ثبت شرکت رپورتارحجری
یکی از موارد ممنوعیت ثبت شرکت جدید و ثبت تغییرات شرکت در اداره ثبت شرکت ها برای افرادی است که بدهکار مالیاتی شناخته می شوند.

مالیات و انواع آن

قبل از آن که درباره ی قانون ممنوعیت ثبت شرکت و ثبت تغییرات آن برای بدهکاران مالیاتی بدانید، بهتر است ابتدا تعریفی از مالیات و انواع آن، مؤدی مالیاتی و بدهکار مالیاتی داشته باشیم.

براساس تعریف سازمان همکاری و توسعه ی اقتصادی (OECD)، مالیات هزینه ای است لازم، اجباری و بلاعوض که صاحبان دارایی به دولت پرداخت می کنند.

این هزینه به نوعی انتقال بخشی از درآمدهای جامعه به دولت در ازای فراهم کردن بستر مناسب و ابزارهای لازم برای کسب درآمد و سود است.

در قوانین مالیاتی کشور، مالیات به دو دسته ی «مستقیم» و «غیر مستقیم» تقسیم می شود که مالیات مستقیم شامل دو زیرمجموعه ی «مالیات بر درآمد» و «مالیات بر دارایی» است.

مؤدی مالیاتی کیست؟

به هر شخص حقیقی یا حقوقی که طبق قانون موظف به پرداخت مالیات باشد، «مؤدی مالیاتی» می گویند که بر اساس ماده 1 باب نخست قانون مالیات های مستقیم، شامل افراد زیر می شود:
  • کلیه ی مالکان اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی نسبت به اموال یا املاک خود واقع در ایران.
  • هر شخص حقیقی ایرانی مقیم ایران نسبت به تمامی درآمدهایی که در ایران یا خارج از ایران تحصیل می کند.
  • هر شخص حقیقی ایرانی مقیم خارج از ایران نسبت به تمام درآمدهایی که در ایران تحصیل می کند.
  • هر شخص حقوقی ایرانی نسبت به تمام درآمدهایی که در ایران یا خارج از ایران تحصیل می کند.
  • هر شخص غیر ایرانی ( اعم از حقیقی یا حقوقی) نسبت به درآمدهایی که در ایران تحصیل می کند و همچنین نسبت به درآمدهایی که بابت واگذاری امتیازات یا سایر حقوق خود و یا دادن تعلیمات و کمک های فنی و یا واگذاری فیلم های سینمایی (که به عنوان بها یا حق نمایش یا هر عنوان دیگر عاید آنها می شود) از ایران تحصیل می کند.

بدهکار مالیاتی کیست؟

همان طور که در بخش قبلی گفته شد، بر اساس قانون مالیات های مستقیم، تمام اشخاص حقیقی و حقوقی در کلیه ی گروه های درآمدی موظف به پرداخت مالیات هستند و عدم پرداخت یا تاخیر در پرداخت مالیات باعث می شود که مؤدی مشمول جریمه ی مالیاتی شده و در صورت عدم پرداخت اصل و جریمه ی مالیات، به عنوان «بدهکار مالیاتی» شناخته شود.

موارد منع فعالیت بدهکاران مالیاتی

طبق قوانین، سازمان مالیاتی کشور می تواند برای تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی که به عنوان بدهکاران مالیاتی شناخته می شوند، مجازات هایی در نظر گیرد.

اشخاص حقیقی

بر این اساس، مجازات هایی مانند توقیف اموال، ممنوع الخروج شدن از کشور و محرومیت از معافیت های سازمان مالیاتی، از جمله مجازات هایی است که برای اشخاص حقیقی که به عنوان بدهکار مالیاتی شناخته می شوند، در نظر گرفته شده است.
همچنین اشخاص حقیقی که بدهکار مالیاتی هستند نمی توانند نسبت به ثبت شرکت اقدام کرده و یا به عنوان عضو هیئت مدیره و یا مدیر عامل شرکت فعالیت کنند.

