بهترین وکیل های کرمان

در چه شرایطی می توان درخواست طلاق غیابی کرد؟

کد مطلب : 103470
زمان مطالعه : 4 دقیقه

زندگی مشترک، سفری پرفراز و نشیب است که گاهی به بن‌بست می‌رسد. زمانی که تلاش‌ها برای حفظ زندگی مشترک بی‌نتیجه می‌ماند، طلاق به عنوان آخرین راه حل مطرح می‌شود. اما آیا همیشه حضور هر دو طرف برای انجام مراحل طلاق الزامی است؟ خیر. در برخی شرایط خاص، امکان درخواست طلاق غیابی وجود دارد.

زندگی مشترک، سفری پرفراز و نشیب است که گاهی به بن‌بست می‌رسد. زمانی که تلاش‌ها برای حفظ زندگی مشترک بی‌نتیجه می‌ماند، طلاق به عنوان آخرین راه حل مطرح می‌شود. اما آیا همیشه حضور هر دو طرف برای انجام مراحل طلاق الزامی است؟ خیر. در برخی شرایط خاص، امکان درخواست طلاق غیابی وجود دارد.

طلاق غیابی، موضوعی است که کنجکاوی بسیاری را برمی‌انگیزد. بسیاری از افراد می‌پرسند که در چه شرایطی می‌توان درخواست طلاق غیابی کرد؟ در این مطلب، قصد داریم به این سوالات پاسخ دهیم و شما را با شرایط طلاق غیابی آشنا کنیم. با ما همراه شوید.

طلاق غیابی از طرف مرد

طبق ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی، حق طلاق در اختیار مرد قرار دارد و اگر مردی دادخواست طلاق را به طرفیت همسرش بدهد و زن حضور نداشته باشد و اعتراضی نداشته باشد، رای طلاق صادر خواهد شد. چنانچه زوجه درخواست واخواهی کند، رای طلاق غیابی با توجه به مهلت قانونی از طرف دادگاه قابل انجام است. باید به این نکته مهم اشاره کنیم که در ثبت طلاق، از حقوق مالی زوجه مراقبت می شود و رای دادگاه با توجه به حقوق زوجه صادر می شود. حقوق مالی زوجه در طلاق از طرف مرد به شرح زیر است :

مهریه

اجرت المثل در روزهای زندگی مشترک (در صورتی که زوجه بخواهد)

نفقه ایام عده

نفقه پرداخت نشده (در صورتی که زوجه بخواهد و شرایط پرداخت آن را داشته باشد)

شرط تنصیف اموال گفته شده در عقدنامه‌ها به شرطی که زوج آن را امضا کرده باشد و وجود داشتن اموال در هنگام طلاق که بعد از جاری شدن عقد خریداری شده باشد.

به دنبال وکیلی مطمئن برای پیگیری پرونده طلاق غیابی خود در کرج هستید؟ وکیل کرمان می‌تواند شما را در این مسیر پیچیده همراهی کند و از حقوق شما دفاع نماید.

بهترین وکیل های قم

طلاق غیابی از طرف زن

طلاق غیابی از طرف زن با توجه به موارد متعددی می تواند صورت بگیرد که در ادامه به برخی از آنها اشاره می کنیم :

1- در صورتی که زن در زندگی مشترک خود با سختی‌های غیر متعارف یا اصطلاحاً عسر و حرج درگیر شده باشد، اجازه تقاضای طلاق به صورت غیابی را خواهد داشت. از جمله سختی‌های غیر متعارفی که باعث می‌شود قانون به زن اجازه درخواست طلاق به صورت غیابی را دهد، شامل موارد زیر می شود:

ترک خانه توسط همسر به مدت طولانی (شش ماه متوالی یا نه ماه متناوب)

محکومیت همسر به حبس طولانی مدت (پنج سال یا بیشتر)

ابتلای همسر به بیماری‌های روحی روانی یا صعب‌العلاج

خودداری همسر از برقراری رابطه زناشویی

اعتیاد همسر به مشروبات الکلی و مواد مخدر
اگر یکی از شرایط بالا وجود داشته باشد و زوجه درخواست طلاق دهد و بعد از گذشت مدتی مرد در دادگاه حضور پیدا نکند، دادگاه می‌تواند حکم طلاق به صورت غیابی را برای زوجه صادر کند.

در مراحل مختلف طلاق غیابی از طرف زوجه، داشتن یک وکیل با تجربه در این زمینه می‌تواند فرآیند را تسریع و از مشکلات احتمالی جلوگیری کند. برای مشاوره و راهنمایی دقیق تر اگر در شهر قم هستید به وب سایت وکیل قم در طلاق غیابی زوجه، با ما تماس بگیرید.

2- در صورتی که مرد پس از گذشت ۴ سال تمام مفقودالاثر بوده باشد، یعنی ۴ سال هیچ اثر و نشانه از او نباشد. در چنین حالتی زن می‌تواند درخواست طلاق داده و اگر بعد از طی شدن پروسه های مختلف اطلاع رسانی همچون انتشار آگهی های متعدد برای پیدا شدن مرد و حضور او در دادگاه، دادگاه حکم طلاق غیابی زن را صادر می کند.

3- اگر پس از گذشت ۶ ماه، مرد به همسر خود نفقه‌ای پرداخت نکرده باشد و هزینه زندگی همچون هزینه خوراک و لباس او را فراهم نکرده باشد، زن می‌تواند به دادگاه مراجعه کند و جهت دریافت نفقه‌اش درخواستی را تنظیم کرده و ارائه دهد. اگر دادگاه حکم پرداخت نفقه زوجه او را صادر کند، اما مرد همچنان از پرداخت نفقه به همسر خود اجتناب کند یا اینکه توان پرداخت نفقه را نداشته باشد، با درخواست طلاق زوجه دادگاه حکم طلاق را برای آن‌ها صادر خواهد کرد.

وکیل در قم

حضانت فرزندان در طلاق غیابی چگونه است ؟

بر اساس قوانین مدنی کشور، حضانت دختر و پسر تا ۷ سالگی بر عهده مادر است. پس از ۷ سالگی، حضانت دختر تا ۹ سالگی و حضانت پسر تا ۱۵ سالگی بر عهده پدر است. زمانی که دختر به ۹ سالگی و پسر به ۱۵ سالگی رسید، خود فرزندان می‌توانند در این رابطه تصمیم بگیرند که با چه کسی زندگی کنند.

لازم به کر است که بگوییم در طلاق غیابی کمی شرایط فرق می‌کند؛ در صورتی که مرد مجهول‌المکان باشد، حضانت فرزندان با مادر خواهد بود و بعد از آنکه پدر به خانه بازگردد، در صورتی که فرزند در قید حضانت پدر باشد، یعنی دختر در سن ۷ تا ۹ سالگی و پسر در سن ۷ تا ۱۵ سالگی باشد، پدر می‌تواند حضانت فرزندانش را از طریق مراجع قضایی پیگیری کرده و عهده‌ دار شود.