موارد حقوقی ساختمان
در این مقاله می خواهیم نگاهی داشته باشیم به مهم ترین وظایف و اختیارات مدیر ساختمان که همه ساکنین یک مجتمع آپارتمانی باید از آنها آگاهی داشته باشند.

وظایف و مسئولیت های مدیر ساختمان جایی در قانون دارد؟

اینکه وظایف مدیر ساختمان چیست و در قبال اتفاقات رخ داده چطور مسئول شناخته می شود (مسئولیت های مدیر ساختمان) و اساسا چقدر در انجام وظایفش اختیار دارد، در قانون تملک آپارتمان ها ذکر شده است. این قانون بسیار مفصل بوده و قصد نداریم آن را در اینجا مو به مو بررسی کرده و حوصله شما را سر ببریم! در ادامه می خواهیم نگاهی داشته باشیم به مهم ترین وظایف و اختیارات مدیر ساختمان که همه ساکنین یک مجتمع آپارتمانی باید از آنها آگاهی داشته باشند. با ما همراه باشید.

مدیر ساختمان چطور انتخاب می شود؟

در صورتی که تعداد مالکین در ساختمان از سه نفر تجاوز کند، مجمع عمومی (هیئت مدیره) مالکین تشکیل می‌شود. پس از تشکیل مجمع عمومی مالکین، در اولین جلسه ابتدا رئیس مجمع عمومی (یا همان رئیس هیئت مدیره) تعیین خواهد شد و سپس در همان جلسه مدیر ساختمان بین مالکین و یا اشخاصی از خارج مجتمع انتخاب می شود.

مدیریت ساختمان

در مورد وظایف مدیر ساختمان؛ آیا ارزش دارد مدیر ساختمان شویم؟!

به عنوان یک اصلی کلی، به یاد داشته باشید که قبل از قبول هرگونه پست و مسئولیتی نسبت به وظایفی که برعهده خواهید گرفت، شناخت کافی دارید. بسیاری از افراد به تصور اینکه مدیریت ساختمان کار پر کاریزمایی است برای این به دست آوردن این پست تلاش می کنند، اما بعد از گذشت مدتی اندک از کار خود پشیمان می شوند. پس خوب از وظایف مدیر ساختمان با خبر باشید تا شما جزو این دسته از افراد قرار نگیرید. وظایفی که مهم ترین آنها عبارتند از:

  • اطلاع از هزینه های احتمالی برای امور مشترک ساختمان (به طور مثال این تنها مدیر ساختمان است که باید از نرخ اتحادیه برق کشی ساختمان آگاهی داشته و بتواند متناسب با آن برای هزینه های جاری ساختمان برنامه ریزی کند)
  • انجام تمامی امور مشترک آپارتمان
  • حفظ و نگهداری از تاسیسات و بنای آپارتمان (مثلا کف سابی قسمت های مشاع، نماشویی و موارد دیگری از این قبیل)
  • رسیدگی به اعتراضات ساکنین ساختمان
  • تعیین میزان شارژ ماهیانه هر واحد
  • ارائه رسید تسویه حساب هزینه‌ های ساختمان
  • پیگیری امور مربوط به بازسازی، نوسازی و تعمیرات ساختمان (مثلا این وظیفه یک مدیر است که با نقاش ساختمان رایزنی کرده، آن را برای پروژه ای خاص به خدمت گرفته و بر کار وی نظارت داشته باشد)

محاسبه هزینه های ساختمان

مسئولیت های مدیر ساختمان؛ پشیمانی در صورت سهل انگاری!

