
به فرزندان خود این سوره های قرآنی را آموزش دهید
یکی از مهمترین حق هایی که خداوند بر عهده پدر و مادرها نهاده است مسئله آموزش قرآن به فرزندان می باشد. خداوند در برابر این آموزش عنایت خاصی به پدر و مادرها در روز قیامت خواهد داشت.
اهمیت و ثواب آموزش قرآن به فرزندان
یکی از وظایف پدر و مادر نسبت به فرزند خود، هدایت او در مسیر درست و آشنا کردنش با قرآن و عترت است. فرزندی که خداوند به عنوان یک نعمت به شما عطا میفرماید، امانتی است که باید به درستی رشد داده شده و وارد جامعه شود. یکی از موارد تاکید شده در تربیت فرزند، آموزش قرآن است که فضیلت بسیار دارد و جایگاه پدر و مادر را به شکلی که در ادامه این بخش از نمناک خواهید خواند، رشد میدهد؛ البته پیش از آن سوره ای که آموزشش به فرزند سفارش شده است را معرفی خواهیم کرد.
سوره ای که آموزش آن به کودک سفارش شده است
امام صادق (ع) فرمودند:
سوره ی یس را به فرزندان خود بیاموزید؛ فانها ریحانة القرآن؛ زیرا که آن گل خوشبوی قرآن است (فضائل القرآن و العترة، مرحوم آیة اللّه حاج میرزا ابوالفضل نجفی قدسی اصفهانی)
فضیلت آموزش قرآن به فرزند برای پدر و مادر
هر کار نیکویی را پاداشی است و پاداش آموزش قرآن به فرزند توسط پدر و مادر هم در کلام و احادیث به شرح زیر است:
رسول خدا (ص) فرمودند:
هیچ مردی فرزند خود را قرآن نیاموزد مگر اینکه خداوند پدر و مادر کودک را در روز قیامت تاج پادشاهی عطا کند و دو لباس بهشتی به آنان بپوشاند که هرگز مردم مانند آن را ندیده باشند. (وسائل الشیعه، ج 4، ص 825)
امام صادق (ع) فرمودند:
هر کس به فرزند خود قرآن یاد دهد روز قیامت پدر و مادرش را فراخوانند و دو لباس ٍ بهشتی به آنان بپوشانند که از نور آن چهره بهشتیان روشن و پر فروغ گردد. ( عده الداعی ، ص 79؛ وسائل الشیعه ، ج 15، ص 194)
عایشه از رسول خدا (ص ) نقل کرد که پیامبر فرمودند:
هر که فرزند خود را قرآن بیاموزد خداوند روز قیامت حلقه افتخاری به گردن او آویزد که باعث حیرت اوّلین و آخرین شود. (کتاب العیال ، ج 1، ص 478)
امام صادق (ع) فرمود:
قرآن را بیاموزید زیرا روز قیامت قرآن به صورت جوانی زیبا و سفید روی به سوی صاحبش آمده به او می گوید:
من همان قرآنی هستم که شبهایت را به بیداری کشانده و در وسط روز تشنه ات گذاشته و آب دهانت را خشک کرده و اشک چشمت را جاری ساخته بودم.
پس (امروز) شاد و مسرور باش، سپس تاجی بیاورند و بر سر او بگذارند و برات رهایی از آتش جهنم را به دست راست او و جاودانگی در بهشت را به دست چپش بدهند، و دو لباس بهشتی به او بپوشانند و به او گفته شود بخوان و بالا برو، و او به هر آیه ای که بخواند درجه ای بالاتر رود، سپس اگر پدر و مادرش مومن بوده اند دو لباس بهشتی بر آنان بپوشانند و به آنان گفته شود این پاداش برای آن است که به فرزندتان قرآن یاد دادید.
(کافی ، ج 2، ص 441)
رسول خدا (ص) فرمودند:
هر کس به فرزند خود قرآن تعلیم دهد... (همان قرآن) نامه عملش را (در روز قیامت) سنگین کند و او را از پل صراط همانند برق جهنده عبور دهد و هیچ گاه از او جدا نگردد تا از طرف خداوند بهترین چیزی که آرزو می کرد بر او نازل شود. (مستدرک الوسائل ، ج 1، ص 290)
حضرت علی (ع) فرمودند:
فرزند را بر پدر حقی است و پدر را بر فرزند حقی، حق پدر بر فرزند آن است که فرزند در هر چیز جز نافرمانی خدای سبحان او را فرمان برد و حق فرزند بر پدر آن است که او را نام نیکو نهد و نیکو تربیت کند و قرآنش تعلیم دهد.(نهج البلاغه حکم 399)