
بیوگرافی و سن آیت الله خامنه ای+همسر، فرزندان، عروس و دامادها
همه آنچه درباره سن، زندگی و خانواده آیت الله خامنهای باید بدانید؛ معرفی فرزندان، عروسها، دامادها و نگاهی کامل به زندگی شخصی رهبر جمهوری اسلامی ایران خواهیم داشت.
بیوگرافی آیت الله سید علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ایران
نام:سید علی
نام خانوادگی:حسینی خامنه ای
تاریخ تولد:فروردین 1318
محل تولد:مشهد
همسر:منصوره خجسته باقرزاده
فرزندان:4 پسر و 2 دختر
زندگی شخصی و سن آیت الله خامنه ای
سید علی حسینی خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در فروردینماه سال ۱۳۱۸ شمسی برابر با ۱۳۵۸ قمری در مشهد مقدس چشم به جهان گشود. ایشان در حال حاضر 86 ساله هستند. در عکس شناسنامه آیت الله خامنه ای، تاریخ تولد تیرماه ثبت شده است اما ایشان متولد فروردین ماه هستند.
پدر آیت الله خامنه ای
آیتالله سید جواد حسینی خامنهای پدر بزرگوار مقام معظم رهبری آیتالله سید علی خامنهای، عالم زاهد و فقیه مجتهد شیعه معاصر و از شاگردان میرزای نائینی بود. ایشان پس از چند ماه نقاهت و ضعف در سن ۹۳ سالگی در چهارده تیر سال ۱۳۶۵ شمسی (۲۷ شوال ۱۴۰۶ ق) در مشهد دار فانی را وداع گفت و پیکرش پس از تشییع با شکوه مردمی در حرم امام رضا علیه السلام در توحید خانه (رواق پشت سر حضرت) به خاک سپرده شد.
مادر آیت الله خامنه ای
بانو خدیجه میردامادی در ۱۶ اردیبهشتماه سال ۱۲۹۳ شمسی متولد شد. او تنها فرزند از همسر نخست آیتالله سیدهاشم میردامادی بود. آیتالله سیدجواد خامنهای، پس از فوت همسر اولش که سه دختر به نامهای علویه، بتول و فاطمهسلطان از او به یادگار داشت، در سال ۱۳۱۳ شمسی با خدیجه میردامادی ازدواج کرد.
پدر و مادر آیت الله خامنه ای اهل کجا هستند؟
بانو خدیجه میردامادی در نجفاشرف متولد شد، او پس از چند سال زندگی در نجفاشرف همراه پدرش به ایران مهاجرت کرد و ساکن مشهدالرضا(ع) شد.
سید جواد حسینی خامنه ای نیز در نجف اشرف و در خانواده ای روحانی دیده به جهان گشود و در کودکی به همراه خانواده به تبریز مهاجرت کرد.
برادران رهبر آیت الله سید علی خامنه ای
سیدعلی خامنهای دارای 3 برادر به نام های سیدمحمد خامنهای متولد ١٣١٤، سید هادی خامنه ای متولد ١٣٢٦ و سیدحسن خامنه ای متولد ١٣٢٩ است. سیدحسن، برادر کوچک رهبر تنها اخویای هستند که روحانی نیستند. برادر بزرگ ایشان آقا سیدمحمد، دانشکده حقوق را تا لیسانس گذراندند.
خواهر و شوهر خواهر آیت الله خامنه ای
بدرالسادات ملقب به سیده بدری تنها خواهر رهبر انقلاب در سال ۱۳۲۱ متولد شد. او هفت سال از سید محمد و سه سال از سید علی خامنه ای کوچکتر است. بدرالسادات با شیخ علی تهرانی ازدواج کرد، شیخ علی تهرانی در تاریخ ۲۷ مهر ۱۴۰۱ درگذشت. این زوج 5 فرزند به نام های وحیده، سعیده، فریده، محمود و احسان دارند.
منصوره خجسته باقرزاده همسر آیت الله سید علی خامنه ای
نام همسر مقام معظم رهبری، منصوره خجسته باقرزاده است. او دختر حاج محمد اسماعیل خجسته باقرزاده کاسبی خوشنام در مشهد بود. نسبت قالیباف با همسر خامنه ای یکی از پرتکرار ترین سوالات در صفحات مجازی است که در هیچ منبع موثقی اطلاعاتی درمورد آن ثبت نشده است.
طریقه آشنایی و ازدواج آیت الله سید علی خامنه ای با همسرش
در سال ۱۳۴۳ بانو خدیجه، مادر سید علی خامنه ای، منصوره خجسته که آن زمان ۱۷ سال سن داشت را برای پسر۲۵ ساله اش سید علی در نظر گرفت. در مجلس خواستگاری، حاج اسماعیل خجسته پذیرفت که دخترش به عقد طلبه تازه از قم برگشته ای درآید که تصمیم دارد در مشهد ساکن شود. مراسم عقد اوایل پاییز ۱۳۴۳ در خانه پدر عروس برگزار شد. خطبه را آیت الله میلانی، مرجع تقلید مردم مشهد در آن زمان خواند. اولین خانه ای که این زوج در آن ساکن شدند، خانه شوهر خواهر آقای خامنه ای بود.
فرزندان آیت الله خامنه ای
آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری و همسرشان دارای چهار پسر و دو دختر هستند. نام فرزندان خامنه ای به ترتیب سن سید مصطفی متولد 1344،سید مجتبی متولد 1348، سید مسعود متولد سال 1353 ، سید میثم متولد سال 1357، بشری سادات متولد 1359 و هدی سادات 1360 است.
