پزشکیان موافق تحریم است یا مخالف؟
پزشکیان موافق تحریم است یا مخالف؟
شهادت هشتمین رئیس جمهور ایران آیت الله سید ابراهیم رئیسی،چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران هشتم تیر 1403 بین کاندیداهای ریاست جمهوری برگزار شد اما به دلیل نزدیک بودن آرا انتخابات به دور دوم کشیده شد و در 15 تیر 1403 باید مردم از بین دکتر مسعود پزشکیان و دکتر سعید جلیلی یکی را به عنوان نهمین رئیس جمهور ایران برگزینند.
برای شناخت این دو سیاستمدار مناظراتی از تلویزیون پخش میشود، ویدیویی از مناظرات سعید جلیلی و مسعود پزشکیان در فضای مجازی با تیتر دولت پزشکیان چه تفاوتی با دولت جلیلی دارد،وایرال شده است که در آن دکتر پزشکیان در مورد تحریم ها،سیاست خارجی دولت خود صحبت میکند. در ادامه این بخش از نمناک صحبتهای دکتر پزشکیان را در مورد رفع تحریمها میخوانید.
پزشکیان:هیچ وقت قرار نیست تمام تحریم ها را لغو کنیم
هیچ وقت قرار نیست تمام تحریمها را لغو کنیم و باید گفت و گو کنیم و بستگی دارد که ها چه میگویند و ما چه میگوییم.
دولت پزشکیان چه تفاوتی با دولت جلیلی در حوزه تحریم ها دارد؟
در پاسخ به این سوال رجوع میکنیم به صحبت های خود مسعود پزشکیان که گفت:
مردم عزیز ایران نگاه من به سیاست خارجی با رقیب عزیزمون فرق داره،من قائل به مذاکره برای رفع تحریم هستم،من تحریم را یک چالش و مانع بر سر راه مردم ایران میدانم،من تحریم را آسیب جدی به اقتصاد ایران میدانم و آقای جلیلی میگم که این آمریکا و غرب هستند که زیان دیدند و اقتصادشان در حال فروپاشی است.
سیاست خارجی من بر مبنای واقع بینی است، من قائل به پیوستن به اف ای تی اف و عادی سازی روابط بانکی ایران و جهان هستم، من به سیاست خارجی یک نگاه ملی دارم،برای من خنثیسازی تحریم به این معنی است که هر جوان ایرانی بتواند با کمترین امکانات خدمات خود را به یک مشتری در کشور همسایه بفروشد و پول خود را مستقیم در حساب بانکی اش در ایران دریافت نماید.
برای من سیاست خارجی یعنی ایجاد پیوندهای متعدد منافع مشترک با همه کشورهای جهان در راستای رشد اقتصادی و توسعه،برای من سیاست خارجی یعنی آرامش روحی و روانی مردم،سیاست خارجی من روندی است در جهت متوقف کردن روند مهاجرت جوانان و بازگشت ایرانیان خارج از کشور.
راهکار پزشکیان برای رفع تحریم ها
آقای دکتر پزشکیان در ادامه مواضعش در زمینه فعالیت های وزارت خارجه اینطور عنوان کرد:
ما وقتی که وارد گفتگو میشیم اصولاً وقتی با یک گزینه وارد میشیم اگه این گزینه رو قبول نکنند، روابط قطع میشه آیا ما فقط باید با یک گزینه وارد مذاکرات بشیم یا گزینههای مختلفی رو در دست داشته باشیم تا بخواهیم حرفمون رو اجرا کنیم،همیشه یک گزینه منجر به شکست بشه حاکمیت و سیاستی موفق خواهد شد که گزینههای مختلفی داشته باشد.
اگر بخواهیم ارتباطمان را با دنیا و کشورها حل کنیم باید گزینههای مختلفی که میتوانیم با حفظ عزت و حکمت و مصلحت عنوان کنیم. ما اگر بگوییم الا و بلا میخواهیم از همین راه برویم و آنها نیز قبول نکنند یعنی ما میخواهیم تا آخر در تحریمها بمانیم،هیچ حاکمیت و دولتی در طول تاریخ در درون قفس نتوانسته به رشد و پویایی برسد ما مجبوریم برای اینکه بتوانیم شکوفا شویم اول با کشورها بتونیم تعاملات منطقی پیدا کنیم لازمه این کار داشتن گزینههای مختلف و کمک از کارشناسان و نخبگانی که در کشور هستند هماهنگی و تعامل و در نتیجه چهارچوبهای قانونی که باید این مسیر.
رسانه نمناک ضمن رویکرد بیطرفانه خود نسبت به کاندیداهای انتخابات تلاش میکند با اطلاعرسانی و آگاهیبخشی در انتخابات به مشارکت هر چه بیشتر مردم کمک کرده و همراه آنان باشد.