
فیلم های حال خوب کن ایرانی که به شما حس خوبی میدهند
لیستی از فیلم های سینمایی ایرانی که برای خوب کردن حالتان حتما باید ببینید را در این مطلب برایتان آماده کرده ایم.
فیلم های ایرانی که حس خوب به بیننده میدهند
در سینمای ایران به دلایلی آثار سرخوشانه و اصطلاحاً حالخوبکن بسیار نادر هستند. ما در گیشهی سینما در دو دههی اخیر، عمدتاً با دو گونه فیلم مواجه بودهایم؛ از یک سو درامهای اجتماعی جنوبشهری که هدفشان نمایش سیاهیها و کاستیها بوده و از سوی دیگر انبوهی از کمدیهای سطحی و مبتذل که با هر ترفندی سعی در خنداندن مخاطب دارند، بیآنکه عمق یا پیامی در خود داشته باشند. با این وجود اما هنوز هم میتوان به دنبال فیلمهای ایرانی خوبی گشت که بعد از تماشای آنها حال خوبی پیدا کرد و از آنها لذت برد.
فیلمهایی که با زبان سینما آشنا هستند، ایدههایی متفاوت و گاه جاهطلبانه دارند و نه فقط میتوانند ما را بخندانند، بلکه گاهی عمیقترمان کرده و حالمان را دگرگون میسازند. این آثار سینمایی، هرچند انگشتشمار، نشان میدهند که سینمای ایران هنوز ظرفیت خلق لحظههایی ناب و تأثیرگذار را دارد. در این بخش از مطالب به معرفی 10 فیلم حالخوبکن ایرانی پرداختهایم.
10. خسته نباشید!
خسته نباشید! فیلمی سینمایی به کارگردانی مشترک افشین هاشمی و محسن قرایی و نویسندگی محمد رضاییراد محصول سال ۱۳۹۱ است. این فیلم جادهای جمعوجور و دوستداشتنی با مجموعهای از ویژگیهای مثبت که دیدنش در ایام تعطیلات نوروزی خالی از لطف نیست، داستان زوجی خارجی به نامهای رومن و ماریا را روایت میکند که از کانادا به کرمان آمدهاند. رومن یک زمینشناس خوشمشرب، شوخطبع و مردی جاافتاده است که ناملایمات زندگی را جدی نمیگیرد، اما ماریا شخصیت کاملا متفاوتی دارد. پس از مدتی، آنها با جوانی به نام مرتضی آشنا میشوند؛ مستخدم هتلی که در آن اقامت دارند. مرتضی تصمیم میگیرد به همراه پسرعموی خود، حسین، این زن و شوهر را به منطقهی کلوت ببرد. جذابیت فیلم خسته نباشید! در روایت ساده و صمیمیاش نهفته است و همراه با شخصیتپردازیهای دقیق و سیر اتفاقات و تحولاتی که در طول این سفر رخ میدهد، داستانی را خلق میکند که تماشاگر را با خود همراه کرده و در عین سادگی، تأثیرگذار است. در خسته نباشید! غوغا بیات، جلال فاطمی، حسام محمودی، رویا افشار و یدالله شادمانی ایفای نقش کردهاند.
9. ایتالیا ایتالیا
فیلم سینمایی ایتالیا ایتالیا با بازی حامد کمیلی و سارا بهرامی در ژانر کمدی، فانتزی به نویسندگی و کارگردانی کاوه صباغزاده و تهیهکنندگی مهدی صباغزاده، در سال ۱۳۹۵ اکران شده است. فیلمنامهی این فیلم از داستان کوتاه یک موضوع موقت اثر جومپا لاهیری، نویسندهی مشهور هندیتبار اقتباس شده و داستان مرد میانسالی به نام نادر را روایت میکند که شیفتهی ایتالیاست و فرهنگ، هنر و زبان این کشور را میستاید. روند داستانی ایتالیا ایتالیا با آشنا شدن نادر با برفا، با روی آوردن به فانتزی، شکلگیری عشقی دیوانهوار و باورپذیر را دنبال میکند و این عشق را در بستر تلخ و شیرین زندگی تا انتها پیش میبرد. ایتالیا ایتالیا با لحن دلنشین، جهان سرخوشانه و کاراکترهای پویای خود، از آن دسته از آثار سرحال و خوش رنگ و لعابی است که فقدانشان همیشه در سینمای ایران احساس میشود.
8. بمب؛ یک عاشقانه!
