مهدی سلحشور

بیوگرافی حاج مهدی سلحشور؛ همسر، فرزندان و سوابق قبل مداحی

تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۱۱/۲۷
کد مطلب : 104406
زمان مطالعه : 5 دقیقه

بیوگرافی مهدی سلحشور، مداح معروف به همراه اطلاعات کامل درباره زندگی شخصی، سبک مداحی، اشعار و فعالیت‌های مذهبی او را مشاهده میکنید.

بیوگرافی مهدی سلحشور مداح

نام:مهدی

نام خانوادگی:سلحشور

متولد:13 مهر 1350

محل تولد:تهران

پیشه:مداح

برادر:فرج‌الله سلحشور

مهدی سلحشور
بیوگرافی مهدی سلحشور

مهدی سلحشور کیست؟

مداح مهدی سلحشور، برادر مرحوم فرج الله سلحشور کارگردان اثر موفق یوسف پیامبر است که به عنوان یکی از نوحه‌خوانان مشهور با صدای دلنشین و سبک منحصربه‌فرد خود، جایگاه ویژه‌ای در میان هیئتی‌ها و مردم علاقه‌مند به مداحی دارد. او علاوه بر مداحی، در خواندن دعاها و زیارت‌ها نیز شناخته شده است و صوت زیبای حدیث کسا با صدای مهدی سلحشور، بارها از تلویزیون پخش شده است.

زندگی شخصی مهدی سلحشور

مهدی سلحشور در تاریخ 13 مهر 1350، مصادف با شب نیمه‌ی شعبان، در محله‌ی امامزاده حسن واقع در جنوب تهران به دنیا آمد. او به واسطه‌ی خانواده‌ی مذهبی خود، از همان ابتدا همراه با برادر بزرگ‌ترش در مراسم‌های عزاداری اهل بیت شرکت می‌کرد. مهدی سلحشور در دوران کودکی، در کلاس‌های قرآن حضور یافت و در واقع جرقه‌ی مداحی او از همان دوران زده شد.

خانواده مهدی سلحشور

مهدی سلحشور در خانواده‌ای مذهبی رشد یافت و از همان کودکی با مفاهیم اهل بیت (ع) آشنا شد. برادر بزرگ‌تر او، فرج‌الله سلحشور، کارگردان معروف آثاری چون یوسف پیامبر، مردان آنجلس و ... نقش مهمی در شکل‌گیری شخصیت مذهبی و البته هنری مهدی سلحشور داشت. این مداح اهل بیت در سال اول دوران ابتدایی، به دلیل صدای خوبش سرگروه گروه مدرسه شد. او سال دوم ابتدایی و همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی، در کلاس‌های قرآنی که در مسجد علی‌اکبر که در نزدیکی منزلشان قرار داشت، شرکت کرد.

حاج مهدی سلحشور و برادرش
حاج مهدی سلحشور و برادرش فرج‌الله سلحشور

ازدواج و همسر مهدی سلحشور

مهدی سلحشور در سال ۱۳۷۵با یکی از دختران اقوام خود ازدواج کرد ولی تا بحال تصویری از همسر حاج مهدی سلحشور منتشر نشده است.

فرزندان مهدی سلحشور و همسرش

حاصل این ازدواج، سه فرزند به نام‌های معصومه، علی‌اکبر و علی‌اصغر است. پسران حاج مهدی دوقلو هستند و هر دو قصد دارند تا به تحصیلات حوزوی بپردازند. مهدی سلحشور در مصاحبه‌ای بیان کرده که علاقه‌ی زیادی به اسم زهیر داشت، اما پس از متولد شدن دوقلوها، نذر کرد و نام آن‌ها را علی‌اکبر و علی‌اصغر گذاشت.

فرزندان حاج مهدی سلحشور
عکس فرزندان حاج مهدی سلحشور

حضور در جبهه های جنگ تحمیلی

پس از حمله‌ی رژیم بعثی عراق به مرزهای ایران، مهدی سلحشور نیز به مانند بسیاری از هم سن و سال‌های خود، علاقه‌ی‌ زیادی به حضور در جبهه‌های جنگ داشت؛ اما به دلیل کم بودن و قانونی نبودن سن او، امکان اعزام از طریق مسجد محله‌شان فراهم نبود. مهدی سلحشور برای تحقق این آرزو، به مسجد سیدالشهدا رفت و با اعلام سنی بیشتر از سن واقعی‌ خود، موفق به اعزام به جبهه‌های جنگ شد. او در سال ۱۳۶۵، از پایگاه مقداد تهران به کردستان اعزام شد و در تیپ ۱۱۰ خاتم‌الانبیاء و سپس در لشکر ۱۰ سیدالشهدا علیه منافقین حضوری فعال داشت. سلحشور تا پایان جنگ در جبهه‌ها حضور داشت و همزمان تحصیلات خود را نیز ادامه داد.

