سقوط آسانسور
هنگام سقوط آسانسور چه بر روی شکم و یا اینکه به پشت دراز کشیده شود، باید به شکل درست سر را با دستان گرفته و از آن محافظت شود

ترفند هایی که هنگام سقوط آسانسور باید بدانید

در مسیر زندگی ممکن است اتفاقات و بلایای طبیعی و غیرطبیعی متفاوتی برای افراد رخ دهد. شاید به جرأت بتوان گفت هیچ کس نمی داند در مسیر پیش رو چه اتفاقاتی ممکن است رخ دهد. سقوط آسانسور یکی از این مشکلات است. ممکن است شما در طول زندگی خود هیچ گاه سوار آسانسور نشده باشید. اولین باری که سوار می شوید یک اتفاق ناخوشایند برای شما رخ دهد. حادثه هیچ گاه خبر نمی کند لذا بهتر است برای مقابله با آن خود را مهیا کنیم. در صورتی که می خواهید از سقوط آسانسور جان سالم به در بروید ادامه ی مطلب را با ما همراه باشید.

آسانسورهای مدرن دارای چندین سیستم ایمنی جهت جلوگیری از سقوط می باشند که مهمترین آن پاراشوت و گاورنر است ، وظیفه این تجهیزات فعال کردن ترمز اضطرای آسانسور می باشد.
اولین ترمز ایمنی آسانسور در سال 1852 در آسانسور بکار گرفته شد و تا اواخر قرن مذکور اصلاحاتی در ترمز آسانسور ایجاد شد، اما تا همین اواخر سیستم ترمز آسانسور تفاوت چندانی با نمونه های آن در اوایل سال 1900 نداشت.

با روند پیشرفت تکنولوژی و فن آوری های جدید در صنعت آسانسور جهان و افزایش سرعت آسانسورها، تغیرات متنوعی در سیستم ترمز آسانسور بوجود آمد که عملا" سقوط آسانسور را به صفر می رساند. ( مشروط به اینکه با استفاده از تجهیزات مناسب و طبق استانداردهای لازم نصب شده، و سرویس و نگهداری منظم شده و حتما" بازرسی ادواری آن انجام شده باشد )
متاسفانه اکثر اتفاقات سقوط کابین در آسانسورهایی رخ می دهد که فاقد تجهیزات دارای کیفیت و همچنین عدم رعایت موارد استاندارد می باشند.

سقوط آسانسور

سقوط آسانسور و چگونگی مواظبت از خود

اگر با قوانین فیزیک آشنایی داشته باشید می دانید که فشار برابر تقسیم نیرو بر سطح (P = F/A) است. نیرو (در اینجا وزن بدن) را نمی توان در کنترل گرفت اما سطح بدن را می توان افزایش داد. هرچه سطح (A) بیشتر باشد فشار (P) کمتر است. اکنون می دانید که چرا یک میخ اینقدر ساده از طرف نوک تیز در دیوار فرو می رود اما از طرف دیگر این طور نیست؟

هنگام سقوط آسانسور چه اقداماتی را باید انجام داد

افسانه پرش هنگام سقوط آسانسور

افسانه ای وجود دارد که بهتر است هنگام سقوط آسانسور در لحظه ی آخر پرید تا از مرگ نجات یافت. همان طور که گفتیم این قضیه افسانه ای بیش نیست. در مرحله ی اول بهتر است بدانید که به دلیل ایجاد سرعت نسبی سقوط، پرش در آسانسور کار ساده ای نیست. شاید فکر کنید هنگام سقوط و لحظه ی برخورد بهتر است پرش کنید و از برخورد با زمین جلوگیری نمایید.

پاسخ این است که هیچ گاه این کار را نکنید. پس از پرش نمی توان پیش بینی کرد کدام عضو بدن شما ابتدا به زمین برخورد می کند. این گونه نمی توان اعضای حیاتی بدن را از خطر حفظ کرد. از طرفی با سرعتی که آسانسور دارد اگر در لحظه ی آخر اقدام به پرش کنید بدون شک به شدت به سقف برخورد خواهید کرد و سر و گردن شما در سقوط آسانسور به کلی نابود می شود.

مستقیم نایستید

هنگامی که به صورت راست و مستقیم داخل آسانسور می ایستید اتفاق ناخوشایندی خواهد افتاد. هنگام سقوط آسانسور اگر راست ایستاده باشید فشاری که به اعضای بدن شما در لحظه ی برخورد وارد می شود 10 برابر خواهد بود. این مسأله باعث می شود صدمات بسیار جدی به ستون فقرات شما وارد شود و احتمالاً زنده نخواهید ماند.

دراز کشیدن در آسانسور

ممکن است ایده ی جالبی به نظر نرسد اما بهترین حالت هنگام سقوط آسانسور دراز کشیدن به پشت است. به محض اینکه احساس کردید تسمه های آسانسور پاره شده و در حال سقوط هستید به پشت دراز بکشید. این مسأله میزان فشاری که به بدن شما وارد می شود را به حداقل می رساند. در همین حالت دستان خود را زیر سر و گردن خود مانند بالش محکم قرار دهید تا از اصابت شدید آنها جلوگیری کنید. اگر ساختمان بسیار بلند بود و فرصت داشتید می توانید کت خود را نیز بیرون آورده و زیر سرتان بگذارید.

اگر با قوانین فیزیک آشنایی داشته باشید می دانید که فشار برابر تقسیم نیرو بر سطح (P = F/A) است. نیرو (در اینجا وزن بدن) را نمی توان در کنترل گرفت اما سطح بدن را می توان افزایش داد. هرچه سطح (A) بیشتر باشد فشار (P) کمتر است. اکنون می دانید که چرا یک میخ اینقدر ساده از طرف نوک تیز در دیوار فرو می رود اما از طرف دیگر این طور نیست؟

سقوط دسته جمعی در آسانسور

ممکن است تعداد زیادی در آسانسور باشند. معمولاً اگر 2 نفر هم در آسانسور وجود داشته باشد می توان به سادگی دراز کشید. در صورتی که تعداد بیش از این باشد باید چه کار کرد؟ در این حالت بلافاصله روی زمین بنشینید. در این صورت بدن شما متحمل فشار کمتری هنگام برخورد با زمین می شود. کت، کیف یا هر وسیله ی نرمی هم که همراه دارید را زیر خود بگذارید. سر و گردن خود را محکم با دست بغل کنید و به بقیه هم همین توصیه را داشته باشید. اگر فضا کوچک تر از میزانی بود که بتوان نشست در بهترین حالت بهتر است مقداری زانوهای خود را خم کنید تا از میزان فشار کاسته شود.

امیدواریم این ترفند هیچ گاه مورد نیاز شما نباشد و زندگی آرام و بی دغدغه ای داشته باشید. اگر شما هم تجربه ی سقوط یا گیر کردن در آسانسور را دارید آن را در بخش نظرات عنوان کنید.

روش هایی برای زنده بیرون آمدن از آسانسور در حال سقوط

58
این مطلب مفید بود ؟80
وبگردی