اشخاص حقوقی

طبق قوانین تجارت کشور، به انواع هفت گانه ی شرکت و موسسات (سهامی عام، سهامی خاص، با مسئولیت محدود و... ) که فعالیت های تجاری و غیر تجاری انجام می دهند، شخص حقوقی گفته می شود که طبق قوانین مالیاتی اگر به عنوان بدهکار مالیاتی شناخته شوند، مشمول مجازات های زیر می شوند.

قانون ممنوعیت ثبت شرکت و تغییرات آن برای بدهکاران مالیاتی

حال که درباره ی مالیات و بدهکاری مالیاتی اطلاعاتی به دست آوردید، وقت آن رسیده که بدانید بدهکاری مالیاتی چگونه بر فعالیت های تجاری تاثیر خواهد داشت.

بدهکاری مالیاتی و ممنوعیت ثبت شرکت جدید

اگر شما به عنوان یک بدهکار مالیاتی شناخته شوید، به هیچ عنوان نمی توانید شرکت ثبت کنید.
طبق ماده ی 186 قانون مالیات های مستقیم، سازمان امور مالیاتی کشور مکلف است تا اسامی مدیران عامل موسسات و شرکت هایی که بدهی مالیاتی اعم از مالیات مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده دارند و همچنین اسامی هر یک از مدیران و اعضای هیئت مدیره ی موسسات و شرکت هایی که به علت صدور اسناد (صورت حساب) مبتنی بر انجام معاملات غیر واقعی در نظام اقتصادی از جمله امور مالی و مالیاتی کشور محکومیت قطعی یافته اند را به همراه مشخصات آنان به اداره ی ثبت شرکت ها اعلام کند.
بر این اساس، افراد نام برده اجازه ی تاسیس و ثبت شرکت جدید در اداره ی ثبت شرکت ها را نخواهند داشت.

بدهکاری مالیاتی و ممنوعیت ثبت تغییرات شرکت

هرگونه تغییراتی که در یک شرکت به وجود می آید مانند ثبت اولیه ی آن باید در اداره ی ثبت شرکت ها ثبت و پس از طی کردن فرایند قانونی، از طریق چاپ آگهی در روزنامه ی رسمی اطلاع رسانی شود.
حال اگر شرکتی به عنوان بدهکار مالیاتی شناخته شود، به هیچ عنوان قادر به ثبت تغییرات نخواهد بود.
طبق ماده 186 قانون مالیات های مستقیم که بر ثبت شرکت ها برای بدهکاران مالیاتی حاکم است، ایجاد و ثبت تغییرات برای شرکت هایی که بدهکار مالیاتی هستند، امکان پذیر نیست.
بر اساس این ماده ی قانونی، اداره ی ثبت شرکت ها نسبت به ثبت شرکت جدید و ثبت تغییرات شرکت برای بدهکاران مالیاتی هیچ وظیفه ای ندارد.

چگونه بدهکار نباشیم؟

حال که تا اینجای مطلب را خواندید حتما متوجه شدید که بدهکاری مالیاتی عواقب و دردسرهای زیادی را به دنبال خواهد داشت. به همین دلیل بهتر است برای آنکه بتوانید با خیال راحت به فعالیت خود ادامه داده و با مشکلاتی که پیش تر به آن اشاره شد مواجه نشوید، هیچ گاه در لیست بدهکاران مالیاتی قرار نگیرید.
برای این کار لازم است با کمک گرفتن از کارشناسان خبره نسبت به تنظیم اظهارنامه ی مالیاتی خود در موعد مقرر اقدام کرده و با پرداخت به موقع مالیات، هم از بروز مشکلات ناشی از بدهکاری مالیاتی جلوگیری کنید و هم بتوانید از طرح های تشویقی و بخشودگی های مالیاتی که هر ساله برای مؤدیان خوش حساب در نظر گرفته می شود، استفاده کنید.

قانون ممنوعیت ثبت شرکت و تغییرات آن برای بدهکاران مالیاتی

52
این مطلب مفید بود ؟20
برچسب : کسب و کار
نظر سنجی برای این مطلب غیر فعال شده است
وبگردی