مهدی سلحشور در جبهه
عکس جوانی مهدی سلحشور در جبهه

ورود مهدی سلحشور به حوزه های علمیه

پس از پایان هشت سال دفاع مقدس، مهدی سلحشور به دلیل علاقه‌ای که به علوم دینی و حوزوی داشت، وارد حوزه‌ی علمیه شد. او تحصیلات حوزوی خود را در مدرسه‌ی علمیه‌ی امام علی (ع) و سپس در مدرسه‌ی معصومیه‌ی قم ادامه داد و تا سطح درس خارج فقه پیش رفت. مهدی سلحشور در این دوران، با حاج مرتضی آقا تهرانی آشنا شد و این آشنایی تأثیری عمیق و تحولات بسیاری در زندگی شخصی و طلبگی او ایجاد کرد.

نوحه خوانی و قرائت زیارت های مختلف

مهدی سلحشور با صدای ملکوتی و خاص خود، توانسته است در میان مردم محبوبیت زیادی کسب کند. او علاوه بر نوحه‌خوانی، در قرائت دعاها و زیارت‌ها نیز تبحر دارد. حدیث کسا و زیارت عاشورا از جمله آثار معروف او هستند که در بارها از شبکه‌های مختلف صدا و سیما پخش شده‌اند. مهدی سلحشور معتقد است که مداحی مثل شعر گفتن یک ذوق ذاتی است و با تمرین و تجربه می‌توان آن را تقویت کرد.

کتاب و خاطرات مهدی سلحشور

مهدی سلحشور خاطرات خود را از هشت سال دوران جنگ تحمیلی در قالب کتابی با عنوان باغ حاج علی منتشر کرده است. این کتاب که توسط نوید نوروزی نگارش شده، در سال ۱۴۰۱ توسط انتشارات مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس به چاپ رسید و در دسترس علاقه‌مندان این مداح اهل بیت قرار گرفت.

مهدی سلحشور و روضه خوانی اهل بیت

مهدی سلحشور مداح و ذاکر اهل بیت (ع) در هیئت‌های مختلفی برای ائمه اطهار روضه‌خوانی می‌کند. او البته به ‌صورت ثابت در حسینیه‌ی فاطمیون قم حضور داشته و نوحه‌خوانی می‌کند. حاج مهدی سلحشور که طرفداران پروپاقرص بسیاری در هیئات مذهبی دارد، در باب مداحی اهل بیت معتقد است که برای آموزش نوحه‌خوانی باید در ابتدا تقلید کرد. مقام‌ها و اوج و فرودها، تحریرها و کشیدگی‌ها از دید او از موارد تقلید است؛ او در محتوا نیز معتقد است که شیوه‌ی ارائه‌ی شعر و پرورش آن به سبک مجلس‌داری و آداب و فنون را باید آموخت.

مهدی سلحشور در حسینیه معلی

حسینیه معلی با اجرای نجم‌الدین شریعتی، برنامه‌ی استعدادیابی در زمینه‌ی مداحی است که اولین بار در محرم سال ۱۴۰۱ از شبکه‌ی سوم صدا و سیما پخش شد. این برنامه که تا سال ۱۴۰۳، شش فصل منتشر کرده و توانسته مخاطبان مذهبی بسیاری را به خود جلب کند، در شب‌های اعیاد شعبانیه، بار دیگر روی آنتن شبکه سه رفته است. این فصل از حسینیه معلی که ویژه‌ی ماه شعبان نام دارد، با حضور ذاکران برجسته‌ای چون حاج مهدی سلحشور، حاج حسین سیب سرخی، حاج محمدرضا طاهری، حجت‌الاسلام شهاب مرادی و حاج سید رضا نریمانی در ۱۵ قسمت از شبکه سه سیما پخش شده است.

مهدی سلحشور حسینیه معلی
حاج مهدی سلحشور در برنامه حسینیه معلی

نظرات