تمام استان ها و شهرهای کشور، دارای تمدن و فرهنگ بخصوص خود هستند و به همین دلیل از گذشته تا به امروز، القاب متعددی برای شهرهای کشور درنظر گرفته شده اند.
ایرانیان در قدیم همنام شدن روز و ماه را در هر ماه جشن می گرفتند. یکی از این جشن ها، دی به مهر روز 15 دی سومین جشن دیگان می باشد.
جشن آب پاشونک، یکی از جشن های باستانی ایران در اولین روز تابستان و دارای تاریخچه خواندنی می باشد.
در گذشته زرتشتیان برای همنام شدن روز و ماه در هر ماه جشن های ماهانه داشتند که یکی از آن ها 23 دی، دی به دین روز، چهارمین جشن دیگان می باشد.
جشن خرم روز یا جشن زادروز خورشید یکی از جشن های مهم ایران باستان است که در زمانی مشخص و با آداب و رسومی خاصی برگزار میشود.
محوطه باستانی و مقدس “بیستون” در طول 5 کیلومتر و عرض 3 کیلومتر در شرق استان کرمانشاه قرار دارد و یکی از معتبر ترین آثار باستانی جهان می باشد.
جشن وخشنکام یکی از جشن های فراموش شده ایران باستان است که برای بزرگداشت رود جیحون یا آمودریا برگزار می شد.
“نماد فروهر” یا نماد اهورا مزدا یا همان نماد ایزد باستانی بالدار از نمادهای ایران باستان و دین زرتشتیان می باشد که از نمادهای ایران باستان به شمار میرود. اما معنی این نماد چیست؟
علوم پزشکی در ایران سرگذشتی بسیار قدیمی داشته و پزشکان ایرانی بسیار پیشتر از جوامع دیگر به علوم طبابت دست یافته اند.کتاب سرگذشت پزشکی در ایران مطالب بسیاری را مورد توجه قرار داده است.
تاریخ عشق به جواهرات، تاریخی کهن است و حتما قدمتش به اولین جرقه های ذهن مردم ماقبل تاریخ می رسد که البته باستان شناسان تاکنون توانسته اند فقط قدمت 7 هزار ساله این عشق و علاقه را کشف کنند.
در دوره اولیه تاریخ کاربرد اعداد بیشتر بطور واقعی بوده تا عصر حاضر که اعداد مفهوم انتزاعی دارند. تمدن بابلیها تا مدتها در جدول ارزش مکانی هیچ نمادی را برای جای خالی در جدول بکار نمی بردند.