رنگ روی کاغذ دیواری
اگر کاغذ دیواری های منزل شما سالم هستند اما می خواهید تغییری در رنگ آن ایجاد کنید می توانید به راحتی با رعایت برخی نکات روی کاغذ دیواری نقاشی کنید.

چگونه دیواری که قبلا کاغذ دیواری شده را رنگ کنیم؟

رنگ جدید دیوارها نمای اتاق را تغییر می دهد. اگر در حال حاضر دیوارهایتان با کاغذ دیوای پوشیده شده اند، ممکن است از رنگ کردن آن صرف نظر کنید اما در کل از نقاشی کردن دیوارهای تان نترسید.

اگر کاغذ دیواری های تان خیلی از شکل و قیافه افتاده اند، رنگ کردن روی آن ها کاری آسان و به صرفه ای است. برای انجام بهتر این تغییر باید نکاتی را بدانید که در ادامه این بخش از دنیای مد نمناک به آنها پرداخته ایم.

چرا روی کاغذ دیواری را رنگ می کنید؟

کندن برخی از کاغذ دیواری ها آسان است زیرا چسب آن ها در طول سال ها شل شده است و کاغذ دیواری به راحتی جدا می شود. اما اکثر کاغذ دیواری ها کاملاً به دیوار چسبیده اند. این بدان معناست که جداکردن آن ها می تواند باعث آسیب رساندن به دیوار شود و این امر قبل از شروع رنگ ؛ نیاز به تعمیر دارد.

کندن کاغذ دیواری زمان بر است. همچنین استفاده از دستگاه بخار برای جدا کردن آن ها و یک متخصص برای تعمیر دیوار بسیار هزینه بر می باشد. اگر کاغذ دیواری تان هنوز سالم است، گاهی می توانید روی طرح کاغذ دیواری را هم رنگ کنید.

رنگ روی کاغذ دیواری

در چه مواقعی نباید روی کاغذ دیواری را رنگ کرد؟

  1. زمانی که کاغذ دیواری روی دیواری با گچ خشک نشده نصب شده باشد.
  2. زمانی که چندین لایه کاغذ دیواری روی هم چسبیده شده باشد.
  3. بعضی از کاغذ دیواری ها جنس و طرح خاصی دارند که نمی توان روی آن ها را رنگ کرد. اما خبر خوب این است که کندن این نوع کاغذ دیواری ها بسیار آسان است. کاغذ دیواری هایی که به سختی از دیوار جدا می شوند، گزینه ی خوبی برای رنگ کردن می باشند.

بنابراین، قبل از این که تصمیم بگیرید که روی کاغذ دیواری را رنگ کنید، سعی کنید آن را بکنید.

این نکته را به خاطر بسپارید که کندن کاغذ دیواری با چند لایه رنگ بسیار سخت تر از کاغذ دیواری رنگ نشده است.

اقدامات اولیه قبل از شروع کار رنگ کردن کاغذ دیواری

رنگ کردن کاغذ دیواری که سالم است، کار چندان دشواری نیست. قبل از شروع نقاشی، کاغذ دیواری را بررسی کرده و در صورت نیاز آن را تعمیر کنید.

  1. دیوار را تمیز کنید. این کار را با یک دستمال و یا محلول تمیز کننده انجام دهید. برای این کار دستمال را خیس نکنید زیرا رطوبت باعث شل شدن چسب کاغذ دیواری می شود.
  2. لایه های جدا شده را پیدا کنید.
  3. سعی کنید هر قسمت را با چاقو امتحان کنید تا از چسب آن مطمئن شوید.
  4. هر قسمت کاغذ که شل شده است را با چسب بچسبانید. اجازه دهید چسب کاملا خشک شود تا هنگام رنگ کردن جدا نشود.

چسب زدن کاغذ دیواری

انواع مختلف رنگ برای رنگ زدن روی کاغذ دیواری

انواع مختلفی از رنگ ساختمانی برای رنگ زدن روی کاغذ دیواری وجود دارند که عبارتند از:

رنگ روغن

رنگ روغن بهترین نوع رنگ برای نقاشی دیوار و حتی روی کاغذ دیواری است که سطح بسیار همواری از خود باقی می گذارد و مقاومت بالایی در برابر فرسودگی و ترک دارد اما دیر خشک می شود.

رنگ اکریلیک

رنگ اکریلیک مناسب برای لایه آستر است و برپایه آب است. این رنگ دارای خاصیت بالا ارتجاعی کیفیت و دوام خوبی است و در برابر ترک های سطحی بسیار مقاوم است و از رنگ های روغن زودتر خشک می شود.

رنگ پلاستیک

برای رنگ زدن سقف خانه مناسب است و قابل اجرا با غلتک نقاشی می باشد. این رنگ به علت جذب شدن توسط کاغذ دیواری برای لایه آسترمناسب نیست اما می توان از آن به عنوان لایه نهایی رنگ روی کاغذ دیواری استفاده نمود.

رنگ پلاستیک

نقاشی روی کاغذ دیواری

مراحل آماده سازی دیوار دارای کاغذ دیواری کمی متفاوت می باشد. شما باید برای جلوگیری از جدا شدن کاغذ دیواری از دیوار اقداماتی انجام دهید.

وسایل مورد نیاز

  • بتونه
  • تلمبه بتونه زنی
  • درزگیر
  • ماله
  • کاغذ سنباده
  • نوارچسب رنگرزی
  • پرایمر روغنی
  • رنگ روغن

دستور العمل رنگ آمیزی به روی کاغذ دیواری

جدا کردن کاغذ دیواری بلند شده:

قسمت هایی از کاغذ دیواری که از دیوار بلند شده را به آرامی با یک وسیله تیز همانند کاردک، از سطح جدا کنید. این لایه ها بیشتر در نقاطی که پریز یا کلید برق قرار گرفته هستند. پس از جدا نمودن این قسمت ها از دیوار به بررسی اطرافشان پرداخته و هرگونه برآمدگی را از سطح جدا کنید.

