طرز رفتار و نحوه گفتار هر فرد در اجتماع، نشان دهنده شخصیت او می باشد؛ پس باید برای داشتن شخصیت خوب، آداب و معاشرت برخورد با دیگران را به خوبی تمرین کرد.
برخی از افرادی که دیگران را به خود جذب می کنند، اغلب افراد مودب هستند که با برخورد دوستانه و مودبانه و عادات خوبی که دارند، محبوب دیگران می شوند.
اگر می خواهید هنگام صحبت کردن دیگران حرفی بزنید یا حرف زدن آن ها را قطع کنید، باید با اصول صحیح و محترمانه این کار را انجام دهید تا طرف مقابل ناراحت نشود.
استفاده از جملات مودبانه در گفتگو نشاندهندهی احترام شما و ارتباط صمیمانهتر و مؤثرتر است اما گاهی استفاده از بعضی جملات به ظاهر محترمانه شما را تخریب میکند.
آدم های مودب برخی سوالات را هرگز از طرف مقابل خودشان نمی پرسند، سوالاتی که پرسیدن آن ها برای شخص مقابل خوشایند نیست و به نوعی خط قرمز آن ها محسوب می شود.
مودب بودن ویژگی است که بسیار پسندیده است اما گاهی بعضی از افراد با افراط در این رفتار کاری می کنند که دیگران آزرده شده و نخواهند با آن ها ارتباط بگیرند.
در عید نوروز حسابی شیک میکنیم و به عید دیدنی می رویم اما همه چیز اینجا تمام نمی شود چرا که برای دید و بازدید باید بدانیم چه رفتاری مناسب تر است.
مودب بودن در هر کشوری آداب و رسوم خود را دارد شاید از نظر شما انجام یک حرکت کوچک در غذا خوردن ایرادی نداشته باشد ولی در فرهنگی دیگر نشانه بی حرمتی باشد.
ژاپنی ها یکی از مودب ترین مردم دنیا به شمار می روند، آنها برای حرف زدن با افراد در سنین مختلف قانون های متفاوت و خاص خودشان را دارند.