خواص مریم گلی
گیاه مریم گلی، از گیاهان با خواص و فواید شگفت انگیزی برای سلامتی، زیبایی، پوست و مو می باشد که با رعایت نکات مصرفی مهم، می توانید از آن مصرف کنید.

خواص مریم گلی برای سلامت، درمان و زیبایی

گیاهان از زمان های قدیم به خاطر تنوع مواد مغذی خود و نیز ارزش دارویی آن، ارزش یافته اند. اکثر آنها بخش مهمی در رژیم غذایی ما را تشکیل می دهند. مریم گلی یک گیاه است که از زمان باستان شناخته شده است و همچنین یک گیاه همیشه سبز دائمی که متعلق به خانواده نعناعیان همراه با گیاهان نظیر پونه کوهی، رزماری، اسطوخودوس، ریحان و آویشن است. این گیاه بومی کشورهای مدیترانه و جنوب شرقی اروپا است و نام علمی آن برگرفته از کلمه لاتین "سالور" است که به معنای "نجات دادن" می باشد.

انواع مریم گلی عبارتند از:

مریم گلی کلاری:

این گیاه با برگ های بسیار معطر شناخته می شود و عمدتاً در محلول های غرغره گلو و عطریات به کار می رود.

مریم گلی 3 جزئی:

این یک بوته چند ساله با برگ های چند قسمتی است و بومی کشورهای مدیترانه ای می باشد و اغلب برای درست کردن چای به کار می رود.

مریم گلی آناناسی:

برگ های تازه این نوع گیاه برای افزودن طعم به نوشیدنی ها و دسرها به کار می رود.

مریم گلی لاجوردی:

این نوع بومی مکزیک است. یک گیاه بزرگ با گل های آبی است و به عنوان یک نوش دارو گیاهی، استفاده می شود.

فواید مریم گلی

ارزش تغذیه ای مریم گلی:

مریم گلی فواید سلامتی و خواص دارویی خود را مدیون ارزش مواد مغذی غنی خود است. این گیاه همانطور که در بخش سلامت نمناک آورده ایم سرشار از ترکیبات شیمیایی مشتق شده از ویتامین ها، مواد معدنی و روغنش است. پروفایل تغذیه ای آن در جدول زیر توضیح داده می شود.

ویتامین A: مریم گلی منبع بزرگی از ویتامین A است. در 100 گرم از مریم گلی خشک شده حدود 5900 واحد ویتامین A وجود دارد که 196% میزان دریافت روزانه برای هر فرد است.

ویتامین C: برگهای مریم گلی تازه غنی از ویتامین c است. در 100 گرم از آن حدود 32.4 میلی گرم یا 54% ویتامین C روزانه هر فرد موجود می باشد.

ویتامین های B: علاوه بر ویتامین a و c، این گیاه دارای سطوح بالایی از ویتامین های گروه B مانند اسید فولیک، پیریدوکسین، تیامین و ریبوفلاوین نسبت به مقادیر توصیه شده روزانه می باشد.

مواد معدنی: مریم گلی تازه و خشک منبع خوبی از مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم، منگنز، منیزیم، روی، آهن و مس است.

روغن گیاهی: برگ مریم گلی شامل ترکیبات خاصی مانند سینئول، اسید تانیک، کلروژنیک اسید، کافئیک اسید، کافئیک و نیکوتینی اسید، نیکوتین آمید، فلاون و استروژنیک، و همچنین مواد تلخ مثل اوره و اسید لاکتیک است.

فواید و خواص مریم گلی برای پوست :

مریم گلی می تواند پوست شما را سالم و زیبا نگه دارد. از ترکیبات شیمیایی با این گیاهان مشتق شده، روغن های اسانس که حاوی ویتامین هایی برای مراقبت از پوست هستند.

