ساخارین

عوارض ساخارین و آسپارتام

کد مطلب : 88104زمان مطالعه : 2 دقیقه
ساخارین و آسپارتام دو شیرین کننده مصنوعی پرکاربرد در صنایع غذایی هستند. ویژگی ساخارین، غیر مغذی بودن آن است. آسپارتام نیز 150 تا 200 برابر از قند شیرین کنندگی بیشتری دارد. در ادامه این قند های مصنوعی را بیشتر بررسی می کنیم.

ساخارین چیست

کاربرد اصلی ساخارین شیرین و طعم دار کردن مواد غذایی است. این ماده به صورت قرص یا پودر در بازار عرضه شده و قابل تهیه است. ساخارین در مقایسه با قندهای طبیعی غیر مغذی محسوب می شود به این معنی که موجب افزایش قند خون نمی شود. به همین دلیل بیماران دیابتی می توانند طبق نظر پزشک از ساخارین استفاده نمایند. 
ساخارین در حدود 300 تا 400 برابر از ساکارز شیرین تر است. یکی از ویژگی های ساخارین طعم تلخ یا فلزی آن است، که در غلظت های بالا بیشتر نمایان می شود. قیمت ساخارین نیز همچون قیمت مواد شیمیایی دیگر، تحت تاثیر عواملی همچون نرخ ارز، خلوص و شرکت تولید کننده قرار دارد. در بیشتر موارد، محصولات خارجی یا وارداتی نسبت به محصولات تولید داخل از قیمت های بیشتری برخوردارند.

پودر ساخارین

کاربرد ساخارین در صنایع غذایی

سدیم ساخارین که با نام E954 شناخته می شود، در تولید بسیاری از غذاها و نوشیدنی ها استفاده می شود. این شیرین کننده مصنوعی هم به عنوان شیرین کننده و هم به عنوان تثبیت کننده غیر مغذی کاربرد دارد. ساخارین همچنین یکی از ترکیبات مورد استفاده در خمیر دندان و دهان شویه است.

کاربرد ساخارین در صنعت دارویی

در صنایع دارویی از سدیم ساخارین به عنوان پوشش داروها و همچنین بهبود طعم قرص های مولتی ویتامین و جویدنی استفاده می شود.

مصرف ساخارین برای دیابتی ها

ابتدا لازم به ذکر است که هرگز نباید در مصرف شیرین کننده های مصنوعی نباید زیاده روی شود. ساخارین از شیرین کننده های مصنوعی است که بدون جذب و از طریق ادرار از بدن دفع می شود. بنابراین نمی تواند بر سطح گلوکز خون تاثیری بگذارد. این ویژگی باعث می شود که بیماران دیابتی بتوانند طبق نظر از طعم شیرین ساخارین استفاده نمایند.

آسپارتام چیست

آسپارتام یکی دیگر از انواع شیرین کننده های مصنوعی است که به عنوان جایگزینی برای شکر در تولید مواد غذایی مثل نوشابه استفاده می شود. این ماده که با نام E951 نیز شناخته می شود از لحاظ عطر و طعم بسیار شبیه قند طبیعی است. شرکت تولیدکننده تاثیر زیادی در تعیین قیمت آسپارتام دارد.

اسپارتام

کاربرد آسپارتام برای چاقی

تاثیرات آسپارتام بر اشتها و افزایش وزن یکی از سوالات بسیار پرتکرار است. مصرف آسپارتام ممکن است باعث افزایش اشتها و مصرف بیشتر مواد خوراکی شود.

کاربرد در صنایع غذایی

آسپارتام در اغلب نوشابه های رژیمی و سایر غذاهایی که سرد مصرف می شوند، استفاده می شود. از مزایای آسپارتام پایداری مطلوب در محصولات اسیدی است. اما اگر مواد غذایی حاوی آسپارتام حرارت داده شوند، آسپارتام تجزیه شده و طعم شیرین خود را از دست می دهد. آسپارتام پس از واکنش با برخی از طعم دهنده ها نیز شیرینی خود را از دست خواهد داد.

 

 

عوارض ساخارین و آسپارتام

52
این مطلب مفید بود ؟20
برچسب : کسب و کار
نظر سنجی برای این مطلب غیر فعال شده است
وبگردی