منبع تغذیه

منبع تغذیه چیست چه کاربردی دارد؟

کد مطلب : 90120زمان مطالعه : 4 دقیقه
یکی از قطعات سخت‌افزاری که وظیفه تامین برق مورد نیاز برای قطعات مختلف را دارد، منبع تغذیه است. منابع تغذیه معمولا بر اساس و دسته‌بندی عملکردهای مداری مختلف به 2 نوع خطی و سوئی‍‌‍چینگ تقسیم‌بندی خواهند شد که هر کدام کاربردهای متفاوت و ویژه‌ای دارند.

منبع تغذیه چیست؟ چه ویژگی‌هایی دارد؟

معمولا منبع تغذیه ولتاژ ورودی را تقسیم می‌کند یا برق را به ولتاژ مورد نیاز دستگاه مورد استفاده نزدیک خواهد کرد. در این مقاله قصد داریم به سوال «منبع تغذیه چیست» پاسخ دهیم و کاربردهای مختلف منبع تغذیه را بررسی کنیم. برای دریافت اطلاعات و آشنایی با منبع تغذیه، مطالعه این مقاله را از دست ندهید.

منبع تغذیه؛ تامین انرژی دستگاه الکتریکی

منبع تغذیه یا پاور ساپلای دستگاهی الکترونیکی است که وظیفه اصلی این دستگاه تامین انرژی الکتریکی است. همچنین منبع تغذیه جریان الکتریکی را به ولتاژ، جریان یا فرکانس مورد نیاز قطعات مختلف تبدیل می‌کند. به‌صورت‌کلی منبع تغذیه یک قطعه سخت‌افزاری است که برق و انرژی لازم برای قطعات کامپیوتر و دستگاه‌های دیگر را فراهم می‌کند.

منبع تغذیه موجب پایداری ولتاژ یا جریان خروجی می‌شود و نوع دامنه ولتاژ را تنظیم می‌کند. اگر قصد خرید منبع تغذیه آزمایشگاهی یا سوئیچینگ دارید، از سایت پارس الکترونیک اقدام کنید. 

قسمت‌های مختلف تشکیل دهنده منبع تغذیه

منبع تغذیه معمولا از قسمت‌های مختلفی تشکیل می‌شود. قطعات مختلف در کنار یکدیگر به منبع تغذیه کمک می‌کنند تا ولتاژ را افزایش یا کاهش دهند. ترانسفورماتور یکی از بخش‌های منبع تغذیه است. ترانسفورماتور ولتاژ ورودی را به ولتاژ خروجی مورد نیاز تبدیل می‌کند. این قطعه ولتاژ را افزایش یا کاهش می‌دهد. 

رگولاتور و فیلتر نیز در منبع تغذیه وظیفه همسان‌سازی ولتاژهای موج‌دار را دارد و زمانی که برق AC به DC تبدیل می‌شود، ممکن است طول موج مناسبی نداشته باشد. در این حالت فیلتر و رگولاتور جریان برق را تنظیم می‌کنند.

برای تشخیص طول موج مناسب مقاوم چاه ارت، از دستگاه ارت سنج استفاده کنید. دستگاه ارت سنج دقت اندازه‌گیری بالایی داشته است و این دستگاه توانایی اندازه‌گیری مقاومت مخصوص خاک را دارد. 

انواع مختلف منبع تغذیه در صنعت

در پاسخ به سوال «منبع تغذیه چیست» باید عنوان کنیم، منبع تغذیه انواع مختلفی دارد و معمولا به 2 دسته دیجیتالی و آنالوگ تقسیم‌بندی می‌شود. همچنین منبع تغذیه از نظر ولتاژ خروجی نیز به 2 حالت منبع تغذیه AC و منبع تغذیه DC تقسیم‌بندی خواهد شد. در منبع تغذیه آنالوگ مقدار ولتاژ و جریان توسط 2 عقربه که روی صفحه قرار گرفته نمایش داده می‌شود و در منبع تغذیه‌های دیجیتالی، ولتاژ و جریان توسط LCD نشان داده خواهد شد.

 منبع تغذیه در حالت‌های مختلفی وجود دارد؛ منبع تغذیه DC، منبع تغذیه AC، منبع تغذیه تبدیل جریان AC به DC یا منابع تغذیه رگولاتور خطی یا سوئیچینگ در بازار موجود است. برای بررسی کارکرد درست منبع تغذیه از دستگاه مولتی متر کلمپی می‌توان استفاده کرد. دستگاه مولتی متر کلمپی در واقع وسیله‌ای است برای اندازه‌گیری جریان الکتریکی و کمیت‌‌های دیگر مانند ولتاژ و مقدار مقاومت اهم که به‌درستی جریان‌های مختلف را نمایش می‌دهد.

