ناو هواپیمابر یو اس اس جرج واشنگتن

ناو هواپیمابر یو‌اس‌اس جرج واشنگتن کجاست و کارش چیه؟ + مشخصات

نگاهی به ابعاد و ظرفیت ناو هواپیمابر یو اس اس جرج واشنگتن؛ یکی از بزرگ‌ترین شناورهای نظامی آمریکا.

آخرین اخبار درباره ناو جرج واشنگتن و جزئیات این شناور

ناو هواپیمابر یو‌اس‌اس جرج واشنگتن در حالی که در نزدیکی مالزی قرار دارد، مسیر خود را به سمت خاورمیانه تغییر داده است. این ناو قرار است با حضور در منطقه، جایگزین یو‌اس‌اس آبراهام لینکلن شود؛ ناوی که مأموریت طولانی‌مدتش در دریا فراتر از برنامه اولیه ادامه پیدا کرده است.

ناو هواپیمابر جرج واشنگتن

جرج واشنگتن چه زمانی به خاورمیانه می‌رسد؟

در زمان نگارش این مقاله و روز 26 مرداد 1405، با توجه به گزارش‌های منابع موثق، موقعیت ناو هواپیمابر آمریکا در حال تغییر است و جرج واشنگتن احتمالاً حدود یک هفته دیگر به خاورمیانه خواهد رسید. این ناو در ماه مه از پایگاه دریایی آمریکا در یوکوسوکا ژاپن خارج شده بود و برنامه اولیه این بود که فعالیت خود را در منطقه اقیانوس آرام ادامه دهد. با این حال، اکنون مسیر آن به سمت غرب تغییر کرده و مأموریتی متفاوت در پیش گرفته است.

خروج ناو از اقیانوس آرام چه معنایی دارد؟

تغییر مسیر جرج واشنگتن به سمت خاورمیانه به این معناست که برای مدتی، حضور ناوهای هواپیمابر آمریکا در اقیانوس آرام کاهش خواهد یافت. این موضوع از آن جهت اهمیت دارد که چین نیز ناو هواپیمابر خود را در این منطقه مستقر کرده است و هرگونه تغییر در آرایش نیروهای دریایی آمریکا می‌تواند بر موازنه حضور دو کشور در اقیانوس آرام اثر بگذارد.

مشخصات ناو هواپیمابر جرج واشنگتن

یو‌اس‌اس جرج واشنگتن یکی از ناوهای هواپیمابر کلاس نیمیتز نیروی دریایی آمریکاست و از پیشران هسته‌ای استفاده می‌کند. این ناو با طولی حدود ۳۳۳ متر و عرشه‌ای بسیار گسترده، در میان بزرگ‌ترین شناورهای جنگی جهان قرار دارد. جرج واشنگتن برای حمل و به‌کارگیری ده‌ها فروند هواپیما طراحی شده و بال هوایی آن، بسته به نوع مأموریت، می‌تواند ترکیبی از جنگنده‌ها، هواپیماهای پشتیبانی و بالگردها را شامل شود.

دلیل جایگزینی یو اس اس واشنگتن با ناو آبراهام لینکلن

گفته می‌شود ناو آبراهام لینکلن از ۱۱ دسامبر در دریا بوده و مأموریت آن که قرار بود در ماه مه به پایان برسد، به شکل قابل‌توجهی طولانی‌تر شده است. هم‌زمان با ادامه این مأموریت، گزارش‌هایی درباره شرایط دشوار خدمه نیز منتشر شده است. در چنین شرایطی، ورود جرج واشنگتن می‌تواند زمینه را برای پایان یافتن مأموریت طولانی آبراهام لینکلن و جایگزینی آن در منطقه فراهم کند.

حضور ناو جرج دبلیو بوش در خاورمیانه

جرج واشنگتن تنها ناو هواپیمابر آمریکایی حاضر در خاورمیانه نیست. یو‌اس‌اس جرج اچ. دبلیو. بوش نیز از زمان استقرار خود در نورفولک در ۳۱ مارس، ماه‌هاست که در این منطقه فعالیت می‌کند. این ناو که به‌دلیل پیشرانه هسته‌ای خود در زمره ناوهای هواپیمابر اتمی آمریکا قرار می‌گیرد، از نظر ظرفیت و توان عملیاتی نیز یکی از مهم‌ترین شناورهای نیروی دریایی این کشور است. بنابراین، اگر جست‌وجوهایی مانند «ناو هواپیما بر اتمی جورج بوش» یا «مشخصات ناو هواپیمابر جرج دبلیو بوش» مطرح شود، منظور همین ناو است.

به این ترتیب، حرکت جرج واشنگتن به سوی خاورمیانه بخشی از جابه‌جایی گسترده‌تر ناوهای هواپیمابر آمریکا میان مناطق مختلف است؛ جابه‌جایی‌ای که هم‌زمان بر حضور دریایی واشنگتن در خاورمیانه و اقیانوس آرام تأثیر می‌گذارد. بنابراین، عبارت‌هایی مانند «ناو جورج بوش رسید» نیز باید در چارچوب حضور این ناو در منطقه بررسی شوند، نه به‌عنوان نام دیگری برای جرج واشنگتن یا یک ناو هواپیمابر ثابت.