پنل آکوستیک
پنل های آکوستیک پنل هایی هستند که بر روی کنترل و بهبود کیفیت صوت در محیط اثر گذار هستند. این پنل ها دارای انواع مختلفی هستند و از مواد مختلفی ساخته می شوند.

با حرفه ای ترین پنل های آکوستیک دنیا آشنا شوید

زمانی که کلمه آکوستیک شنیده می شود، معمولا برداشت ما عایق صوتی نمودن یک محیط است. ولی باید دانست که آکوستیک شاخه های مختلفی دارد و در بیشتر مواقع  منظور اصلی از آکوستیک بهبود کیفیت صدا در یک فضا است. این بهبود کیفیت می تواند در داخل منزل یا  در یک استودیو و یا حتی داخل یک اتومبیل باشد.

پنل های آکوستیک تجهیزاتی هستند که کارایی آکوستیکی محیط را می توانند بهبود بخشند.

 معمولا اکثر محیط ها دارای معماری آکوستیک مناسبی نیستند و این امر موجب می شود حتی اگر گران قیمت ترین سیستم  های صوتی  Hi-fi یا مانیتورینگ و یا هرگونه سیستم پخش یا ضبط صدایی را داشته باشیم نتوانیم بهره کافی را از این امکانات ببریم و معمولا صدا ها به شکل واقعی خود ضبط و یا پخش نشوند. 

این پنل ها دارای انواع مختلفی هستند که هر کدام وظیفه خاصی را در محیط بر عهده دارند و به طور کلی به 3 دسته ، پنل جاذب ( مانند فوم شانه تخم مرغی ) ، بیس ترپ  و  دیفیوزر تقسیم می شوند.
امروزه در دنیا پنل های آکوستیک متعددی عرضه می گردد ولی برخی از آن ها پرکاربردتر هستند و دارای کارایی بالاتری می باشند. در ادامه چند مورد از پرکاربردترین و حرفه ای ترین  پنل های آکوستیک را معرفی می نمایم. این پنل ها در داخل استودیو ، محیط های دارای سیستم های صوتی HI-fi  ، پلاتوها  و هر فضایی که نیاز به آکوستیک دارند قابل استفاده می باشند.

1- فوم شانه تخم مرغی ارزان ، حرفه ای و کاربردی

پنل آکوستیک

فوم شانه تخم مرغی یکی از پرکاربردترین پنل های آکوستیک می باشد. این پنل از ابر آکوستیک ( فوم پلی یورتان سلول باز ) تولید می شود و این متریال موجب می گرد که حداکثر جذب امواج صوتی را داشته باشد. از سوی دیگر شکل تخم مرغی این پنل موجب می گردد که سطح جذب پنل به حداکثر خود برسد. فوم شانه تخم مرغی دارای قیمت بسیار مناسبی نسبت به سایر پنل های آکوستیک جاذب است و این امر و کارایی بالای آن موجب شده است که در اکثر استودیوها ، آموزشگاه های موسیقی ، اتاق های ضبط وکال و.. از آن بهره ببرند. 
 
 وظیفه اصلی  فوم شانه تخم مرغی حذف ریورب ( هم آوایی ) و فرکانس های بالا در محیط است. در نتیجه علاوه بر مکان های مرتبط با موسیقی در هر مکانی که مشکل پیچش صدا دارد قابل استفاده است ( مانند آکوستیک کردن پلاتو و آمفی تئاتر). نکته قابل توجه در مورد پنل تخم مرغی این است که قیمت مناسب این پنل موجب شده است بسیاری از افراد مبتدی این برداشت را داشته باشند که استفاده بیشتر از فوم شانه تخم مرغی موجب افزایش کارایی آکوستیکی محیط می گردد. ولی باید دانست که بهره گیری بیش از حد از فوم تخم مرغی و هر پنل جاذب دیگری در محیط می تواند موجب حذف کامل فرکانس های بالا و باقی ماندن فرکانس های پایین در محیط و ایجاد اختلال فرکانسی گردد. 
علاوه بر آکوستیک کیفی محیط در برخی از مواقع از فوم شانه تخم مرغی به عنوان عایق صوتی نیز بهره می برند. البته این پنل زمانی می تواند تا حدودی به عنوان عایق صوتی عمل نماید که در زیر آن از عایق های سلول بسته ای نظیر فوم الاستومری ، فوم پلی اتیلن و یا یونولیت استفاده شود.
نکته مهم دیگری که در استفاده از این پنل و سایر پنل های مشابه باید مورد دقت قرار گیرد این است که این پنل ها نسوز نیستند و نباید در معرض شعله و حرارت های شدید قرار گیرند و نباید در مکان هایی که خطر آتش سوزی دارد به عنوان عایق صوتی استفاده شوند.

