تاب آوری
تاب آوری به معنای تحمل استرس و مواجه شدن با مشکلات و سختی هاست. با تقویت و افزایش تاب آوری در زندگی می توانید به موفقیت ها برسید.

هر آنچه لازم است از تاب آوری بدانید

تاب آوری یک قدرت روحی هنگام مواجهه با استرس و سختی است و یک راهکار ذهنی برای قدرت بخشیدن به افراد است و باعث می شود که این افراد هنگام سختی ها از درون نشکنند. روانشناسان باور دارند افرادی که تاب آوری بالایی دارند، بهتر از بقیه می توانند زندگی خود را بعد از هر سختی و بلای بزرگ دوباره ادامه دهند.

مواجه شدن با تغییرات زندگی یا از دست دادن، یکی از بخش های مهم زندگی است که برای همه اتفاق می افتد و افراد سطوح مختلفی از احساسات را تجربه می کنند. بعضی از این چالش ها ممکن است خفیف باشد.

در حالی که برای بعضی دیگر، اثرات زیادی روی افراد باقی می گذارد. اینکه ما چگونه با این مشکل رفتار می کنیم و چه واکنشی نسبت به آن ها نشان می دهیم، همه آن ها نتایج روانی در بلند مدت دارد.

تاب آوری

تاب آوری چیست؟

آیا تا به حال افرادی را دیده اید که بعد از مواجه شدن با یک سختی و مصیبت بزرگ همچنان آرام باقی می مانند؟ این افراد معمولاً تاب آوری زیادی دارند و می توانند با مشکلات مواجه شوند.

مهارت و قدرت آن ها در بازیابی مشکلات و چالش هایشان بسیار زیاد است ممکن است این از دست دادن ها شامل از دست دادن شغل، مشکلات مالی، بیماری های طبیعی، مشکلات اورژانسی، طلاق یا مرگ کسی باشد که دوستش دارند.

این افراد به جای این که ناامید شوند و پشت مشکلات خودشان را پنهان کنند، استراتژی های خوبی را به کار می گیرند تا بتوانند با سختی ها کنار بیایند. البته همانگونه که بخش روانشناسی نمناک عنوان کرده است این مورد به معنای آن نیست که این افراد هیچ نوع استرس و اضطرابی را تجربه نمی کنند؛ بلکه به این معناست که آن ها سختی ها را در راه مثبتِ قدرت و رشد خود به کار می گیرند و در واقع در بسیاری از موارد آن ها به قوی تر از چیزی که قبلاً بودند تبدیل می شوند.

افرادی که تاب آوری کمی دارند، معمولاً بر اثر این تجربه ها توانایی و قدرت خود را از دست می دهند. آن ها از استراتژی های ناسالمی برای چالش های زندگی استفاده می کنند.

اما افرادی که تاب آوری بالایی دارند، ناامیدی و احساس شکست به آن ها احساس ضعیف بودن، مخرب بودن یا حتی رفتار های خطرناک نمی دهد. این افراد معمولاً می توانند به سرعت خودشان را بازیابی کنند.

تاب آوری چیست

تاب آوری بالا باعث چه چیزهایی می شود؟

تاب آوری به معنای از بین رفتن استرس و حذف سختی های زندگی نیست. این افراد مانند بقیه زندگی پر از فراز و نشیب دارند اما می دانند که چگونه باید این شرایط سخت و دردناک را مدیریت کنند. آن ها هم از لحاظ احساسی درد و غم را تجربه می کنند، اما توانایی مدیریت شرایط خود را دارند.

این افراد می توانند به تنوع و تغییرات زندگی غلبه کنند و زندگی را ادامه دهند. این افراد نه تنها می توانند مشکلات زندگی را تحمل کنند، بلکه قادر هستند از دیگران هم حمایت عاطفی داشته باشند و در غم دیگران شریک بوده و به آن ها کمک کنند که دوباره سرحال شوند.

استرس

عواملی که به تاب آوری افراد مربوط است

بعضی از افراد هستند که طبیعتاً این ویژگی ها را دارند و در طول زندگی به گونه ای رفتار می کنند که این ویژگی ها باقی می ماند. اگر چه این رفتارها همیشه هم ذاتی نیست و می توان از طریق مهارت ها نیز آن را ارتقا داد.

حمایت و ساپورت اجتماعی

یکی از عوامل و متغیرهایی که به تاب آوری مربوط است، این است کسانی که از نظر ذهنی قوی هستند، می توانند خانواده و دوستان خود را کمک کنند تا آن ها بتوانند با مشکلاتشان بهتر کنار بیایند.