یک مدیر ساختمان از زمانی که عملا مدیریت را بر عهده می گیرد، قانونا مسئول وظایفی است که بر عهده وی خواهد بود. البته این مسئولیت صرفا مدنی خواهد بود و در صورت وقوع هرگونه رخداد ناگواری، در صورتی که سهل انگاری مدیر ثابت شود، شاکیان صرفا می توانند طلب خسارت از وی داشته باشند.
و اما برخی از مهم ترین مسئولیت هایی که مدیر ساختمان داشته و در صورتی که در انجام آنها کم کاری کند، بعدا به شدت پشیمان خواهد شد (!) عبارتند از:

بیمه ساختمان در صورت وقوع آتش سوزی

مدیر ساختمان حتما باید ساختمان را در برابر هرگونه آتش سوزی بیمه کند. چنانچه مدیر ساختمانی نسبت به این وظیفه ی خود سهل انگاری نموده و این بیمه نامه را برای آپارتمان یا مجتمع مسکونی تهیه نکرده باشد در صورت بروز حادثه جبران تمامی خسارات مادی وارده بر عهده شخص مدیر است.

بیمه مسئولیت مدیر ساختمان

همانطور که از اسم آن مشخص است، بیمه مسئولیت مدیر ساختمان بیمه ای است در ارتباط با ساکنین، اشخاص ثالث و مشاعات ساختمان، که اگر در نتیجه کوتاهی مدیر ساختمان خسارت جانی و مالی به سایرین وارد شود، شرکت بیمه موظف است پس از احراز مسئولیت مدیر ساختمان در وقوع این حادثه نسبت به پرداخت خسارت اقدام نماید (در واقع این بیمه به نوعی مدیر ساختمان را از پرداخت خسارت معاف می کند).
بیمه مسئولیت مدیر ساختمان شامل موارد مختلفی می شود؛ از جمله:

  • حوادث صورت گرفته در آسانسور
  • حوادثی صورت گرفته در مجموعه آبی
  • حوادث صورت گرفته در پارکینگ
  • آتش سوزی در ساختمان
  • و غیره

مدیریت اصولی ساختمان

حقوق و مزایای مدیر ساختمان؛ آیا چیزی نصیبمان هم می شود؟

احتمالا تا الان متوجه شده اید که مدیریت ساختمان کار ساده ای نیست و قاعدتا این سوال برایتان پیش آمده که آیا مدیر ساختمان در قبال طیف بزرگی از وظایف و مسئولیت ها، از مزایای خاصی نیز برخوردار می شود؟
در پاسخ باید گفت که اگر مدیر ساختمان از بیرون انتخاب شود، مطابق با قانون تملک آپارتمان ها، متناسب با قانون کار حق الزحمه دریافت خواهد کرد. اگر هم مدیر ساختمان از میان خود ساکنین مجتمع باشد (که معمولا هم چنین است)، معمولا بر طبق توافق میان طرفین (هیئت مدیره و مدیر ساختمان) مبلغی به عنوان حق الزحمه به وی پرداخت می شود. محل تامین این حقوق به صورت مشاع از ساکنین ساختمان اخذ می شود.

آیا مدیر ساختمان هستید؟ اسپارد را به یاد داشته باشید!

بر اساس وظایف و مسئولیت هایی که بالاتر ذکر کردیم، یک مدیر ساختمانِ حرفه ای همواره باید با تکنسین ها، نظافتچی ها، معماران و سایر افرادی که به ارائه خدمات ساختمانی می پردازند، در ارتباط باشد. و خب چه جایی بهتر از اسپارد برای برقرار این ارتباط؟ مجموعه از متخصصین خدمات منزل در اسپارد گرد هم آمده اند و آماده اند تا کلیه خدمات مرتبط با این حوزه را با کیفیت بالا و قیمت مناسب به انجام برسانند. شما می توانید تعرفه هر سرویسی را قبل از انجام خدمت مشاهده کرده (مثلا قیمت قالیشویی آنلاین را در لحظه ببینید) و سپس اقدام به ثبت سفارش در اسپارد نمایید. ما اینجاییم تا به شما کمک کنیم؛ روی ما حساب باز کنید.

همه وظایف و مسئولیت های مدیر ساختمان

59
این مطلب مفید بود ؟90
برچسب : کسب و کار
نظر سنجی برای این مطلب غیر فعال شده است
وبگردی