سوله

اقتصادی ترین روش ساخت سوله

کد مطلب : 79109زمان مطالعه : 4 دقیقه
سوله ساختمانی است با سقف شیبدار که در ایران عمدتا با فولاد ساخته میشود و معمولا سوله ها را بعنوان سالن های صنعتی و تولیدی استفاده میکنند.

هزینه ساخت سوله

سوله ساختمانی است با سقف شیبدار که در ایران عمدتا با فولاد ساخته میشود و معمولا سوله ها را بعنوان سالن های صنعتی و تولیدی استفاده میکنند اما از آنجا که سوله ها آغازی برای کسب و کارها هستند درست زمانی که منابع مالی محدود است و نیاز به صرفه جویی درهزینه ها، اغلب افراد اینترنت تلفن همراه خود را باز میکنند و در گوگل عبارت (هزینه ساخت سوله در...) را جستجو میکنند. شاید همین حالا شما نیز جزو همین دسته از افراد باشید که اکنون با جستجوی گوگل این مطلب را یافته اید:)

نقشه کشی سوله

در این مقاله ابتدا مراحل ساخت سوله توضیح داده میشود سپس به بررسی فاکتورهای مختلف درهزینه ساخت یک سوله پرداخته می شود.

مراحل ساخت سوله

هر سوله با توجه به محل ساخت، کاربری و نوع سوله مراحل مختلف و متفاوتی دارد اما روند ساخت آن در مجموعه سوله ساز به ترتیب و به شریح ذیل است.

مرحله اول:تخمین سرانگشتی هزینه های ساخت سوله

ما دوست داریم کارفرما قبل از اینکه وارد کارزار ساخت شود یک حساب سرانگشتی از هزینه های تمام شده ساخت سوله را در اختیار داشته باشد لذا قبل از هرکاری انتظارات کارفرما از کاربری سوله را میشنویم و با در نظر داشتن یک طرح اولیه فرضی سعی میکنیم هزینه های ساخت آن را بصورت سرانگشتی تخمین بزنیم و این مستلزم همکاری و ارائه اطلاعات از ویژگی های  کاربری مورد نظر کارفرما است.

مرحله دوم:طراحی معماری و سازه ای سوله

ابتدا این نقشه ی معماری سوله است که باید طراحی شود. نقشه های معماری علاوه بر مطابقت با نوع کاربری سوله باید به گونه ای طراحی شوند که سطح بادگیر و برف ریز سوله در نقطه بهینه قرار گیرند و به واسطه آن مقدار فولاد مصرفی هم راستا با هزینه ساخت کاهش یابد و در نهایت طرح معماری مورد انتظار کارفرما بعداز تایید و توافق، به مهندسان طراح سازه واگذار می شود و مهندسان سازه با درنظر داشتن نکات آیین نامه ای و شرایط موجود روی زمین در پروژه از نظر شرایط محیطی و کاربری با چندین بار طراحی و محاسبات مجدد سازه ای و با کمترین نرخ مصرف فولاد و دور ریز آن اسکلت سوله را طراحی می کنند.

مرحله سوم:ارائه نقشه شاپ ها به کارخانه ساخت قطعات و توافق هزینه ساخت سوله

با پایان مرحله طراحی اکنون چند نوع نقشه در اختیار کارفرما و مهندسان "سوله ساز" است که تعداد و نوع  آن به ترتیب ذیل است

نقشه های معماری

نقشه هایی از محوطه سوله که موقعیت قرارگیری زمین و سوله در آن مشخص است و نقشه ها و جزئیات معماری داخل سوله از بخش ها و اتاقهای مختلف داخل سوله که متناسب با کاربری طراحی شده است

نقشه های سازه ای و جزئیات اتصالات

نقشه های مربوط به جزئیات قسمت های بتنی و میلگردهای فنداسیون، جزئیات تیرها و رفترها، جزئیات مربوط به اتصالات پیچی و جوشی از تمام قسمت های قابها و سقف و پای ستونهای روی فنداسیون
نقشه های سازه ای

نقشه های برش و جوش ورق که با کارخانه ساخت تحویل داده میشود (نقشه شاپ ها)

مجموعه نقشه هایی که مسیر برش بر روی تسمه ها و ورق های فولادی را مشخص میکند و( کارخانه های ساخت اجزای فولادی) از روی آن اجزاء سازه ای (تیرها و رفترها) را میسازند. معمولا در اکثر پروژه ها همزمان با ارائه نقشه های شاپ به کارخانه ساخت فنداسیون در ساختگاه شروع میشود.

مرحله چهارم:حمل اجزایی که در کارخانه ساخته شده اند به محل پروژه و نصب آن

در این مرحله تمام اجزای ساخته شده در کارخانه به محل پروژه حمل میشود و بر روی فنداسیون ساخته شده نصب میشود و به این ترتیب بعداز آن پوشش های پیرامون و سقف سوله و جزئیات داخل سوله اجرا میشود.

فاکتور های موثر در قیمت سوله

عوامل مختلفی در هزینه تمام شده ساخت سوله موثر است که در اینجا به ترتیب به چند مورد می توان اشاره نمود و عبارتند از
  1. تسلط مهندسان طراح به طراحی سوله که میتواند به مقدار چشمگیری در کاهش هزینه های مصرفی آن موثر باشد.
  2. چند طبقه بودن سوله یا افزایش ارتفاع سوله که موجب افزایش بار باد موثر در طراحی میشود و به این ترتیب جهت تامین استحکام و پیروی از استانداردها ناچار به افزایش فولاد مصرفی میشویم و به تناسب آن هزینه ساخت سوله افزایش میابد.
  3. 3شهر محل ساخت نیز با توجه به سرعت باد آیین نامه ای و همچنین زلزله و برف محتمل در آن شهر میتواند از عوامل موثر بر هزینه های ساخت سوله باشد.
  4. ساختگاه و یا زمین محل ساخت سوله از حیث هزینه های لازم برای دکوپاژ و پی کنی و تیپ خاک آیین نامه ای ساختگاه میتواند بر هزینه های ساخت سوله تاثیرگزار باشد.

و اما اقتصادی ترین روش ساخت سوله چیست؟

اصلی ترین عامل تاثیرگذار در قیمت سوله فولاد مورد استفاده در سوله است که شاید بیش از 60 درصد قیمت سوله را شامل میشود بنابراین با توجه به نوع منطقه و کاربری، شکل فیزیکی، روش طراحی و تسلط محاسب برای ساخت هر متر مربع سوله بصورت متغیر از 30 کیلوگرم تا 75 کیلوگرم (و گاها بیشتر) فولاد لازم است در این بازه 25 تا 85 کیلوگرم قیمت ساخت میتواند از یک تا دوبرابر و یا حتی بیشتر تغییر کند..! و معمولا کارخانه های ساخت علاقه ویژه ای به سوله های سنگین دارند چرا که در بدترین حالت 2000تومان هزینه ساخت و 250 تومان هزینه نصب به ازای هرکیلوگرم فولاد نصیبشان میشود! (قیمتهای بیان شده متعلق به دی ماه 98 است)"سوله ساز"
اگر قصد ساخت سوله دارید میتوانید در سوله ساز عضو شوید و درخواست تخمین قیمت ساخت سوله ثبت کنید.
ساخت سوله

اقتصادی ترین روش ساخت سوله

51
این مطلب مفید بود ؟10
برچسب : کسب و کار
نظر سنجی برای این مطلب غیر فعال شده است
وبگردی