حمایت دوستان

عوامل دیگری که به تاب آوری مربوط است، شامل موارد زیر می باشد:

  • نگاه مثبت به خود و توانایی ها
  • ظرفیت واقع بین بودن و پایداری به برنامه های زندگی
  • قدرت کنترل درون
  • برقراری مناسب ارتباط با دیگران
  • نگاه کردن به خود به عنوان یک مبارز تا یک قربانی
  • هوش هیجانی بالا و مدیریت احساسات به طور موثر

نگاه مثبت به خود

چگونه تاب آوری داشته باشیم و تاب آوری را افزایش دهیم؟

خوشبختانه تاب آوری چیزی است که خودتان بتوانید آن را به وجود بیاورید که مراحل مهم آن شامل موارد زیر است:

افکار خود را بهبود ببخشید.

افرادی که تاب آور هستند، می توانند شرایط منفی را کاملا واقع بینانه نگاه کنند و با تغییرات کنار بیایند. این افراد معمولا به جای غصه خوردن روی راه و روش هایی فکر می کنند که باعث می شود مشکلات کم کم کمرنگ شوند و تغییرات به سمت بهبودی پیش برود و به آن ها کمک کند.

تمرکز کردن روی چیزهای مثبت کاری است که به شما کمک می کند تا بتوانید افکار منفی را از سرتان بیرون کنید همچنین می توانید از راهبردهایی استفاده کنید و به کودکان و فرزندان خود یاد دهید که با چالش های زندگی بهتر برخورد کنند. آن ها را تشویق کنید که همه چالش ها را با نگاهی مثبت و امیدوارکننده ببینند.

بهبود افکار

دید دیگری به بحران ها داشته باشید.

بحران ها را به صورت موقعیت های برطرف نشدنی نبینید فرازو نشیب های زندگی برای همه افراد به وجود می آید پس تفسیر خودتان را از موقعیت ها عوض کنید و برای حل مشکلات گام هایی بردارید.

به سلامتی خود اهمیت دهید.

فردی که می تواند خود را به لحاظ جسمانی و روانشناختی متناسب نگه دارد برای حل مشکلات از خود کوشش و تلاش بیشتری نشان خواهد داد.

به هدف خود فکر کنید.

یکی از شاخص های مهم در تاب آوری داشتن هدف در زندگی و توانمندی برای هدف گذاری است. افرادی که در زندگی خود هدف مشخصی دارند جهت گیری آینده خود را افزایش داده و برای تحقق بخشیدن به آن تلاش خواهند کرد.

هدف در زندگی

از حمایت ها بهره ببرید

اگر افرادی دوروبر شما هستند و به شما اعتماد به نفس می دهند، شما هم قلبا به آن ها اعتماد داشته باشید. بارها در مطالب مختلف نمناک اشاره کردیم که صحبت کردن درمورد سختی هایی که با آن ها مواجه هستید، نباید باعث شود که این افراد از کنار شما بروند. بلکه باید در هر حالتی کنار شما باشند که این افراد در کنار شما به افزایش قدرت درونی و مدیریت چالش ها کمک می کنند.

توانایی های خود را باور کنید.

یکی از شاخص های مهم در تاب آوری دارا بودن اعتماد به نفس و اعتماد به قابلیت های شخصی خود و باور توانایی های خود است. افرادی که توانایی های خود را باور دارند، می دانند که می توانند موقعیت های نامطلوب را به موقعیت های مطلوب تبدیل کنند و گام های ضروری را برای حل مسائل بردارند.

اعتماد به نفس بالا

اقدام های قاطعانه داشته باشید.

برخی افراد زمان روبرو شدن با مشکل منتظر می شوند تا مسائل خودشان حل شوند. این نوع برخورد با مسائل، شاخصی از نداشتن تاب آوری است. برای افزایش تاب آوری در موقعیت های نامطلوب به منظور حل مسائل اقدام های قاطعانه داشته باشید.

روی چیزی تمرکز کنید که می توانید آن را کنترل کنید

زمانی که با یک بحران یا یک مشکل مواجه می شوید، باید یاد بگیرید که چگونه احساساتتان را که فراتر از کنترل است را در دست بگیرید. به جای این که آرزو می کردید این اتفاقات برای شما پیش نمی آمد، باید سعی کنید و روی چیز هایی تمرکز کنید که تحت کنترل شماست. قدم های مثبت و موثری بردارید و شرایط را بهبود ببخشید. حتی اگر این قدم ها کوچک هستند اما می توانند خود کنترلی و تاب آوری را افزایش دهند.

معنی تاب آوری و افزایش آن با روش روانشناسان

53
این مطلب مفید بود ؟30
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ن/ز.ت
وبگردی