ازدواج فامیلی
معمولا خانواده ها به دلیل شناخت بیشتر به ازدواج فامیلی فرزندشان تمایل بیشتری دارند اما این نوع ازدواج ها مزایا و معایبی دارد که باید قبل از ازدواج بدانید.

چرا خانواده ها ازدواج فامیلی را می پسندند؟

والدین همواره به فکر رفاه و تامین نیازهای فرزندشان در تمام زمینه ها مانند تحصیل، خوراک، پوشاک و ... به بهترین شکل ممکن هستند و آرزوی همه آنها خوشبختی فرزندانشان است. آنها برای ازدواج و رسیدن به خوشبختی فرزندشان بهترین فرد را در نظر می گیرند، بنابراین بسیاری از آنان به دلیل شناخت بیشتر ترجیح می دهند فرزندشان با بستگان دور یا نزدیکشان ازدواج کند تا خوشبخت شود و برای همین به ازدواج های فامیلی روی می آورند.

اما آیا در ازدواج های فامیلی میزان جدایی و طلاق کمتر هست؟ و آیا در ازدواج های فامیلی محبت بین همسران بیشتر است؟ برای رسیدن به جواب این سوالات بهتر است که مطلب این بخش از نمناک را مطالعه نمایید.

ازدواج فامیلی

بایدها و نبایدهایی که قبل ازدواج فامیلی باید بدانید

اگر قرار است ازدواج فامیلی صورت گیرد، پس باید نکات عنوان شده در این بخش از خانواده پلاس نمناک را با دقت بیشتری بخوانید.

تا قبل از آزمایش ژنتیک کل فامیل را باخبر نکنید!!!

یکی از مشکلات بزرگی که ممکن است در ازدواج فامیلی رخ دهد اختلالات ژنتیکی در فرزندان است. اگر جزو افرادی هستید که با ازدواج فامیلی موافق هستند قبل از خواستگاری و ایجاد رابطه عاطفی، لازم است یک مرکز مشاوره ژنتیک مراجعه کنید و از نظر ژنتیکی مورد بررسی قرار بگیرید و تا مطلع نشدن از جواب آزمایشتان فامیل را با خبر نکنید.

پس از مطلع شدن از نظر مثبت مشاور ژنتیک درباره ازدواجتان، صحبت های ابتدایی را آغاز نمایید و ملاک ها و معیارهایتان برای ازدواج را عنوان کنید. اگر قبل از جواب مشاوره با یکدیگر گفتگو کنید و بینتان صمیمیتی ایجاد شود آنگاه در صورتی که نظر مشاور ژنتیک منفی باشد نمی توانید تصمیم گیری درستی داشته باشید.

مشاوره ژنتیک همراه آزمایش ژنتیک

در آزمایش ژنتیک صرفا فقط آزمایش گرفته می شود و نمونه برداری انجام می شود و در مشاوره ژنتیک، سوال و جواب و گرفتن شرح حال از دختر و پسرانجام می شود. بنابراین لازم است افراد خویشاوندی که می خواهند با یکدیگر وصلت کنند مشاوره و آزمایش ژنتیک، هر دو با هم را انجام دهند.

مشاوره خانواده

در همه ازدواج ها بالاخص ازدواج های فامیلی باید طرفین از یکدیگر ارزیابی سنجیده ای داشته باشند. پس بعد از انجام مشاوره و آزمایش ژنتیک به یک مشاور خانواده مراجعه کنید تا بهتر بتواند شما را تبعات این ازدواج با خبر سازد.

