حادثه بندرعباس

جزئیات جدید از حادثه انفجار اسکله شهید رجایی بندرعباس

تاریخ انتشار : ۱۴۰۴/۰۲/۱۰
کد مطلب : 106089
زمان مطالعه : 3 دقیقه

نماینده مجلس و عضو کمیسیون بهداشت، آخرین اطلاعات مربوط به مجروحان حادثه در بندر شهید رجایی بندرعباس را ارائه کرد.

جزئیات جدید از حادثه بندرعباس

محمد جمالیان، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و از اعضای هیأت اعزامی رئیس مجلس به بندرعباس، در گفت‌وگو با ایلنا درباره وضعیت مصدومان حادثه بندر شهید رجایی اظهار کرد:از ابتدای حادثه، ۱۳۷۵ نفر مصدوم پذیرش شدند که از این تعداد، ۱۲۸۵ نفر ترخیص و ۷۱ نفر همچنان بستری هستند. همچنین متأسفانه ۵ نفر در بیمارستان جان باخته‌اند و ۱۴ نفر نیز به مراکز درمانی سایر شهرها منتقل شده‌اند.

او افزود:تاکنون ۱۸۵ عمل جراحی انجام شده و ۱۱ نفر نیز در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند.

جمالیان با اشاره به آخرین آمار جان‌باختگان گفت:هنوز آمار قطعی نداریم، اما تاکنون مرگ ۷۰ نفر تأیید شده است. با توجه به وقوع انفجار، احتمال دارد برخی از اجساد به طور کامل قابل شناسایی نباشند. بنابراین باید منتظر نتایج بررسی‌های علمی پزشکی قانونی بمانیم تا وضعیت اجساد و مفقودان مشخص شود.

وی در ادامه درباره خدمات درمانی ارائه‌شده گفت:خوشبختانه مشکل جدی در حوزه بهداشت و درمان وجود نداشت و در بازدیدها، روند امدادرسانی و درمان مناسب ارزیابی شد. هرچند در ساعات اولیه حادثه با کمبود خون مواجه بودیم، اما با مشارکت گسترده مردم، این کمبود جبران شد. اکنون تنها چالش باقی‌مانده شناسایی اجساد است که نیازمند آزمایش‌های DNA و بررسی‌های پزشکی قانونی است. فشار اصلی اکنون بر دوش پزشکی قانونی است، اما از نظر درمانی، اقدامات به‌خوبی انجام شده و هم بخش دولتی و هم خصوصی همکاری بسیار خوبی داشته‌اند.

او درباره علت حادثه توضیح داد:علت اصلی حادثه سهل‌انگاری و خوداظهاری نادرست یک شرکت بوده است. این شرکت، مواد شیمیایی خطرناک را به‌عنوان مواد کم‌خطر معرفی کرده بود. فیلم‌های حادثه و اظهارات مصدومان نیز این موضوع را تأیید می‌کند. برای مثال یکی از رانندگان بیمارستانی گفت که هنگام جابه‌جایی کیسه‌ها، جرقه‌ای دید و چند ثانیه بعد انفجار رخ داد که کامیونش با بار ۵۰ تنی چند متر به هوا پرتاب شد. همکار او که دنده‌عقب نگرفته بود، جان باخت.

جمالیان همچنین به کمبود تجهیزات در بندر اشاره کرد و گفت:نبود دستگاه ایکس‌ری در این بندر حیاتی، به‌وضوح محسوس است. امیدواریم دولت هر چه سریع‌تر برای رفع این کمبود اقدام کند و این موضوع در سایر بنادر نیز مورد توجه قرار گیرد.

وی درباره انگیزه پنهان‌کاری شرکت مذکور توضیح داد:شرکت مذکور برای فرار از هزینه بیشتر و مقررات سخت‌گیرانه، مواد پرخطر را کم‌خطر اعلام کرده بود. این اقدام ناشی از ساختار خوداظهاری و نبود نظارت کافی است و نباید بی‌پاسخ بماند. از دولت خواسته‌ایم ضمن برخورد جدی با مقصران، روندها و مقررات موجود را بازنگری کند تا از تکرار چنین حوادثی جلوگیری شود.

جمالیان درباره ماهیت مواد منفجرشده نیز گفت:این مواد در منطقه‌ای نگهداری می‌شدند که فقط مجاز به ذخیره مواد بی‌خطر مانند مواد غذایی و دریایی است. اما به دلیل خوداظهاری اشتباه، این مواد در منطقه زون سینا تخلیه شده بودند.

او در پایان تأکید کرد:این حادثه علاوه بر واردکننده، مقصران دیگری هم در سیستم اداری دارد و باید به‌طور فنی بررسی شود. نباید این موضوع به فراموشی سپرده شود و باید تجربه آن را به سایر بنادر کشور نیز منتقل کرد تا از بروز فجایع مشابه جلوگیری شود.

نظرات