
بریکس یعنی چه و مخفف چیست؟+ اهداف و اعضای گروه بریکس پلاس
گروه بریکس با حضور ایران و دیگر اعضا، اهداف اقتصادی و سیاسی مهمی را دنبال میکند؛ در ادامه اعضای این ائتلاف و تصویر پول بریکس را ببینید.
همه چیز درباره بریکس و جزئیات آن
پس از صحبت های دونالد ترامپ درباره اینکه هر کشوری که خود را با سیاستهای ضد آمریکایی بریکس همسو کند، مشمول ۱۰٪ تعرفه اضافی خواهد شد، بسیاری از کاربران تمایل دارند که اطلاعاتی درباره بریکس به دست آورند، در این بخش از نمناک درباره بریکس و اعضای بریکس اطلاعاتی ارائه داده ایم.
بریکس چیست؟
بریکس یک گروه متشکل از کشورهای مختلف است که به منظور ارتقای همکاریهای اقتصادی و سیاسی بین اعضا تشکیل شده و به تدریج در حال گسترش است. اعضای بریکس در حوزههای مختلف اقتصادی مانند تجارت، سرمایهگذاری و فناوری با یکدیگر همکاری میکنند و اکنون بیش از ۴۵ درصد جمعیت و ۳۷ درصد تولید ناخالص داخلی جهان را در اختیار دارند.
بریکس مخفف چیست؟
بریکس (BRICS) مخفف نام انگلیسی پنج کشور برزیل (Brazil)، روسیه (Russia)، هند (India)، چین (China) و آفریقای جنوبی (South Africa) است. نام بریک ابتدا توسط جیم اونیل برای اشاره به چهار اقتصاد نوظهور برزیل، روسیه، هند و چین ابداع شد اما با پیوستن آفریقای جنوبی به این گروه، نام آن به بریکس تغییر یافت.
اهداف بریکس چیست؟
ایجاد تغییرات اساسی در ساختار نظام مالی بینالمللی، تقویت همکاریهای اقتصادی، کاهش سلطه دلار آمریکا در مبادلات بینالمللی، افزایش وزن سیاسی خود در عرصه بینالمللی، تقویت توان علمی و فناوری کشورهای عضو و کاهش وابستگی به کشورهای پیشرفته غربی، افزایش نفوذ و قدرت گروه در عرصه بینالمللی و... جزو اهداف بریکس است.
اعضای بریکس پلاس
در پاسخ به این سوال که " اعضای بریکس چه کشورهایی هستند؟" باید بگوییم برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی، مصر، اتیوپی و امارات متحده عربی، ایران، اندونزی، بولیوی، عربستان سعودی و نیجریه جزو اعضای بریکس هستند.
عکس پول بریکس و قیمت ارز بریکس
ایجاد یک واحد پول مشترک برای کاهش وابستگی به دلار آمریکا، یکی از مهمترین موضوعات مورد بحث در BRICS است. در حال حاضر واحد پول رسمی بریکس وجود ندارد، اما تلاشهایی برای ایجاد مکانیسمهای مالی مستقل از دلار در جریان است.
پیوستن ایران به بریکس
سوالات زیادی درباره گروه بریکس و ایران وجود دارد، در سال 2017، ایران در چارچوب «بریکس پلاس» امکان مشارکت در سازوکارهای بریکس را پیدا کرد. طی نشست سران بریکس در آگوست 2023، تصمیم گرفته شد که ایران به همراه چند کشور دیگر به عضویت این گروه درآید. عضویت رسمی ایران از 1 ژانویه 2024 آغاز شد.