مزایای سلامتی مریم گلی:

1. ضد پیری:

مصرف آنتی اکسیدان ها نشانه های سالخوردگی مثل چین و چروک، خطوط ظریف و خال های پیری را معکوس می کنند. این آنتی اکسیدان ها از رادیکال های آزادی که به سلول های پوست آسیب می رسانند و باعث پیری زودرس پوست می شوند محافظت می کنند. این گیاه غنی از کلسیم و ویتامین A است که از پوست شما در برابر هجوم رادیکال های آزاد محافظت می کند و به بازسازی روزانه سلولی کمک می کند و باعث به حداقل رساندن و به تاخیر افتادن ظهور چین صورت می شود.

2. تونر پوست های چرب:

مریم گلی به عنوان یک تونر عالی با خاصیت کنترل و تنظیم چربی پوست عمل می کند. شما می توانید یک تونر خانگی را با جوشاندن یک قاشق مریم گلی در حدود 250 میلی لیتر آب آماده کنید. 30 دقیقه صبر کنید و بعد صافش کنید. آن را بعد از سرد شدن به صورت خود بزنید.

3. گیاه مریم گلی برای درمان مشکلات پوستی:

خاصیت ضد باکتری این گیاه شگفت انگیز، از وقوع عفونت های پوستی جلوگیری می کند. هم چنین دارای خواص ضد عفونی کننده و ضد التهابی است که به درمان آکنه و نیز تسکین علایم اگزما و پسوریازیس کمک می کند.

گیاه مریم گلی

خواص و مزایای مریم گلی برای مو:

مریم گلی گیاهی است که عصاره آن برای مو با بسیاری از روش ها مفید بوده است. برخی از فوایدش برای مو به شرح زیر هستند.

4. گیاه مریم گلی برای درمان ریزش مو:

از زمان باستان برای جلوگیری با ریزش مو و طاسی استفاده می شد. مریم گلی حاوی بتا - سیتو استرول است که یک ترکیب آلفا-5 است که در درمان طاسی سر مردان موثر بوده است. توصیه می شود که 3 تا 4 قطره روغنش را با مقادیر برابری از روغن رزماری و نعناع ترکیب کنید و با 1 قاشق سوپ خوری روغن زیتون رقیق کنید. پوست سر خود را دو بار در روز با آن ماساژ دهید.

5. گیاه مریم گلی برای داشتن موهایی براق:

استفاده از چای مریم گلی را می توان برای درخشان کردن موها استفاده کرد. با جوشاندن 1 قاشق سوپ خوری برگ های خشک مریم گلی در یک فنجان آب آماده کنید. این عصاره به درمان شوره سر کمک می کند.

6. گیاه مریم گلی برای تقویت رشد مو:

ترکیبی از مریم گلی و رزماری بسیار عالی است و می تواند موی شما را ضخیم تر، محکم تر و قدرتمندتر کند. مریم گلی به ویژه در تقویت رشد موی جدید موثر است چون گردش پوست سر را بهبود می بخشد و مواد مغذی بیشتری را برای کیسه های ترشحی مو تامین می کند. یک محلول شستشو از مریم گلی و رزماری را می توان با جوشاندن این دو گیاه در آب آماده کرد. این عصاره گیاهی می تواند کیفیت موهای شما را بهبود ببخشد و باعث احیای موهای خشک و نازک شود. می تواند هر روز یا یک یا دو بار در هفته برای حفظ درخشش مو و ضخامت به کار رود. به دلیل خاصیت سفت کنندگی اش، شوره سر را کاهش می دهد و از انسداد کیسه های ترشحی مو جلوگیری می کند.

7. گیاه مریم گلی تیره کننده موها:

مریم گلی می تواند برای تیره کردن و تشدید رنگ مو به کار رود. تنها کاری که باید بکنید این است که بعد از شامپو زدن، از آن استفاده کنید. دم کرده برگ های مریم گلی تازه می تواند موهای خاکستری را تیره کند و رنگ مو قهوه ای یا سیاه را عمیق تر کند و به آن درخشندگی بدهد.