عروس های آیت الله خامنه ای چه کسانی هستند؟
- سید مصطفی که بیشتر در حوزه مشغول است، با دختر مرحوم آیت الله خوشوقت ازدواج کرده است.
- سید مجتبی که در عرصه سیاست مطرح تر است، داماد دکتر غلامعلی حداد عادل است.
- سید مسعود با دختر آیت الله خرازی نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری ازدواج کرده است و با کمال و صادق خرازی رابطه خویشاوندی دارد.
- سید میثم نیز با دختر محمود لولاچیان از بازاریان مذهبی تهران وصلت کرده است.
دامادهای آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب
دختر بزرگتر مقام معظم رهبری با پسر حجت الاسلام محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر رهبر انقلاب ازدواج کرده است و دختر کوچکتر هم با پسر آیت الله باقری کنی عضو مجلس خبرگان، قائم مقام دانشگاه امام صادق و برادرزاده آیت الله مهدوی کنی ازدواج کرده است.
نوه های آیت الله خامنه ای
عکس نوه رهبر در فضای مجازی منتشر شده است اما اطلاعات چندانی درباره تعداد نوه های سید علی خامنه ای وجود ندارد. در برخی از سایت ها نوشته شده سید مجتبی خامنه ای و زهرا حدادعادل دو پسر به نام های محمدباقر و محمدامین و یک دختر به نام فاطمه دارند.
تحصیلات رهبر انقلاب
سیدعلی خامنهای تحصیل را از مکتبخانه در چهار سالگی و با فراگیری قرآن کریم شروع کرد. دورهی دبستان را در نخستین مدرسهی اسلامی مشهد، دارالتعلیم دیانتی، گذراند و یادگیری قرائت و تجوید قرآن را نزد برخی قاریان قرآن مشهد آغاز کرد.
تحصیلات مقدماتی حوزوی را پس از پایان تحصیل در کلاس پنجم دبستان، آغاز کرد و وارد دنیای طلبگی شود و تحصیل علوم دینی را در مدرسهی سلیمانخان ادامه داد. سپس به مدرسهی نواب رفت و دورهی سطح را در آن به پایان برد. همزمان با تحصیلات حوزوی دورهی دبیرستان را تا سال دوم متوسطه ادامه داد .
او رسائل، مکاسب و کفایه را نیز نزد پدر و آیتالله حاج شیخ هاشم قزوینی، معالمالاصول را نزد آیتالله سیدجلیل حسینی سیستانی و شرح لمعه را نزد پدر و میرزا احمد مدرس یزدی فرا گرفت.
ایشان برای تحصیل نزد سید محسن حکیم، سید ابوالقاسم خویی، سید محمود شاهرودی، میرزا باقر زنجانی و میرزا حسن بجنوردی در نجف رفت و سپس به مشهد بازگشت و به مدت یک سال دیگر در درس آیتالله میلانی حاضر شد. ایشان در سال ۱۳۳۷ش عازم حوزهی علمیهی قم شد و شاگرد بزرگانی چون آیات حاجآقا حسین بروجردی، امام خمینی، حاج شیخمرتضی حائری یزدی، سیدمحمد محقق داماد و علامه طباطبایی بود.
آیتالله خامنهای در ۱۳۴۳ش به دلیل عارضهی بینایی پدر و کمک به وی به ضرورت از قم به مشهد بازگشت و بار دیگر در جلسات درس آیتالله میلانی حضور یافت.
تدریس آیت الله خامنه ای
رهبر انقلاب به تدریس سطوح عالی فقه و اصول (رسائل، مکاسب و کفایه) و برگزاری جلسات تفسیر برای عموم در مشهد پرداخت. در جلسات تفسیر خود، مهمترین پایههای فکری اسلام و اندیشه اسلامی را از خلال آیات قرآن استخراج و بیان مینمود و به تعمیق بنیانهای اندیشه مبارزه و براندازی حکومت طاغوت میپرداخت.
این دروس و جلسات تفسیر تا سال ۱۳۵۶ و قبل از دستگیری و تبعید به ایرانشهر ادامه داشت. جلسات تفسیر در سالیانی از دوره ریاست جمهوری و پس از آن ادامه داشت.
ایشان از سال ۱۳۶۹ش تدریس خارج فقه را آغاز کرد و تاکنون به تدریس ابواب جهاد، قصاص، مکاسب محرمه و صلاة مسافر پرداخته اند.
دوران ریاست جمهوری آیت الله خامنه ای
شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی و نیز جامعه مدرسین حوزه علمیه قم پس از شهادت محمدعلی رجایی، سید علی خامنه ای را به عنوان نامزد ریاست جمهوری انتخاب کردند. انتخابات در ۱۰ مهر ۱۳۶۰ برگزار شد و آیتالله خامنهای با کسب اکثریت مطلق آراء (۱۱/۹۵ درصد) به عنوان رئیسجمهور انتخاب شد. در ۱۷ مهر ۱۳۶۰ امام خمینی حکم ریاست جمهوری ایشان را تنفیذ کرد و در ۲۱ مهر به عنوان سومین رئیسجمهور اسلامی ایران در مجلس شورای اسلامی سوگند یاد کرد .
انتخاب سیدعلی خامنه ای به عنوان رهبر
دوران رهبری ایشان زمانی آغاز شد که در ۱۴ خرداد ۱۳۶۸، مجلس خبرگان رهبری عصر همان روز تشکیل جلسه داد تا رهبر یا شورای رهبری جدید برای نظام جمهوری اسلامی را انتخاب کند. اکثریت قاطع نمایندگان مجلس خبرگان با توجه به نظر امام راحل و صلاحیتهای دینی، علمی و سیاسی آیتالله خامنهای، معظمله را به رهبری نظام جمهوری اسلامی انتخاب کردند.