کاربرد منبع تغذیه

نحوه کارکرد منبع تغذیه DC؛ تنظیم ولتاژ خروجی جریان DC

منبع تغذیه DC معمولا از جریان برق اصلی به‌عنوان منبع انرژی استفاده می‌کند و اغلب داخل این دستگاه‌ها یک ترانسفورماتور برای تبدیل ولتاژ ورودی به ولتاژ AC وجود دارد. ولتاژهای مختلف در منبع تغذیه DC توسط رکتیفایر و چند خازن عمل می‌کنند و ولتاژ خروجی را تنظیم خواهند کرد.

عملکرد منبع تغذیه AC؛ تبدیل ولتاژهای متفاوت

برای پاسخ به پرسش «منبع تغذیه چیست» باید شرح دهیم منبع تغذیه دستگاهی است برای تبدیل ولتاژ و جریان‌های خروجی که این کار را با استفاده از روش‌های مختلف انجام می‌دهد. منبع تغذیه AC معمولا ولتاژ را از یک منبع دیود دریافت می‌کند و آن را به ولتاژ مورد نظر کاهش می‌دهد. همچنین منبع تغذیه AC برای تغییر فرکانس و ولتاژ نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

منبع تغذیه سوئیچینگ؛ عملکرد در فرکانس‌های بالا

در یک منبع تغذیه سوئیچینگ ورودی برق AC به‌صورت مستقیم و یکسو فیلتر می‌شود تا به ولتاژ DC تبدیل شود. بعد از آن ولتاژ DC به‌دست‌آمده توسط مدارهای سوئیچینگ الکترونیکی با فرکانس بالا روشن و خاموش می‌شود. در مرحله بعد جریان AC تولید شده از یک ترانسفورماتور فرکانس بالا یا القاگر عبور می‌کند. عملیات سوئیچینگ معمولا در فرکانس 10 کیلوهرتز تا 1 مگاهرتز انجام خواهد شد. منابع تغذیه سوئیچینگ اغلب قابلیت تنظیم دارند و برای ثابت نگه‌داشتن ولتاژ خروجی منبع تغذیه از یک کنترل‌کننده فیدبکی استفاده می‌کنند تا جریان را به‌درستی کنترل کنند. منبع تغذیه کامپیوتر و گوشی موبایل یا لپ‌تاپ از متداول‌ترین منابع تغذیه سوئیچینگ هستند.

منبع تغذیه آزمایشگاهی

پارس الکترونیک؛ خرید منبع تغذیه آزمایشگاهی و سوئیچینگ

در این مقاله به سوال «منبع تغذیه چیست» پاسخ دادیم و برخی از مدل‌های منبع تغذیه را بررسی کردیم. درحالت‌کلی منبع تغذیه ولتاژ و جریان‌های AC و DC را کاهش یا افزایش می‌دهد و همچنین باعث تغییر فرکانس و مقاومت اهم می‌شود. برای خرید منبع تغذیه آزمایشگاهی پیشنهاد می‌کنیم به صفحه اصلی پارس الکترونیک مراجعه کنید.

شرکت پارس الکترونیک در سال 1374 فعالیت خود را در رابطه با خرید و فروش تجهیزات اندازه‌گیری آزمایشگاهی برق و الکترونیک آغاز کرده است. همچنین گروه فنی و مهندسی پارس الکترونیک تامین‌کننده اصلی دستگاه‌ها و ابزار دقیق آزمایشگاهی تجهیزات برقی در کشور است. این شرکت انواع دستگاه‌های اندازه‌گیری مانند اسیلوسکوپ، فانکشن ژنراتور، ارت تستر و سایر دستگاه‌های اندازه‌گیری الکترونیکی را به‌فروش می‌رساند. مشاوره رایگان در خرید ابزار، اعزام کارشناس فنی برای نصب و راه‌اندازی تجهیزات و انجام خدمات عیب‌یابی و تعمیر دستگاه‌ها از مهمترین ویژگی‌های شرکت پارس الکترونیک هستد.

منبع تغذیه چیست چه کاربردی دارد؟

51
این مطلب مفید بود ؟10
برچسب : کسب و کار
نظر سنجی برای این مطلب غیر فعال شده است
وبگردی