  1. النا باشی

    من اصلا سوتی های کیمیا برام مهم نیست اصلا سوتی هاش مهم نیست مهم خود فیلم هست شاید فیلم نقاط ضعف داشته باشه اما به جاش کلی نقاط قوت داره و این خیلی خوبه
    به نظرم بسیار سریال بی نظیری هست
    مخصوصا با بازی خانم مهراوه شریفی نیا و خانم آزیتا حاجیان و آقای شریفی نیا خیلی خوب بود
    من خیلی خوشم اومد و یکی از طرفداران این سریال هستم
    و البته طرفدار خانواده محترم شریفی نیا هم هستم

    یک خواهش ازتون دارم اونم اینکه دوباره این سریال را در سال ۱۴۰۰ پخش کنید من منتظره این هستم که در سال۱۴۰۰ این فیلم را ببینم

    پاسخ دادن
    7