بمب؛ یک عاشقانه دومین اثر پیمان معادی در مقام کارگردان است که در سال 1396 ساخته شد. پیمان معادی همچنین برای نگارش فیلمنامهی این اثر جایزهی بهترین فیلمنامه را از جشنواره آسیا پاسیفیک دریافت کرد. این فیلم سینمایی با فضاسازیهای نوستالژیک خود از دههی 1360 تهران، اتمسفر موجود در میانهی سالهای جنگ و در اوج بمبارانهای تهران و روزگاری که با بیم و ترس میگذشت را به تصویر کشیده است. بمب؛ یک عاشقانه در دل خود بیان میکند که عشق و دلدادگی و زندگی و امید، هراس ملموس مرگ را به فراموشی میسپارد. به بیانی این فیلم سینمایی با کورسوی امیدبخش زندگی کار دارد نه سیاهی مطلق مرگ. پیمان معادی در کنار لیلا حاتمی، سیامک انصاری، حبیب رضایی، سیامک صفری، بهادر مالکی و ... گروه بازیگران این فیلم دوستداشتنی را تشکیل میدهند.
7. قصر شیرین
قصر شیرین فیلمی به کارگردانی و تهیهکنندگی رضا میرکریمی، محصول سال 1397 سینمای ایران است. این فیلم سینمایی جادهای، داستان مردی 42 ساله به نام جلال مرادی را روایت میکند که پس از آزاد شدن از زندان، همسر و فرزندانش را به مدت دو سال ترک کرده و به شهری دیگر رفته است. اکنون با گذشت این دو سال او دوباره به شهر خود بازگشته و درصدد حل کردن ماجراهایی است که مرتبط به گذشتهاش بوده. قصر شیرین با کارگردانی مخصوص رضا میرکریمی، فضاهایی دلنشین در دل موقعیتهای تلخ خود ایجاد میکند که علاوه بر تحسین مخاطبان در جشنوارهی فیلم فجر، به عنوان فیلم محبوب منتقدان در مجلهی فیلم نیز انتخاب شده است. حامد بهداد و ژیلا شاهی بازیگران قصرشیرین هستند که در کنار بازی درخشان کودکان خردسال، یونا تدین و نیوشا علیپور، این فیلم جذاب را خلق کردهاند.
6. در دنیای تو ساعت چند است؟
در دنیای تو ساعت چند است؟ فیلمی عاشقانه به کارگردانی صفی یزدانیان در سال 1393 ساخته شده است. صفی یزدانیان در نخستین تجربهی بلند سینمایی خود، توانسته عاشقانهی آرام و عمیقی را با تأکید بر فضاسازی به سبک عاشقانههای وونگ کار وای، کارگردان مطرح آسیایی و استفادهی حداکثری از اتمسفر بیبدیل شهر رشت و تلفیق درخشانی از عشق، خاطرات و انتظار ارائه دهد. در این فیلم سینمایی گلی با بازی لیلا حاتمی، پس از گذشت دو دهه زندگی در کشور فرانسه، به ایران بازمیگردد و در زادگاهش یعنی شهر رشت، با فرهاد با بازی علی مصفا روبهرو میشود. در دنیای تو ساعت چند است روند عاشقانهای است که صرفاً داستان عشق را روایت نمیکند، بلکه مملو از جزئیات ریز، عمیق و دلنشین بوده و حالتان را بعد از دیدن فیلم، به شکلی اساسی و سینمایی خوب میکند.
5. جنگل پرتقال
فیلم سینمایی جنگل پرتقال، نخستین ساختهی بلند آرمان خوانساریان به تهیهکنندگی رسول صدرعاملی در سال 1401 ساخته شده است. این فیلم که با استقبال بسیاری از مخاطبان و منتقدان سینما همراه شده، به بیانی مخصوص دهه شصتیهاست و گویی جای پرده، آینهای کار گذاشته شده تا مخاطب زندگی خودش را در آن ببیند. جنگل پرتقال داستان معلمی به نام علی بهاریان و با نام هنری سهراب بهاریان را روایت میکند که در رشتهی نمایشنامهنویسی تحصیل کرده و حالا پس از سالها بیکاری به تازگی در یک مدرسه به عنوان معلم ادبیات مشغول به کار شده است؛ معلمی آنچنان سختگیر که در عرض سه روز ۵ نفر را از کلاس اخراج میکند و حالا از طرف مدیر مدرسه تهدید میشود که اگر تا ۲ روز دیگر مدرک تحصیلیاش را تحویل ندهد عذرش را از مدرسه میخواهند. به این ترتیب آقای معلم علیرغم میل خود به شهر محل تحصیلش در تنکابن بازمیگردد. در فیلم جنگل پرتقال، میرسعید مولویان، سارا بهرامی، رضا بهبودی و رضا عموزاد ایفای نقش کردهاند.
