وکیل خانواده

وکیل خانواده و 7 راهکار حقوقی در دعاوی خانوادگی

کد مطلب : 103031
زمان مطالعه : 5 دقیقه

وکیل خانواده با توجه به تخصصی که در حوزه دعاوی دادگاهی خانواده دارد میتواند راه کار های حقوقی متناسبی به افراد و اشخاصی که درگیر این نوع از دعاوی هستند ارایه دهد.

دعاوی خانوادگی در مراجع قضایی به دلیل اهمیت ویژه ای که نهاد خانواده در کشور ایران دارد از مهمترین دعاوی محسوب میشوند. همچنین به دلیل اینکه احساس افراد در این دعاوی دخالت بسیار زیادی دارد، تشنج در این دعاوی بیشتر بوده و بالا بردن دانش حقوقی و اطلاع از بهترین راهکارهای حقوقی در آنها میتواند از هزینه های مادی و معنوی طرفین بکاهد. در ادامه به مهمترین دعاوی خانواده و بهترین راهکار حقوقی در هر یک از آنها اشاره خواهیم کرد.

انواع طلاق و نقش وکیل در آن

طلاق به دو صورت عادی و توافقی وجود دارد. به دلیل شیوه رسیدگی خاصی که برای هر یک آنها در مراجع قضایی در نظر گرفته شده است، افراد با چالشهای متفاوتی در هردوی آنها روبرو هستند و نقش وکیل خانواده در هر کدام از آنها متفاوت میباشد.

طلاق عادی

روند رسیدگی به دعوای طلاق که از سوی زن یا مرد به دادگاه اقامه شده باشد پیچیده تر و طولانی تر از طلاق توافقی بوده و به همین دلیل دفاعیاتی که طرفین ارائه میکنند دارای اهمیت بسیار زیادی میباشد. این دفاعیات برای اینکه از منظر دادگاه دارای ارزش باشد، باید مستند به مواد قانونی، برگرفته از حقوق زن یا مرد بر اساس قانون و به نحوی مستدل بیان شود. وکیل خانواده و به طور خاص وکیل طلاق نقش پر رنگی را در رسیدن به خواسته های اشخاص در این دعوا ایفا میکند.

طلاق توافقی

رسیدگی به طلاق توافقی برای اینکه زوجین برای انواع حقوقی که در نتیجه عقد نکاح برای آنها به وجود آمده است تعیین تکلیف کرده و مورد توافق قرار گرفته است ساده تر از دعوای طلاق میباشد. اما توجه داشته باشید برای این توافق لازم است که شما نسب به حقوق قانونی خود آگاهی کامل داشته باشید و برای این کار میتوانید از خدمات مشاوره ای وکلای خانواده استفاده نمایید. همچنین وکیل خانواده میتواند با پیگیری مستمر پرونده، به مراحل قانونی آن سرعت ببخشید.

برای گرفتن حضانت فرزند چه کنیم؟

حضانت فرزندان یکی از مواردی هست که قانونگذار به طور صریح در خصوص آن تکلیف افراد را مشخص کرده است. بر اساس مواد قانونی حضانت فرزند پسر تا دو سالگی و دختر تا هفت سالگی با مادر و پس از آن تا رسیدن به سن بلوغ، با پدر خواهد بود. اما با همه این تفاسیر همواره دعاوی زیادی در این خصوص به مراجع قضایی ارائه میشود. بهترین راهکار این است که با راهنمایی گرفتن از وکلای متخصص خانواده در این دعاوی، عدم صلاحیت طرف دیگر برای داشتن حضانت فرزند را نزد مقام قضایی احراز کرده و برای دریافت حضانت اقدام نمایید.

وکیل دعاوی خانواده

بهترین راهکار حقوقی برای گرفتن مهریه و نفقه

از مهمترین حقوق مالی زوجه میتوان در ابتدا به مهریه و پس از آن به نفقه اشاره کرد. برای دریافت این حقوق مالی زوجه باید دادخواست حقوقی به دادگاه خانواده تقدیم کند. البته امروزه این دادخواست در دفاتر خدمات الکترونیکی ثبت شده و به دادگاه صالح ارجاع داده میشود. اما عدم پرداخت از سوی زوج ممکن است این دعاوی را با پیچیدگی روبرو سازد. به همین دلیل از همان ابتدا پیگیری پرونده مهریه یا نفقه خود را به وکلای خانواده سپرده تا ارائه مدارک و مستندات به شکل صحیح صورت گرفته تا هرچه سریع تر به حقوق مالی خود برسید.

تقسیم ارث و تعیین سهم هریک از وراث

زمانی که فردی فوت میکند اموال باقی مانده از وی، در ابتدا برای بدهکاری های زمان زندگی او صرف شده و در نهایت اگر مالی باقی بماند میان ورثه وی تقسیم بندی خواهد شد. ورثه متوفی با توجه به اینکه در کدام طبقه قرار گرفته اند و دختر یا پسر هستند، سهم الارث مشخصی در قانون برای آنها تعیین شده است. برای اینکه از بروز دعاوی حقوقی مختلف پس از تقسیم ارث جلوگیری شود، بهتر است تقسیم اموال را به یک وکیل دادگستری متخصص در مسائل مربوط به ارثیه بسپارید. در صورتی که دعوای حقوقی در این زمینه به وجود آمد برای حل آن میتوانید از وکیل خانواده کمک بگیرید.

طلاق به درخواست زن در چه مواردی ممکن است؟

درخواست طلاق ممکن است از سوی زن یا شوهر باشد که هر یک از آنها دارای شرایط متفاوتی نسبت به دیگری خواهد داشت. طلاق به درخواست زن باید دارای دلیل موجه باشد مگر مواردی که وکالت در طلاق به زوجه داده شده باشد. از مهمترین دلایلی که با درخواست طلاق زوجه موافقت میشود میتوان به اعتیاد شوهر به مواد مخدر یا الکل، اثبات عسر و حرج، ابتلای شوهر به بیماریهای صعب العلاج، عدم پرداخت نفقه و... اشاره کرد. اما بهتر است بدانید که اثبات اینگونه از مسائل در دادگاه کار ساده ای نبوده و نیاز به دانش حقوقی و تجربه عملی خواهد داشت و بنابراین بهترین راهکار مراجعه به وکلایی میباشد که در این زمینه تجربه کافی داشته باشند.

دعوای الزام به تمکین و آثار حقوقی آن

تمکین به معنای رضایت زوجه برای برقراری رابطه زناشویی میباشد که بر عهده وی گذاشته شده است. عدم تمکین از سوی زن میتواند دلیل طلاق به درخواست مرد قرار گیرد. اما در ابتدا باید دعوای الزام به تمکین تقدیم دادگاه شود و در صورتی که از سوی زوجه رعایت نشود، با طلاق موافقت خواهد شد. مرد برای این اقدام نیاز به اثبات عدم تمکین در دادگاه خواهد داشت. بهترین راهکار حقوقی برای این دعوا، مراجعه به پزشکی قانونی و دریافت گواهی میباشد اما برای این کار لازم است به مشاوره های وکلای خانواده نیز توجه داشته باشید