
واکنش الجولانی به حملات اسرائیل به سوریه
الجولانی در واکنش به حملات اسرائیل به دمشق، از حقوق دروزیها دفاع کرد و دخالت خارجی را مردود دانست.
واکنش صریح الجولانی به حملات اسرائیل به دمشق
ابومحمد الجولانی، رئیس دولت موقت سوریه، روز پنجشنبه در نخستین واکنش تلویزیونی خود به حملات اخیر اسرائیل به دمشق، بر اولویت حمایت از حقوق شهروندان دروزی تأکید کرد. او گفت:«حفاظت از دروزیها و حقوق آنان در صدر اولویتهای ماست و هرگونه دخالت خارجی در این مسئله را مردود میدانیم.»
الجولانی تصریح کرد که مردم سوریه از جنگ نمیترسند و در برابر تهدید کرامتشان آماده ایستادگی هستند. او ضمن اشاره به تلاشهای میانجیگرانه آمریکا، اعراب و ترکیه برای جلوگیری از بحران، حملات اسرائیل به زیرساختهای غیرنظامی و دولتی را محکوم کرد و آن را موجب پیچیدگی بیشتر اوضاع دانست.
این حملات منجر به تخریب بخشی از وزارت دفاع سوریه و نقاطی در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری شد. در همین حال، اسرائیل اعلام کرد که هدفش جلوگیری از انتقال نیروهای دولتی سوریه به مناطق دروزینشین جنوب این کشور است.
در پی این تحولات، دهها نفر از دروزیهای اسرائیلی از مرز عبور کرده و به همکیشان خود در سوریه پیوستند. نخستوزیر اسرائیل از آنان خواست تا از عبور مرزی خودداری کنند. ارتش اسرائیل نیز گفت که برای بازگرداندن ایمن این افراد اقدام خواهد کرد.
طبق گزارش دیدهبان حقوق بشر سوریه، در جریان خشونتهای اخیر دستکم ۱۶۹ نفر کشته شدهاند. برخی منابع امنیتی آمار قربانیان را تا ۳۰۰ نفر اعلام کردهاند. شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی بحران تشکیل جلسه داده است.