مخترع اصلی پیانو و داستان جالب اختراع ساز پیانو
مخترع پیانو و آشنایی با ماجرای اختراع این ساز پرطرفدار
تاریخچه پیانو در اواخر قرون وسطی ایتالیا با اولین مدل ساز زهی که با صفحه کلید نواخته می شد، آغاز شد. این اختراع تخیل مخترعان اروپایی را برانگیخت، که بسیار سریع توانستند یکی از محبوب ترین سازها را در جهان - پیانوی مدرن - به جهان معرفی کنند. جدول زمانی پیانو در گذشته ما به 2500 سال می رسد تا ایجاد و گسترش بسیاری از سنتورهای چکش خورده شناخته شده است. این ابزارهای ساده الهام اصلی مخترعان موسیقی ایتالیایی بود که در 600 سال گذشته موفق شدند با خلق پیانو انقلابی در دنیای موسیقی ایجاد کنند.
مخترع پیانو که بود ؟
اختراع دستگاه پیانو نزدیک به دوره اختراع سنتور بوده است. از همان زمان ساز هایی به نام کلاویکورد وجود داشتند که شبیه به پیانو عمل می کردند که در نهایت در قرن 15 پیانو های میزی یا هارپیسیکورد اختراع شدند که با پیانو های مدرن امروزی تفاوت داشتند.
چنانچه در این بخش از نمناک میخوانید این پیانو ها توسط فردی به نام " بارتولومو دی فرانسسو کریستوفوری " اختراع شد که یکی از بهترین آلات موسیقی امروزی و نزدیکترین به پیانو شناخته می شدند و کیبورد روی آن ، آهنگ هایی شبیه به پیانو را می نواخت. از آن زمان تا 300 سال بعد، این دستگاه ها دستخوش تغییرات مختلفی شده تا در نهایت پیانوهای امروزی ساخته شدند .
درباره کریستوفری مخترع پیانو
همانطور که گفتیم اختراع پیانو توسط بارتولومو کریستوفوری انجام شد البته افراد دیگری هم در آن نقش داشتند. این مخترع در ایتالیا زندگی می کرد. او در سال 1655 متولد شد و در سال 1731 از دنیا رفت. این فرد در ابتدا ساز پیانو میزی را اختراع کرده بود و به دلیل آگاهی هایی که در مورد دستگاه های کیبورد موسیقی داشت، شروع به پیشرفت کرد.
هنوز هیچ کس تاریخ دقیق اختراع پیانو را نمی داند اما تحقیقات نشان می دهد که در سال 1700، اولین بار پیانو در یک خانواده اشرافی یافت شد. به همین دلیل تخمین زده اند که پیانو احتمالاً در سال 1698 برای اولین بار اختراع شده است. این فرد سه پیانو ساخت که هنوز هم موجود هستند و به سال 1727 بر می گردند.
یکی از دوست های خانوادگی آن ها به نام سباستیان لبلانس، قرار دادن کلید های سیاه و سفید روی پیانو را به آن ها پیشنهاد داد اما جالب است بدانید که پیانو های اولیه هم که توسط کریستوفوری ساخته شده بود، به طور کاملاً تصادفی کلید های سفید و سیاه داشتند.
حقایقی دیگر درباره اختراع و تکمیل پیانو
پیانو جزء اولین اختراعات تکنولوژی محسوب می شود. پیانو های میزی قبل از پیانو های مدرن وجود داشتند. صدای بسیار بلندی داشتند و هیچ کنترلی روی داینامیک آن ها وجود نداشت و در نتیجه نمی توانستند نوت ها را روی آن ها کنترل کنند. بنابراین احساسی در موسیقی ایجاد نمی شد.
پیانو های مدرن که اختراع شدند، می توانستند بلندی صدای پیانو های میزی را از بین ببرند.
اگر بخواهیم یک پاسخ کوتاه و شفاف به شما بدهیم که چه کسی پیانو را اختراع کرده است، فقط می توانیم کریستوفوری را نام ببریم. مشکل اصلی که او در رابطه با اختراع پیانو روبه رو بود ، طراحی این دستگاه بود زیرا هیچ نمونه مشابهی نداشت تا بتواند از آن پیروی کند و در نتیجه بر سر این موضوع دچار چالش های زیادی بود.
البته فردی به نام سباستین ارارد هم در سال 1821 تاثیر زیادی در اختراع پیانو های امروزی داشت و توانست اشکالات پیانوهای قبلی را برطرف کند و در نتیجه تغییرات او باعث شد که نوت ها سریع تر روی پیانو پیاده شوند و این دستگاه از هر لحاظ پیشرفته تر باشد.
یکی دیگر از مخترعان پیانو ، فردی به نام هنری پاپ است که در سال 1826 زندگی می کرد. او لایه های چرمی را روی پیانو پیاده کرده بود و دستگاه را با مواد متراکم تر ساخت و باعث شده بود که طیف داینامیک دستگاه گسترده تر باشد.
پدال پیانو هم در سال 1844 توسط فردی به نام جین لوییس بوئیسلوت اختراع شد و تاثیرات زیادی در پیانو های مدرن امروزی داشت.
پیانو ها با قابلیت جابجایی هم اولین بار در سال 1801 توسط ادوارد ریلی ساخته شدند که البته این پیانو از لحاظ کیبورد سطح پایین تری داشتند و از یک اهرم و دستگیره برای جابجایی کیبورد ها استفاده می شد . البته ممکن بود که پیانیست یک آهنگ آشنا را بنوازد اما نتیجه آن متفاوت باشد. علت آن هم تفاوت بودن کلید های روی کیبورد بود.
پیانوی خودکار هم توسط فردی به نام هنری فورنیاکس در سال 1863 ساخته شد. او خودش پیانیست بود. به همین دلیل بدون وجود هیچ پیانیست دیگری می توانست به راحتی ساخته خودش را امتحان کند.
پیانوی دیواری هم اولین بار در سال 1739 توسط فردی به نام پی دومنسیو دل ملا ساخته شد که یکی از دستیاران کریستوفوری بود. این پیانو ها اولین پیانوهای دیواری بودند که امروزه هم شناخته شده هستند. فردی به نام توماس لود در لندن توانست پیانو های دیواری را با تغییرات مورب در آن ، شبیه به پیانو های امروزی کند.