جدا کردن کاغذ دیواری

بتونه زنی:

یک دور روی کاغذ دیواری بتونه بزنید تا رطوبت در کاغذ دیواری نفوذ نکند و آن را از دیوار جدا نکند. گاهی قبل از بتونه کاری می توان از یک لایه چسب کاغذ دیواری روی آن ها استفاده کرد تا در برابر رطوبت نفوذناپذیر شود.

پس از خشک شدن، سوراخ های دیوار را با بتونه تعمیر کنید.

با ماله تمام قسمت ها را کاملا صاف کنید تا پستی و بلندی نداشته باشد و کار راحت تر انجام شود. اجازه دهید بتونه کاملا خشک شود.

صاف کردن پستی و بلندی ها:

درزهای کاغذ دیواری را سنباده بزنید تا کمتر به چشم بیایند. هر نوع درز یا بافت کاغذ دیواری ممکن است از زیر رنگ خود را نشان دهند بنابراین تا جایی که می توانید پستی و بلندی ها را صاف کنید.

اگر کاغذ دیواری از بافتی برخوردار است که نمی خواهید از زیر رنگ مشخص باشد، باید با استفاده ازسنباده کل دیوار را صاف و یکدست کنید. با یک پارچه کمی مرطوب ، گرد و غبار را پاک کنید.

پوشاندن برخی از وسایل با نوارچسب:

دور سقف، روکش های چوبی اتاق و پایین دیوار را با نوارچسب بپوشانید تا رنگی نشوند.

نوارچسب

استفاده از پرایمر:

برای اینکه رنگ با کیفیت بهتری به روی دیوار یا کاغذدیواری بچسبد، از پرایمر استفاده کنید زیرا استحکام بیشتری داشته و لایه مقاوم تری به روی کاغذ دیواری ایجاد می کند.

با توجه به نوع رنگ ساختمانی که استفاده می کنید، پرایمر را هم از همین نوع تهیه کنید اما حتما توجه داشته باشید که پرایمرتان بر پایه ی روغن باشد. به این دلیل که یک آغازگر پایه آب می تواند چسب کاغذ دیواری را شل کند.

برای آستر زدن هم می توانید از غلطک یا قلم مو استفاده کنید. روی کاغذ دیواری یک لایه پرایمر با پایه روغن بزنید سپس با غلطک آن را پخش کنید. اجازه دهید پرایمر کاملا خشک شود و با توجه به دستورالعمل روی پرایمر، زمان زیادی را برای خشک شدن بگذارید. اطمینان حاصل کنید که تهویه مناسب در فضا وجود دارد.

سمباده کشی:

پس از چسبیدن سیلر به روی سطح و خشک شدن آن  یکبار روی آن به آرامی سمباده بکشید تا سطح صاف و یکدست شود. سمباده کشی را به صورت عمودی انجام دهید.

رنگ زدن:

رنگ مورد نظر خود را به کاغذ دیواری بزنید. اطمینان حاصل کنید که به جای رنگ پلاستیک با پایه آب، از رنگ روغنی استفاده کنید زیرا ممکن است آب به زیر کاغذ دیواری نفوذ کند و چسب را حل کند و باعث کنده شدن آن از دیوار شود.

پس از تمیز کردن، تعمیر و آماده سازی کاغذ دیواری ، آن را مانند هر سطح دیگری رنگ کنید. به احتمال زیاد به دو لایه رنگ نیاز خواهید داشت که باید اجازه دهید هر لایه خوب خشک شود.

اگر کاغذ دیواری رنگ تیره و یا طرح خاصی داشته باشد، باید حتما از چند لایه رنگ استفاده کنید تا آن را بپوشاند. هنگامی که لایه اول رنگ را برای پوشاندن کاغذ دیواری زدید، حالا می توانید رنگ و طرح دلخواه خود را اعمال کنید.

تغییر رنگ کاغذ دیواری

مراقبت های لازم بعد از رنگ کردن دیوار

وقتی که کاغذ دیواری خود را رنگ کردید، می توانید مانند هر دیوار رنگ آمیزی شده دیگری در خانه با آن رفتار کنید.

به یاد داشته باشی ، هر لایه رنگ، کاغذ دیواری را ضخیم تر می کند. پس اگر می خواهید در آینده رنگ را تغییر دهید، حتما کاغذ دیواری را از دیوار جدا کنید.

نکاتی درباره رنگ آمیزی به روی کاغذ دیواری

رنگ آمیزی به روی کاغذ دیواری مانند رنگ کردن دیوار نیست و مراحل مختلفی دارد و هر مرحله باید طی شود زیرا در نظر نگرفتن هر یک از مراحل سبب بی کیفیت شدن نتیجه نهایی کارتان و دیده شدن کاغذ دیواری از زیر رنگ می شود.

اگر کاغذ دیواری از سطح جدا شده یا به اصطلاح ور آمده باید آن را کاملا از دیوار جدا کنید و بعد دیوار را رنگ کنید.

اگر می خواهید روی کاغذ دیواری را رنگ بزنید، کاغذ دیواری باید کاملا تمیز و بدون لکه و ناهمواری باشد.

رنگ به روی کاغذ دیواری از جنس پلاستیک خوب نمی چسبد.

آموزش رنگ کردن دیواری که کاغذ دیواری دارد + نکات

4.520
این مطلب مفید بود ؟182
منبع : بخش دنیای مد نمناک/ن/ز.ت
وبگردی