
بیوگرافی علیرضا فغانی؛ عکس همسر و فرزندان، شغل سابق، ماجرای مهاجرت
بیوگرافی علیرضا فغانی، داور برجسته ایرانی؛ مرور زندگی شخصی و حرفه ایی، تصاویر خانوادگی و داستان مهاجرت اش به استرالیا را مشاهده میکنید.
بیوگرافی علیرضا فغانی
نام :علیرضا
نام خانوادگی:فغانی
تاریخ تولد:اول اردیبهشت سال 1357
محل تولد:کاشمر استان خراسان رضوی
پیشه:داور بین المللی فوتبال
زندگی شخصی و سن علیرضا فغانی
علیرضا فغانی داور بین المللی فوتبال که در خانواده او را با نام بهروز صدا می زنند، متولد اول اردیبهشت سال 1357 است و در حال حاضر 47 سال دارد.
اصالت علیرضا فغانی
این داور ایرانی در روستای جابور حوالی کاشمر استان خراسان رضوی متولد شده و گویا اصالتا مشهدی است.
خانواده و پدر علیرضا فغانی
محمد فغانی پدر علیرضا فغانی از داوران با سابقه فوتبال بود. او یک برادر به نام محمد رضا(بهزاد) دارد که سه سال از وی کوچکتر است و از داوران مطرح فوتبال ایران می باشد.
ازدواج و همسر علیرضا فغانی
علیرضا فغانی سال 1380 ازدواج کرده و از 23 سالگی وارد دنیای متاهلان شده است. بسیاری از کاربران این سوال را مطرح کرده اند که "همسر علیرضا فغانی کیست؟" در پاسخ به این سوال، با مرور گفته های علیرضا فغانی در برنامه دورهمی و پرداختن به ماجرای ازدواج با همسرش بسنده می کنیم، این داور بین المللی فوتبال در برنامه دورهمی مهران مدیری گفت:
پدر همسرم و پدر خودم دو دوست قدیمی بودند و هر دو داور. من با خانواده همسرم رفت و آمد خانوادگی داشتیم ولی من با خانم ها رابطه خوبی نداشتم و در این رفت و آمدها فقط در حد چند کلمه با همسرم صحبت کرده بودم اما همیشه دوست داشتم اگر همسری انتخاب میکنم ایشان باشد.
بعد از گذشت یکسال از سربازی خانواده چندجا برای من برای خواستگاری رفتند اما خداروشکر من را نپسندیدند و من در خفا به عمویم گفتم که به همسرم علاقه مند هستم و همین باعث شد تا خانواده برای خواستگاری به منزل آنها بروند.
فرزندان علیرضا فغانی
علیرضا فغانی یک پسر به نام سپهر فغانی و یک دختر به نام ساغر دارد. سپهر متولد 1381 بوده و راه پدرش را در استرالیا ادامه می دهد. ساغر دختر علیرضا فغانی نیز متولد 1392 است.
تحصیلات علیرضا فغانی
ایشان فارغ التحصیل لیسانس رشته زبان انگلیسی و فوق لیسانس رشته مدیریت ورزشی از دانشگاه آزاد است.
مهاجرت فغانی به استرالیا
علیرضا فغانی در اوج شهرت و اعتبار ،شهریور ۱۳۹۸ با مهاجرت به استرالیا جامعه فوتبال ایران را در شوک فرو برد. او مهاجرتش را یک انتخاب خانوادگی و فراهم کردن شرایط تحصیلی بهتر برای فرزندانش اعلام کرد.
شغل قبلی علیرضا فغانی
این چهره ورزشی که هم اکنون نامش در جهان مطرح شده است، قبل از داوری بر طبق نوشته های درج شده در برخی سایت ها کارمند شهرداری بوده است.
علیرضا فغانی و بازی در لیگ دسته دوم فوتبال
فغانی پیش از اینکه به داوری روی آورد، بازیکن فوتبال بود. او در تیم نوجوانان بانک ملی توپ می زد و سپس به تیم های دیگر رفت و در آخر سر هم به تیم های شهاب خودرو و اتکا پیوست و در لیگ دسته دوم فوتبال ایران هم بازی کرد.
آغاز داوری علیرضا فغانی
یک قانون قدیمی فدراسیون فوتبال مسیر زندگی فغانی را برای همیشه تغییر داد. در این قانون اشاره شده بود که یا باید بازیکن باشی یا داور.
