
استفاده از این مصالح، هزینه انرژی ساختمان را کاهش می دهد!
در این مقاله به معرفی برخی مصالح ساختمانی که استفاده از آن ها هزینه انرژی ساختمان را کاهش می دهد می پردازیم.
ایران جزو پرمصرف ترین ها در انرژی است؛ باید فکری کرد!
در حال حاضر ایران یکی از پرمصرف ترین کشورها در زمینه مصرف انرژی است. جالب است بدانید که طبق آمارها تقریباً 40 درصد انرژی کل کشور صرف صنعت ساختمان می شود. این در حالی است که این رقم 5 تا 6 برابر بیشتر از استانداردهای بین المللی است؛ بنابراین هر راهکاری که بتوان توسط آن این مقدار را کاهش داد می تواند برای اقتصاد کشور مفید باشد. به همین دلیل در چند سال اخیر مصرف انرژی در ساختمان سازی اهمیت ویژه ای پیدا کرده و مسئولان دولتی و فعالان این حوزه به دنبال بهینه سازی مصرف انرژی در این صنعت هستند.
مبحث 19 مقررات ملی ساختمان
طبقه بندی ساختمان ها ازنظر مصرف انرژی

انواع مصالح ساختمانی
مصالح ساختمانی موادی مانند میلگرد، تیرآهن، نبشی، سیمان و آجر هستند که برای ساخت و ساز از آن ها استفاده می شود که بسته به قیمت، کیفیت و نوع پروژه ساختمانی متفاوت اند.
برای مثال قیمت میلگرد در یک سال اخیر بش از دو برابر شده که بر قیمت تمام شده ساختمان و سود سازنده تأثیرگذار خواهد بود. به همین علت اغلب سازندگان به دنبال قیمت های رقابتی مصالح ساختمانی بوده و کمتر به مصالح ساختمانی به روز و با کیفیت فکر می کنند.
در حال حاضر با توجه به نوسانات بازار آهن و فولاد و گران شدن مصالح ساختمانی، بیشتر فعالان ساخت و ساز به دنبال مصالح ساختمانی با قیمت پایین تر هستند. برای اطلاع از قیمت آهن و مقاطع فولادی یک مرجع قیمتی را برای خود انتخاب کنید. سایت آسرون به نشانی www.asroon.ir جایی است که روند تغییرات قیمت تیرآهن ، میلگرد و سایر مقاطع را به شما نشان می دهد.
برخلاف تفکر اغلب افراد که فکر می کنند استفاده از مصالح به روز باعث افزایش هزینه هایشان می شود، باید گفت که استفاده از این مصالح نه تنها در اغلب موارد به کاهش هزینه های اولیه ساخت و ساز منجر شده، بلکه برای مصرف کننده نیز ارزش افزوده قابل توجهی خواهد داشت. به کارگیری مصالح ساختمانی به روز و باکیفیت از اصول مهندسی ساختمان است، البته به شرطی که کار را به کاردان بسپارید و یک مهندس ساختمان خبره مدیر پروژه شما باشد.
مصالح ساختمانی می توانند به نحوی انتخاب شوند که اتلاف انرژی در ساختمان به حداقل رسیده و گرمایش و سرمایش ساختمان با مصرف انرژی کمتری همراه باشد؛ اما سؤال اساسی اینجاست که استفاده از کدام نوع مصالح ساختمانی این موضوع را ممکن می سازد؟
مصالحی که مصرف انرژی را کاهش می دهند
1.خاک رس
2.عایق کاری با مصالح نوین
3.مصالح ساختمانی سنگین
4.عایق های حرارتی
5.ساندویچ پانل ها
6.رنگ نمای ساختمان
رنگ نمای ساختمان می تواند بر جذب انرژی تأثیرگذار باشد. در ساختمان های جنوبی می توان با انتخاب مصالح ساختمانی با رنگ روشن برای نمای ساختمان، به کاهش مصرف انرژی کمک کرد. همچنین با پیشرفت تکنولوژی رنگ هایی اختراع شده که با توجه به شرایط جوی تغییر می کنند که می تواند برای نمای ساختمان ها استفاده شود و مصرف انرژی در ساختمان را کاهش دهد.
همان طور که گفته شد به کارگیری مصالح ساختمانی نوین می تواند در کاهش مصرف انرژی ساختمان نقش مهمی داشته باشد؛ اما متأسفانه در ایران اغلب به این نکته کمتر توجه می شود. ارزان بودن قیمت حامل های انرژی یکی از دلایلی است که باعث بی توجهی مصرف بالای انرژی در ساختمان ها شده است. به نظر می رسد برای رعایت این نکات نیاز به نظارت دقیق تر بر پروژه های ساختمانی و مصالح مورداستفاده در آن ها است.