4. اجاره نشینها
اجارهنشینها فیلمی در ژانر کمدی، درام به کارگردانی داریوش مهرجویی است که در سال 1365 ساخته شده است. داستان این فیلم سینمایی در آپارتمان فرسوده و آسیبدیدهای روایت میشود که ساکنین آن مدام با یکدیگر در جنگ و جدلاند و هرروز اتفاق تازه و غیرمنتظرهای در یکی از واحدها رخ میدهد. صمیمیت پنهانی که زیر حجم گستردهای از خشم، نیرنگ و خودخواهی این افراد، به خصوص مالک ساختمان، عباس آقا با بازی عزتالله انتظامی پنهان شده، اساس این ساختمان و جریانات آن را دربرمیگیرد؛ آنها دائما در حال نزاع و درگیری هستند اما زمانی که قرار باشد دلشان برای یکدیگر بسوزد یا با صلحی خودخواسته به سراغ یک ضیافت بزرگ بروند، به خوبی میدانند که چگونه باید عمل کنند. اجارهنشینها که بدون شک یکی از بهترین کمدیهای تاریخ سینمای ایران است، با بازی اکبر عبدی، رضا رویگری، حمیده خیرآبادی، حسین سرشار، ایرج راد، فردوس کاویانی و ... همچنان سرپا و تماشایی است و تحت هیچ شرایطی نمیتوان از دیدنش لذت نبرد.
3. جهان با من برقص!
جهان با من برقص! نخستین فیلم سینمایی سروش صحت در قامت کارگردان در سال 1397 است که اگرچه با مفهوم تلخ و پیچیدهای چون مرگ سروکار دارد و ساختمان جهان سرخوشانهاش را بر اساس نگاهی اگزیستانسیالیستی بنا کرده، اما کماکان یکی از لذتبخشترین فیلمهایی است که در سینمای ایران ساخته شده و پیشنهادی جذاب برای تماشا در تعطیلات نوروزی است. در این فیلم سینمایی دوستان جهانگیر، مردی میانسال و درونگرا به دعوت برادرش بهمن و برای تولد او که احتمالاً آخرین تولد زندگیاش به علت بیماری باشد، دور هم جمع شدهاند. این موقعیت سبب میشود که آنها خود و روابطشان را مرور کرده و دربارهی زندگیشان فکر کنند. در جهان با من برقص که مملو از لحظات تلخ و شیرین زندگی است، علی مصفا، جواد عزتی، هانیه توسلی، کاظم سیاحی، پژمان جمشیدی و ... به ایفای نقش پرداختهاند.
2. شبهای روشن
فیلم سینمایی شبهای روشن به کارگردانی فرزاد موتمن و نویسندگی سعید عقیقی، برداشتی آزاد از داستان شبهای روشن اثر فئودور داستایوفسکی است که در سال 1381 ساخته شده است. این اثر همچنین بازسازی فیلم ایتالیایی شبهای روشن به کارگردانی لوکینو ویسکونتی است، با این وجود اما شبهای روشن فرزاد موتمن یکی از درخشانترین و به یاد ماندنیترین عاشقانههای تاریخ سینمای ایران است. شبهای روشن داستان زندگی دو انسان تنهاست؛ استاد دانشگاهی که سرخوردهی اجتماعی و مأیوس فلسفی است و انزوای خود را با تدریس ادبیات، مطالعهی کتاب و پرسهزدن در خیابانها میگذراند. او شبی متوجه دختری ساک به دست میشود و به او کمک میکند تا از شر مزاحمت یک رانندهی ماشین رهایی یابد. این نقطه آغاز دوستی او و رویا است که در ادامهی مسیر داستان، فضاهای دلنشین و عاشقانهی منحصربهفردی را برای مخاطبان خود خلق میکند. مهدی احمدی و هانیه توسلی بازیگران فیلم شبهای روشن هستند.
1. خانه دوست کجاست؟
فیلم سینمایی خانهی دوست کجاست؟ به نویسندگی و کارگردانی عباس کیارستمی، از تولیدات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، در سال 1365 ساخته شده است. این فیلم از دید بنیاد فیلم بریتانیا در فهرست ۵۰ فیلمی است که باید قبل از ۱۴ سالگی دید. خانه دوست کجاست با کارگردانی و روایتگری منحصربهفرد عباس کیارستمی، داستان یک پسر بچهی مدرسهای با بازی بابک احمدپور را روایت میکند که متوجه میشود دفتر دوستش را به اشتباه برداشته و از خانه بیرون میرود تا با پیمودن راهی دشوار و دراز، دفتر را به دوستش بازگرداند تا مانع از اخراج او از کلاس درس فردا شود. خانهی دوست کجاست به واسطهی سادگی روایت و کارگردانی خود، فضایی به شدت دلنشین برای مخاطب خود میسازد؛ به نحوی که مخاطب داستان با دغدغهی انسانیِ کاراکتر پسربچه همراه شده و تا انتهای داستان با او پیش میرود. فیلم خانه دوست کجاست که نام خود را از شعر سهراب سپهری وام گرفته، با گروهی از نابازیگران روستایی که داستان فیلم در آن روایت میشود، ساخته شده است.