 مشاور خانواده

مزایای ازدواج فامیلی

  1. مهم ترین مزایا ازدواج فامیلی تناسب میان خانواده های طرفین در آداب و ارزش ها است.
  2. از مهم ترین مزیت های این نوع ازدواج ها شناخت بیشتر طرفین از یکدیگر است و از نظر آسیب های اجتماعی نظیر مصرف سیگار، داشتن ارتباط های نامناسب و ... امکان رسیدن به اطمینان بیشتر می باشد.
  3. در ازدواج های فامیلی به دلیل سازگاری و همخوانی بیشتر بین همسران و خانواده هایشان ثبات زندگی زناشویی بیشتر است.
  4. در ازدواج های فامیلی به علت رفت و آمد و معاشرت بیشتر با خانواده ها با یکدیگر، طرفین شناخت بهتر و بیشتری از اخلاق، اعمال و رفتار هم دارند.
  5. ازدواج فامیلی باعث تحکیم پیوندهای خانوادگی و همبستگی بین اعضا و شکل گیری فرصت های عالی برای انتقال ارزش های فرهنگی خانواده و تداوم آن طی نسل های متمادی در خانواده می شود.
  6. در ازدواج های فامیلی مذاکرات قبل از ازدواج در مقدمات و لوازم ازدواج مانند مهریه، جهیزیه و مراسم عقد و عروسی به راحتی انجام می گیرد و با تسهیلات و هزینه کمتری همراه است.
  7. ازدواج خویشاوندی اموال و دارایی ها را درون خانواده نگه می دارد و نسل به نسل آن را انتقال می دهد.

 فواید ازدواج فامیلی

معایب ازدواج های فامیلی

  1. در ازدواج های فامیلی، احتمال ایجاد بیماری های ژنتیکی در فرزندان بیش از سایر ازدواج ها است.
  2. از معایب ازدواج های فامیلی عدم تحقیق کردن نسبت به طرف مقابل است زیرا خانواده دختر و پسر یکدیگر را می شناسند و با فضای رشد فرزندشان آشنا هستند بنابراین نسبت به بررسی و ارزیابی این تناسب های مهم نیازی احساس نمی کنند و بی گدار به آب می زنند.
  3. در ازدواج های فامیلی احتمال ایجاد اختلالات ژنتیکی حتی اگر در فرزندشان نمایان نشود در نسل های بعدی دیده می شود.
  4. طلاق در ازدواج های فامیلی سخت تر از ازدواج های دیگر انجام می گیرد چراکه با جدایی دو نفر از هم، اغلب کل روابط خانوادگی به هم می ریزد و یک فامیل از هم پاشیده می شود.
  5. دخالت اطرافیان در زندگی زن و شوهر در ازدواج های فامیلی بیشتر از سایر ازدواج هاست و دامنه این دخالت ها معمولا گسترده تر و فراتر از خانواده های دوطرف است و اغلب به کل فامیل کشیده می شود.
  6. در ازدواج های فامیلی نقایص و اختلالات مادرزادی بیش از سایر ازدواج ها است زیرا ژن مخصوص بیماری هم از پدر و هم از مادر به کودک به ارث می رسد و فرزند به شدت بیمار خواهد شد.

چه کسانی باید قبل از ازدواج، آزمایش ژنتیک انجام دهند؟

افرادی که باید حتما قبل از ازدواج مشاوره و آزمایش ژنتیک را انجام بدهند، عبارتند از:

  • افراد خویشاوند که قصد ازدواج دارند.
  • دختر خانم های زیر 18 سال و بالای 33 سال
  • آقا پسرهای بالای 40 سال
  • دختر و پسری که اختلالات ژنتیکی مانند ضعیف بودن چشم دارند.
  • افرادی که قصد ازدواج دارند و بستگان درجه 1 آنها از اختلالات ژنتیکی رنج می برند.
  • افرادی که مشاغل پرخطر دارند.
  • افرادی که قصد ازدواج دارند و در مناطق پرخطر زندگی می کنند.
  • افرادی که قصد ازدواج دارند و در آزمایشگاه ها، سونوگرافی ها و رادیولوژی ها کار می کنند.

ازدواج فامیلی چه مزایا و معایبی دارد؟

4.6151
این مطلب مفید بود ؟14011
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ن/ز.ت/ن.ح
وبگردی