8. لوسیون مریم گلی:

با استفاده از گیاه مریم گلی میتوان لوسیونی تهیه کرد، که مفید در درمان موها و بهبود بافت آن استفاده شود. تعدادی از برگهای مریم گلی را با مقدار مساوی رزماری ترکیب کنید. آن ها را در حدود 6 اونس آب بجوشانید و بگذارید چند دقیقه به آرامی بجوشد. اجازه دهید تا 3 ساعت بماند و سپس موهای خود را با این مخلوط ماساژ دهید.

فواید سلامتی گیاه مریم گلی:

مریم گلی فواید سلامتی مختلفی دارد. از اعراب تا چین، همه این گیاه را به عنوان کلیدی برای زندگی سالم تشخیص داده اند. در واقع، به دلیل برخورداری از ویژگی های سلامتی و درمانی اش، عنوان " گیاه سال " توسط انجمن بین المللی گیاه دارویی در تاجیکستان انتخاب شد. در متن زیر برخی از فواید سلامتی این گیاه معطر آورده شده است.

9. ویژگی های ضد التهابی گیاه مریم گلی:

طبق تحقیقات انجام شده توسط دانشگاه وین در اتریش، مریم گلی دارای ویژگی های ضد التهابی شگفت انگیزی است. چای مریم گلی اغلب به عنوان یک شستشو دهنده، برای التهاب و آرامش بخش استفاده می شود.

عصاره مریم گلی، بافت و روغنش به راحتی در فروشگاه های پزشکی موجود است برای درمان التهاب دهان و گلو استفاده می شوند. این گیاه برای استفاده خارجی و موضعی توسط کمیسیون آلمانی درمان ورم مخاط دهان و گلو توصیه شده است.

10. مریم گلی برای درمان عرق کردن بیش از حد:

مطالعه اخیر در آلمان نشان داده است که استفاده از عصاره برگ خشک و یا محلول برگ مریم گلی باعث کاهش عرق کردن تا حدود 50 % می شود. خشک می کند و به حذف بوی بدن کمک می کند.

11. گیاه مریم گلی برای درمان سو هاضمه و عدم هاضمه:

مریم گلی برای درمان مشکلات گوارشی ملایم و عدم هاضمه استفاده می شود. این یک ماده مقوی محرک است که می تواند ضعف معده و ضعف دستگاه گوارش را درمان کند. چای مریم گلی یا دم کرده این گیاه در این خصوص بسیار موثر است. این اثر با تحریک ترشح گوارشی بالا، جریان صفرا، تحرک روده ای و عملکرد پانکراس، می تواند علائم سوءهاضمه را حذف کند.

خواص گیاه مریم گلی

12. گیاه مریم گلی برای درمان گلو درد:

محلول مریم گلی در درمان التهاب گلو و لوزه و زخم گلو موثر است. برای این هدف، شما می توانید کمی از برگ های خشک مریم گلی را در حدود 1 میلی لیتر آب بریزید و به مدت 10 دقیقه بجوشانید. معجون را صاف کنید و آن را با کمی عسل شیرین کنید. 2 بار در روز استفاده از آن باعث آرامش خواهد شد.

13. گیاه مریم گلی برای سلامت دندان:

این گیاه می تواند نقش مهمی در برنامه دندانپزشکی شما ایفا کند. از آن می توان به عنوان دهان شویه موثر در درمان بیماری های لثه، گلو و برفک استفاده کرد. اگر دچار مشکل هستید، می توانید به سادگی چای قوی مریم گلی بخورید یا آن را در مکعب های یخ منجمد کنید و برای تسکین درد یکی از این مکعب ها را در دهان خود بریزید.

14. گیاه مریم گلی برای درمان آسم:

اثر ضد تشنجی مریم گلی باعث کاهش تنش در عضلات می شود و می تواند برای جلوگیری از حملات آسم مورد استفاده قرار گیرد. این بیماری در رفع گرفتگی مخاط در مجاری هوایی و جلوگیری از عفونت های ثانویه موثر است.

