تعطیلی پنج شنبه ها

جزئیات تصویب تعطیلی پنجشنبه ها و کاهش ساعت کاری ادارات

تاریخ انتشار : ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
کد مطلب : 106530
زمان مطالعه : 2 دقیقه

نمایندگان مجلس، با اعمال تغییراتی برای جلب تایید شورای نگهبان، بار دیگر مصوبه تعطیلی پنجشنبه‌ ها و کاهش ساعات کاری کارمندان را به تصویب رساندند.

تصویب تعطیلی پنج شنبه ها و کاهش ساعت کاری ادارات

نمایندگان مجلس، ایرادات شورای نگهبان به لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری را در جلسه علنی امروز برطرف و آن را تصویب کردند.

ماده واحده اصلاحی، عبارت "۴۰ ساعت در هفته" را به "۴۲ ساعت و ۳۰ دقیقه در هفته" تغییر می‌دهد.

همچنین، این متن به انتهای تبصره ۳ ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری اضافه می‌شود:دولت مجاز است ساعات کار تمامی دستگاه‌های اجرایی (اعم از ستادی و استانی) به جز واحدهای نظامی، انتظامی، امنیتی و بخش عملیاتی واحدهای خدمات‌رسانی (مانند بانک‌ها، گمرک، بیمارستان‌ها، مراکز بهداشتی درمانی و اماکن ورزشی) را با در نظر گرفتن وظایف، شرایط محیط کار، بهره‌وری و صرفه‌جویی در مصرف انرژی، در ۵ روز هفته (از شنبه تا چهارشنبه) تنظیم کند. سازمان اداری و استخدامی کشور موظف است ظرف سه ماه از لازم‌الاجرا شدن این قانون، فهرست کامل بخش عملیاتی واحدهای خدمات‌رسانی و استثنائات مربوطه را تهیه و به تصویب هیئت وزیران برساند.

تبصره ۴ نیز به منظور رفع ایراد شورای نگهبان به این شکل اصلاح شد:در تمامی قوانین و مقرراتی که بر مبنای ۴۴ ساعت کار در هفته و ۱۷۶ ساعت کار در چهار هفته متوالی تنظیم شده‌اند (از جمله قانون کار مصوب ۱۳۶۹)، از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون، به ترتیب به ۴۲ ساعت و ۳۰ دقیقه در هفته و ۱۷۰ ساعت کار در چهار هفته متوالی تغییر می‌یابد.

در جریان بررسی ایرادات، محسن زنگنه (نماینده تربت حیدریه) با اشاره به مخالفت هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام با تعطیلی دو روز در هفته به دلیل ایجاد هزینه برای بخش خصوصی و مغایرت با سیاست‌های تولید، اظهار داشت که این مصوبه مجدداً در هیئت عالی نظارت رد خواهد شد و پیشنهاد داد برای اصلاح به کمیسیون بازگردانده شود.

این لایحه در مجلس یازدهم با تعطیلی شنبه‌ها نهایی شد، اما به دلیل ایرادات شورای نگهبان، مجدداً در مجلس دوازدهم مطرح و به کمیسیون اجتماعی ارجاع شد. پس از بررسی در کمیسیون و صحن مجلس، با تعطیلی پنجشنبه‌ها و کاهش ساعات کاری از ۴۴ به ۴۰ ساعت در هفته موافقت شده بود، اما با ایراد مجمع تشخیص مصلحت نظام مواجه شد. به همین دلیل، مجلس برای رفع این ایراد و جلب نظر شورای نگهبان، ساعات کاری را به ۴۲ ساعت و ۳۰ دقیقه کاهش داد.

نظرات