فغانی در سال ۱۳۷۳ داوری را انتخاب کرد و در این مسیر به سرعت شکوفا شد. او در سال ۱۳۸۲ برای اولین بار در لیگ برتر ایران سوت زد.
داوری بازی استقلال و پرسپولیس
علیرضا فغانی متخصص قضاوت در حساس ترین بازی فوتبال ایران یعنی شهرآورد تهران بود. او با ۶ قضاوت به عنوان داور وسط به یکی از چهره های نمادین این بازی تبدیل شد؛ توانایی فغانی در کنترل فشار وحشتناک این بازی و مدیریت بازیکنان و نیمکت های پرالتهاب او را به انتخاب اول کمیته داوران برای بازی دربی تبدیل کرده بود.
اختلاف فرهاد مجیدی و علیرضا فغانی
علیرضا فغانی سرشناسترین داور تاریخ فوتبال ایران در اول آبان سال ۱۳۸۸ هنگامی که قاضی بازی استقلال- صبا بود، فرهاد مجیدی را از زمین اخراج کرد، فرهاد مجیدی نیز فغانی را داوری با عملکرد ضعیف می دانست.
داوری علیرضا فغانی در استرالیا
فدراسیون فوتبال استرالیا، فغانی را پس از مهاجرت به عنوان یکی از داوران فصل ۲۰۲۰ _ ۲۰۱۹ در لیگ برتر استرالیا انتخاب کرد. از آن دوران و پس از مهاجرت علیرضا فغانی بیشتر در زمین های استرالیا و در مسابقات بین المللی تحت پرچم استرالیا قضاوت کرده و در رقابتهای جهانی حضور فعال دارد.
قضاوت های مهم جهانی علیرضا فغانی
او در سال ۱۳۸۷، به لیست نخبگان فیفا راه یافت تا سفری جهانی را آغاز کند. فغانی سال ۲۰۱۲ بعنوان داور چهارم چند بازی مهم و حتی فینال جام باشگاه های جهان حضور داشت، از سال ۲۰۱۳ داور اول جام باشگاه های جهان شد. فغانی فینال رفت قهرمانان آسیا را در سال ۲۰۱۴ سوت زد.
داوری علیرضا فغانی در سه دوره جام جهانی
او در جام جهانی ۲۰۱۴ در ۷ بازی داور چهارم بود. ایشان فینال جام ملت های آسیا را نیز در سال ۲۰۱۵ سوت زد.
سپس در سال ۲۰۱۶ فینال باشگاه های جهان و فینال المپیک ۲۰۱۶ ریو و داوری نیمه نهایی جام کنفدراسیون های در سال ۲۰۱۷ بر عهده او بود. علیرضا فغانی در مسابقات جامهای جهانی 2018 و 2022 هم به عنوان داور حضور داشته است.
جنجال فغانی و رونالدو
علیرضا فغانی داوری است که تحت تأثیر نامها قرار نمی گیرد. رونالدو و فغانی سه رویارویی با یکدیگر داشته اند که همراه با تنش بوده است، از اعتراض های رونالدو در جام کنفدراسیونها ۲۰۱۷ گرفته تا بنالتی جنجالی علیه اروگوئه در جام جهانی ۲۰۲۲ که عملاً به حذف اروگوئه و پایان کار فغانی در آن جام منجر شد.
تقابل فغانی و مسی
در بازی آرژانتین - فرانسه در جام جهانی ۲۰۱۸ و بازی اینتر میامی در جام جهانی باشگاه ها ۲۰۲۵ ، فغانی با مسی رویارویی داشته اند.
افتخارات علیرضا فغانی
فغانی دو بار عنوان داور سال آسیا را به دست آورده و در سال ۲۰۱۶ هم به عنوان بهترین داور کنفدراسیون فوتبال آسیا AFC منصوب گردیده بود.
فغانی و قضاوت فینال جام باشگاههای جهان( عکس یادگار فغانی با دونالد ترامپ)
علیرضا فغانی، داور بینالمللی ایرانی دیدار فینال جام جهانی باشگاهها بین پاریسنژرمن و چلسی در نیوجرسی آمریکا را به نمایندگی از فدراسیون فوتبال استرالیا قضاوت کرد. تیم چلسی در فینال جام جهانی باشگاهها موفق شد با نتیجه سه بر صفر پاریسنژرمن را شکست دهد و عنوان قهرمانی این رقابتها را به دست آورد.علیرضا فغانی داور ایرانی پس از پایان این دیدار عکسی از خودش در کنار ترامپ و اینفانتینو منتشر کرد که سوژه رسانه ها شد.