مهارت ارتباط موثر
ارتباط برقرار کردن باعث کسب تجربه های مختلف میشود. اگر شما در این مهارت دچار ضعف هستید، این روش ها تاثیر خوبی در تقویت ارتباطات شما می گذارند.

تکنیک های ساده ولی موثر برای تقویت روابط

گاهی اوقات برقراری ارتباط برای افراد آنقدر سخت است که غیر قابل باور می باشد. هر کسی با توجه به احساسات و شخصیتی که دارد، نوع ارتباطش با دیگری متفاوت است؛ اما اگر شما هم جزو افرادی هستید که نمی توانید به راحتی با دیگران ارتباط بگیرید، این قسمت از نمناک را تا انتها مطالعه کنید تا به شما بگوییم که چگونه میتوانید روابط خود را در عرض 10 دقیقه تقویت کنید.

روی کیفیت تمرکز کنید

اولین درسی که برای ارتقاء مهارت ارتباطی باید یاد بگیرید، این است که روی کیفیت تمرکز داشته باشید؛ یعنی سعی کنید همه کلمات پر کننده مانند من حدس می زنم یا کلمه هایی مانندِ خُب را از دایره واژگان تان حذف کنید؛ زیرا هیچ ارزشی در گفت و گو ندارند و تنها زمانی استفاده می شوند که شما حرفی برای گفتن ندارید. همیشه باید حرف خود را مختصر، واضح و کوتاه بزنید تا طرف مقابل بهتر با شما ارتباط بگیرد.

صحبت کردن

تاثیر جملات را با مکث نشان دهید

سعی کنید که همیشه مکث داشته باشید تا این که بخواهید جای خالی جملات خود را با کلمات بلا استفاده پر کنید. این مکث ها تفاوت زیادی در انتقال پیام ایجاد می کنند و باعث می شوند تا ارتباط قوی تری داشته باشید؛ پس از مکث کردن هنگام گفت و گو نترسید.

موضوعاتی را انتخاب کنید که زیرشاخه دارند

به کار بردنِ این تکنیک باعث می‌ شود که شما مهارت ارتباطی خود را ارتقا دهید و تضمین می کند که حداقل برای چند دقیقه ای حرفی برای گفتن با طرف مقابل داشته باشید.

از پرسیدن سوالات زیاد پرهیز کنید

زمانی که با فردی گفت و گو می کنید و مدام و پشت سر هم از او سوال می پرسید، او احساس راحتی با شما ندارد و خیال می کند که در یک مصاحبه کاری دعوت شده است؛ پس باید از این رفتار بپرهیزید.

گفت و گو

از عبارات، به جای سوالات استفاده کنید

زمانی که یک عبارت یا یک جمله خبری داشته باشید، مثلاً اطلاعاتی را در مورد آخرین دیدار با دوست صمیمی تان در اختیار طرف مقابل قرار دهید، تاثیر گذاری بیشتری دارید تا این که بخواهید مدام از این دسته سوالات رو جایگزین کنید و خودتان چیزی برای ارائه نداشته باشید.

  • به عنوان مثال در روش اول می توانید داستانی را تعریف کنید و از آن داستان نتیجه ای بگیرید که عقیده شما را نشان می دهد. مثلاً به جای این که از طرف مقابل بپرسید که از چه چیزی می ترسی، می توانید داستان ترس خود از تاریکی را در زمان کودکی تعریف کنید و به طور خلاصه و مختصر طرف مقابل را هم مجاب کنید تا در این مورد با شما صحبت کند.
  • در روش دوم به جای این که از طرف مقابل بپرسید که در اوقات فراغت خود چه کار هایی انجام می دهد، می توانید از او بپرسید که به نظر من تو فرد پر هیجانی هستی. احتمالا عادات و سرگرمی های جالبی داری.
  • در روش سوم هم می توانید به صورت رندوم جملاتی را انتخاب کنید؛ عباراتی که کاملا تصادفی هستند و به معنای واقعی کلمه؛ در لحظه به ذهن شما خطور کرده اند که می تواند شامل هر چیز و اتفاقاتی باشد که در پیرامون تان رخ می دهد، در واقع چیز های زیادی وجود دارد که می توانید در مورد آن ها صحبت کنید.

راز مهارت ارتباط موثر؛ 10 دقیقه ای همه رو جذب کن

3.84
این مطلب مفید بود ؟31
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ن/ش
وبگردی