2- فوم هرمی زیبا و حرفه ای

پنل های حرفه ای آکوستیک

 یکی از پنل های آکوستیک که در بسیاری از استودیو های به روز دنیا به چشم می خورد فوم هرمی است. این پنل نیز مانند فوم شانه تخم مرغی وظیفه جذب فرکانس های بالا و ریورب را به عهده دارد ، با این تفاوت که فوم هرمی ظاهر حرفه ای تری به محیط استودیو می بخشد. برش دهی هرمی و ساختار پلی یورتان این پنل موجب حداکثر کارایی آن گشته است. فوم هرمی بر روی سقف و دیوار به راحتی قابل نصب است.

3- دیفیوزر یک راهکار اساسی آکوستیکی

پنل های آکوستیک

اگر تا کنون به یک استودیو حرفه ای موسیقی رفته باشید محال است که دیفیوزر را ندیده باشید. پنل های یونولیتی و یا چوبی که دارای سطوح نامنظم بالا پایینی هستند، و علاوه بر بهبود کارایی آکوستیکی محیط ، زیبایی منحصر به فردی به محیط استودیو می دهند. دیفیوزر دارای مکانیسم متفاوتی با پنل های جاذب است. این پنل وظیفه پخش کردن امواج در جهات مختلف را برعهده دارد و به همین دلیل نباید از اسفنج آکوستیک ساخته شود و در نتیجه  از مواد سلول بسته ای نظیر یونولیت و چوب تولید می شود.
علاوه بر متریال نکته مهمتر برای دیفیوزر خانه بندی آن است که  نیاز به محاسبات پیچیده ای دارد. وظیفه اصلی دیفیوزر آکوستیک ، کاهش فلوتر اکو در محیط است در نتیجه معمولا در استودیو ها روبرو و یا پشت سر مانیتورینگ ها استفاده می شوند. همچنین در مورد سیستم های Hi-fi  نیز استفاده از دیفیوزر می تواند حداکثر کارایی صوتی در محیط را بوجود آورد.

4 - بیس ترپ راه حل فرکانس های پایین و هوم

پنل های آکوستیک

فرض بگیریم شما با استفاده از پنل هایی نظیر فوم هرمی و فوم شانه تخم مرغی ریورب  محیط را کاهش دادید. از سوی دیگر مشکل فلوتر اکو را نیز با استفاده از دیفیوزر حل نمودید. ولی هنوز یک مشکل اساسی در فضای شما و جود دارد و آن مشکل بیس و هوم در محیط است. این مشکل با استفاده از  بیس ترپ  قابل حل است. بیس ترپ ها انواع مختلفی دارند ولی کاربردی ترین مدل آن بیس ترپ های کنج هستند که با طرح ها و مدل های مختلفی تولید می شوند. وظیفه اصلی این پنل ها بستن سه کنج دیوارهای اتاق می باشد. معمولا بیس ترپ در کنج های بالا کار می شود و در نتیجه یک اتاق مربع و یا مستطیل به چهار عدد بیس ترپ نیاز دارد. ولی اگر میزان بیس و هوم در محیط زیاد باشد در کنج های پایین نیز از این پنل آکوستیک استفاده می کنند و در نتیجه به 8 عدد  بیس ترپ احتیاج است.

5 - ایزولاتور یک ابتکار خلاقانه

پنل های آکوستیک

 شاید شما قصد ضبط یک پادکست و یا ضبط وکال را داشته باشید ، ولی محیط شما مشکل آکوستیکی داشته باشد، از سوی دیگر امکان آکوستیک کردن تمام محیط نیز وجود نداشته باشد. در این حالت راه حل شما ایزولاتور است. ایزولاتور پنل آکوستیک کوچکی است از جنس فوم آکوستیک ، که به دور میکروفون قرار می گیرد. 
ایزولاتور از یک سو جلوی پیچیدن و ریورب صدا را می گیرد و از سوی دیگر از ورود صدا های محیطی اطراف به داخل میکروفون جلوگیری می نماید. مزیت این پنل  یکی قیمت بسیار مناسب آن است و دیگری قابلیت حمل آن در نتیجه شما برای ضبط وکال و یا پادکست می توانید هر مکانی را سریعا تبدیل به یک محیط مناسب ضبط کنید. 
 
در گذشته بسیاری از این پنل های آکوستیکی از خارج از کشور وارد می شد و دارای قیمت های بالایی بود. اما در چند سال گذشته پارت فوم با طراحی و عرضه جدیدترین پنل های روز دنیا توانسته است این پنل ها را باقیمت بسیار مناسب و کارایی بالا به بازار داخلی عرضه نماید. 

آشنایی با حرفه ای ترین پنل های آکوستیک دنیا

4.854
این مطلب مفید بود ؟522
برچسب : کسب و کار
نظر سنجی برای این مطلب غیر فعال شده است
وبگردی