عوارض آزادراه تهران شمال

عوارض آزادراه تهران شمال در تعطیلات چقدر است؟ جدول نرخ ۱۴۰۵

عوارض رفت و برگشت خودروی سواری در آزادراه تهران شمال طی روزهای تعطیل ۷۲۰ هزار تومان است؛ نرخ هر قطعه و هزینه وانت و اتوبوس را ببینید.

عوارض رفت و برگشت آزادراه تهران شمال در تعطیلات ۷۲۰ هزار تومان؛ نرخ هر قطعه چقدر است؟

هزینه رفت و برگشت با خودروی سواری از آزادراه تهران-شمال در روزهای تعطیل به ۷۲۰ هزار تومان می‌رسد. رانندگانی که برای سفر به شمال این مسیر را انتخاب می‌کنند، برای عبور یک‌طرفه از قطعات فعال آزادراه در مجموع ۳۶۰ هزار تومان عوارض پرداخت می‌کنند.

بر اساس نرخ‌های اعلام‌شده، میزان عوارض آزادراه تهران شمال در سال ۱۴۰۵ بسته به قطعه مسیر و نوع وسیله نقلیه متفاوت است. نرخ عبور در آخر هفته‌ها و روزهای تعطیل نیز در برخی قطعات بیشتر از روزهای عادی محاسبه می‌شود.

عوارض آزادراه تهران شمال در روزهای تعطیل چقدر است؟

برای یک خودروی سواری، مجموع عوارض قطعات مورد استفاده در روز تعطیل برای هر مسیر ۳۶۰ هزار تومان است. بنابراین راننده‌ای که از همین مسیر برای رفت و برگشت استفاده کند، باید ۷۲۰ هزار تومان عوارض آزادراهی بپردازد.

نرخ عوارض هر بخش برای خودروهای سواری در روز تعطیل به این شرح است:

بخش آزادراه تهران-شمالعوارض خودروی سواری
قطعه یک۱۲۰ هزار تومان
تونل البرز شرقی۱۱۵ هزار تومان
قطعه ۲۹۰ هزار تومان
قطعه ۴۳۵ هزار تومان
مجموع یک‌طرفه۳۶۰ هزار تومان
مجموع رفت و برگشت۷۲۰ هزار تومان

این ارقام مربوط به تردد در روزهای تعطیل است و نرخ برخی قطعات در روزهای عادی متفاوت محاسبه می‌شود.

عوارض وانت و اتوبوس در آزادراه تهران شمال

هزینه استفاده از آزادراه تهران-شمال برای خودروهای دیگر نیز بالاتر از سواری است. طبق نرخ‌های منتشرشده، عوارض رفت و برگشت وانت ۸۵۴ هزار تومان و هزینه رفت و برگشت اتوبوس از این مسیر ۸۷۰ هزار تومان است.

به این ترتیب، مسافرانی که قصد دارند در روزهای تعطیل از آزادراه تهران-شمال استفاده کنند، بهتر است هزینه عوارض را نیز در مخارج سفر خود در نظر بگیرند؛ به‌ویژه برای سفر رفت و برگشت که رقم پرداختی خودروی سواری از مرز ۷۰۰ هزار تومان عبور می‌کند.

آخرین وضعیت ساخت آزادراه تهران شمال

در حال حاضر قطعات یک و چهار و بخشی از قطعه دوم آزادراه تهران-شمال، از جمله تونل البرز شرقی، به بهره‌برداری رسیده‌اند. بخش دیگری که همچنان در دست اجرا قرار دارد، قطعه سوم این آزادراه است.

حسین دهقان، رئیس بنیاد مستضعفان، اول شهریور ۱۴۰۵ اعلام کرد قطعه سوم به دلیل وضعیت جغرافیایی مسیر، دسترسی دشوار به کارگاه‌ها، انتقال مصالح و عملیات حفاری تونل‌ها یکی از پیچیده‌ترین بخش‌های پروژه است.

در برنامه اولیه قرار بود حدود ۸ کیلومتر از این قطعه ساخته شود، اما با تغییر مسیر پروژه، اجرای حدود ۱۶ کیلومتر در دستور کار قرار گرفته تا مسیر به ولی‌آباد و جاده چالوس متصل شود.

برآورد اولیه هزینه اجرای قطعه سوم نیز حدود ۲ میلیارد دلار اعلام شده است. مسئولان پروژه استفاده از ماشین‌آلات جدید حفاری و فناوری‌های تازه را یکی از راه‌های کاهش مدت اجرای پروژه و هزینه‌های ساخت عنوان کرده‌اند.