استیو ویتکاف

بیوگرافی استیو ویتکاف مذاکره کننده آمریکایی+ همسر و فرزندانش

تاریخ انتشار : ۱۴۰۴/۰۱/۱۹
کد مطلب : 105613
زمان مطالعه : 4 دقیقه

استیو ویتکاف کیست؟ بیوگرافی کامل مذاکره‌کننده معروف آمریکایی به همراه اطلاعاتی از همسر و فرزندانش را در این مطلب بخوانید.

بیوگرافی استیو ویتکاف، مذاکره کننده آمریکایی با ایران کیست؟

استیون چارلز ویتکاف در ۱۵ مارس ۱۹۵۷ در برانکسِ نیویورک به دنیا آمد. او یک سرمایه ‌گذار املاک، وکیل و دیپلمات آمریکایی است. او در خانواده‌ ای یهودی به دنیا آمد؛ او در حال حاضر ۶۸ سال دارد و به عنوان نماینده ویژه ایالات متحده در امور خاورمیانه فعالیت می ‌کند. ویتکاف نماینده ترامپ در مذاکرات مهمی بوده و نقش برجسته‌ای در توافقات میان اسرائیل و حماس ایفا کرده است.

استیو ویتکاف
بیوگرافی استیو ویتکاف

خانواده استیو ویتکاف

استیو ویتکاف در خانواده ‌ای یهودی در برانکس، نیویورک به دنیا آمد. پدرش، مارتین ویتکاف، تولید کننده کت‌های زنانه در نیویورک بود و مادرش، لوئیس ویتکاف،پ نقش مهمی در تربیت او ایفا کرد. پدر و مادر او هر دو در قید حیات نیستند. خانواده ویتکاف از مهاجران روسی بودند که به آمریکا آمدند و این پیشینه فرهنگی تأثیر زیادی بر زندگی او داشته است.

همسر استیو ویتکاف کیست

استیون ویتکاف در سال ۱۹۸۷ با لورن راپاپورت ازدواج کرد. همسر او فردی کم‌ حاشیه است و اطلاعات زیادی درباره حرفه یا سمت او در دسترس نیست. ویتکاف امریکا در کنار همسرش زندگی خانوادگی آرامی را تجربه می ‌کند.

استیو ویتکاف و همسرش
استیو ویتکاف و همسرش لورن راپاپورت

فرزندان ویتکاف

استیو ویتکاف و همسرش لورن رپوپورت سه پسر داشتند:اندرو؛ زک و الکس. اندرو در سال ۲۰۱۱ و در سن ۲۲ سالگی، در جریان درمان در یک مرکز ترک اعتیاد در کالیفرنیا، بر اثر اوردوز داروی اکسی‌کانتین جان خود را از دست داد. دو پسر دیگر او، زک و الکس، مسیر شغلی پدرشان را ادامه داده‌ اند و در شرکت خانوادگی مشغول به کار هستند. زک به ‌عنوان معاون اجرایی توسعه در گروه ویتکاف فعالیت می ‌کند، در حالی که الکس سمت مدیر عامل مشترک را در همین شرکت بر عهده دارد.

فرزندان ویتکاف
پسران استیو ویتکاف

تحصیلات استیون ویتکاف

استیون ویتکاف تحصیلات خود را در دانشگاه هوفسترا به پایان رساند و در سال ۱۹۸۰ مدرک کارشناسی و در سال ۱۹۸۳ مدرک حقوق (J.D.) را دریافت کرد. او در دوران دانشگاه به‌ عنوان دانشجویی پرتلاش شناخته می ‌شد و علاقه زیادی به حوزه املاک و مستغلات داشت.

پس از فارغ ‌التحصیلی، ویتکاف فعالیت حرفه ‌ای خود را به‌ عنوان وکیل در حوزه املاک آغاز کرد و در این مسیر با افراد شناخته شده ای از جمله دونالد ترامپ همکاری داشت. ویتکاف ترامپ را در برخی از پروژه‌ های املاک همراهی کرد و از این طریق تجربه ‌هایی کسب کرد که بعدها در موفقیت ‌های حرفه ‌ای او نقش مهمی ایفا کردند.

شروع فعالیت سیاسی استیون ویتکاف

استیون چارلز ویتکاف، تاجر و سرمایه‌ گذار آمریکایی در ابتدا فعالیتش را به‌ عنوان وکیل حوزه املاک آغاز کرد و بعد از مدتی وارد بازار ساخت‌ و ساز و توسعه املاک شد.

او پروژه ‌های بزرگی مثل ساختمان وول‌ورث و هتل پارک لین در نیویورک را در کارنامه ‌اش دارد. با اینکه سابقه ‌ای در سیاست یا دیپلماسی نداشت، در دوران ریاست ‌جمهوری ترامپ، به ‌دلیل روابط نزدیکش با او وارد دنیای سیاست شد.

در سال ۲۰۲۰، عضوی از تیم ‌هایی بود که برای مقابله با اثرات اقتصادی کرونا تشکیل شده بودند؛ اما نقطه عطف فعالیت سیاسی ‌اش زمانی بود که ترامپ در اواخر سال ۲۰۲۴ او را به ‌عنوان نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه معرفی کرد.

بعد از این انتصاب، ویتکاف نقش فعالی در مذاکرات صلح بین اسرائیل و حماس ایفا کرد و موفق شد با همکاری کشور هایی مثل قطر، توافقی برای آتش ‌بس و تبادل اسرا میان دو طرف به دست آورد.

در ادامه گزارش‌ هایی منتشر شد که نشان می‌ داد ترامپ قصد دارد ویتکاف را مسئول تعاملات دیپلماتیک با ایران کند. این موضوع نام استیو ویت کاف و ایران را در کنار هم در رسانه‌ ها پررنگ ‌تر کرد و نشان داد که او قرار است در یکی از حساس ‌ترین پرونده ‌های بین‌المللی نقش ‌آفرینی کند.

استیو ویتکاف ترامپ
استیو ویتکاف و ترامپ

استیون ویتکاف مذاکره کننده آمریکا

ویتکاف یا همان بازرگان نزدیک به دونالد ترامپ، حالا در نقش مذاکره‌ کننده ویژه آمریکا در مسائل خاورمیانه، در آستانه ورود به یکی از حساس ‌ترین پرونده ‌های دیپلماتیک قرار دارد؛ یعنی مذاکره با ایران.

گمانه‌زنی ‌ها حاکی از آن است که او به ‌زودی وارد روندی تازه از گفت ‌و گو های هسته‌ای خواهد شد؛ گفت‌ و گوهایی که ممکن است شباهت ‌هایی با مذاکرات گذشته میان عراقچی و ویتکاف پیدا کند، به‌ ویژه از منظر تلاش برای رسیدن به توافقی که هم منافع امنیتی آمریکا را تأمین کند و هم فضای اقتصادی ایران را متأثر سازد.

از طرفی هم بسیاری ویتکاف را با دوران ظریف مقایسه می ‌کنند، زمانی که دیپلماسی پررنگ‌تری در جریان بود و حالا این سؤال مطرح است که آیا گفت ‌و گوهای ظریف و ویتکاف، اگر روزی انجام گیرد می‌تواند راهی تازه برای کاهش تنش‌ ها میان دو کشور بگشاید.

نظرات