بلوغ زودرس زمانی اتفاق میافتد که کودک به دلایل مختلفی پیش از موعد مقرر علائم بلوغ را نشان دهد اما چگونه میتوانیم از بروز این اتفاق جلوگیری کنیم.
شروع سن طبیعی بلوغ در دختران به طور متوسط 10 تا 11 سالگی است. بلوغ قبل از 8 سالگی، بلوغ زودرس است.
برای پیشگیری از بلوغ زودرس فرزندتان باید به تغذیه وی اهمیت ویژه ای بدهید همچنین تماشای تلوزیون را نیز برایش محدود کنید زیرا باعث اختلال در تعادل هورمونی می شود.
دخترانی که نسبت به همسن و سال های خود زودتر به بلوغ زودرس می رسند در طول دوره نوجوانی بیشتر مستعد ابتلا به مشکلات روان شناختی هستند.
بلوغ زودرس مسئله ای است که بسیاری از والدین در دنیای امروز با آن مواجه هستند و به این معناست که علائم بلوغ کودک در سن خیلی پایین آشکار می شود.
دخترانی که قبل از 14 سالگی به بلوغ زودرس می رسند بیش از سایر نوجوانان در خطر بروز سکته مغزی قرار می گیرند.
بلوغ زودرس تغییرات و تحولاتی است که در مرحله رشد کودکان امروزی به صورت نگران کننده ای رخ می دهد. سوالات بسیاری در این زمینه در ذهن والدین وجود دارد که پاسخ آنها را متخصصان می دهند.
سن بلوغ دختران و پسران محدوده مشخصی دارد و بلوغ زودرس در کودکان تبعات فیزیکی و روانی خاصی چون کوتاهی قد و … دارد که موجب نگرانی والدین شده است.
حدود سن بلوغ طبیعی در کوکان و نوجوانان مشخص است اما برخی عوامل محیطی نظیر وراثت،تجربیات خانوادگی و محیطی، استفاده از اینترنت و … می تواند باعث بلوغ زودرس شده و پیامدهایی را در پی داشته باشد.
بلوغ زودرس و رشد سریع هورمون ها یکی از نگرانی های بزرگ والدین است. در جدیدترین تحقیقات ثابت شده است که نوشیدنی پرطرفدار در ایجاد و تسریع بلوغ زودرس تاثیر دارد.