15. گیاه مریم گلی برای پیش گیری از دیابت:

مطالعات متعددی ثابت کرده اند که عصاره مریم گلی دارای خاصیت ضد هیپرگلیسمی است که با مهار ترشح گلوکزکه در کبد ذخیره شده، قند خون را کاهش می دهد. به عبارت ساده تر، کاهش سطح کلسترول و تری گلیسیرید در بیماران دیابتی نوع 2 موثر است. با این حال، تحقیقات بیشتری برای اثبات این ادعا مورد نیاز است.

16. منافع عصبی گیاه مریم گلی:

مصرف منظم مریم گلی باعث بهبود حافظه و پردازش اطلاعات در افراد مبتلا به آلزایمر می شود. اسانس مریم گلی باعث بهبود سطوح استیل کولین استراز در مغز می شود. این آنزیم تمرکز را بهبود می بخشد و به درمان ضعف حافظه مربوط به آلزایمر کمک می کند.

17. گیاه مریم گلی مفید برای زنان:

این مزایا را می توان به حضور تانن سفت در مریم گلی نسبت داد. به نظر می رسد که تاثیر استروژنیک آن برای زنانی که مایل به خشک کردن شیر مادر خود هستند، مفید باشد. با این حال، داده های بالینی برای اثبات این ادعا وجود ندارد.

18. گیاه مریم گلی برای درمان افسردگی:

محلول مریم گلی اغلب به عنوان چای شناخته شده است، که حاوی توجون است که GABA و سروتونین ( 5-HT3) گیرنده آنتاگونیست است. علاوه بر بهبود تمرکز و توجه، به مقابله با اندوه و افسردگی کمک می کند. همچنین مریم گلی اغلب به عنوان درمان طبیعی برای افسردگی استفاده می شود. حضور آنتی اکسیدان های سنتزی مانند اپیژنین، دیوز متین و لوتئولین آن باعث میشود تا با افسردگی و استرس مقابله کند. نوشیدن یک فنجان چای مریم گلی روحیه شما را بهبود می دهد، در نتیجه به شما اطمینان می دهد که بر افکار منفی ناشی از افسردگی غلبه می کنید.

19. فواید قلبی عروقی گیاه مریم گلی:

مریم گلی سه جزئی شامل یک فلاون به نام سالیوژینین است. این شل کننده عروقی است که در برابر بیماری های قلبی و عروقی محافظت می کند.

20. گیاه مریم گلی مفید برای قلب:

2 قاشق چایخوری مریم گلی حاوی حدود 20 میلی گرم کلسیم و مقدار زیادی پتاسیم است که برای عملکرد مناسب سیستم قلبی عروقی و حفظ ریتم ضربان قلب ضروری هستند. این گیاه فاقد کلسترول است و سدیم کمی دارد. از این رو، باید کسانی استفاده کنند که دارای مشکلات کلسترولی هستند تا از اختلالات قلبی و عروقی محافظت کنند.

21. مریم گلی درمانی طبیعی برای از بین بردن سلولیت:

همان طور که ذکر شد، روغن برگ مریم گلی گردش خون را افزایش می دهد. هرچه گردش خون بهتر باشد، سم زدایی بیشتر خواهد بود. وقتی سموم دفع می شوند، سلولیت کمتری قابل مشاهده می شود. استفاده منظم از این روغن می تواند به جلوگیری از برگشت سلولیت کمک کند.

گیاه مریم گلی برای پوست و مو

22. مریم گلی یک آنتی اکسیدان است:

چای مریم گلی یک نوشیدنی آنتی اکسیدانی است که از بدن در برابر سرطان محافظت می کند و همچنین در برابر رادیکال های آزاد و سموم از طریق متابولیسم محافظت می کند. در حقیقت، ترکیبات منفی را از طریق ادرار بیرون می ریزد. خاصیت ادرار آوری هم دارد.

23. چای مریم گلی برای درمان سرفه:

چای مریم گلی به عنوان درمان برای سرفه مفید است، زیرا دارای خاصیت خلط آوری و ضد التهابی است. خلط آور دارویی است که ترشح خلط را از مجاری تنفسی تمیز می کند. برای از بین بردن سرفه، گلودرد، و یا شرایط مشابه با استفاده از چای مریم گلی، آن را به طور مرتب مصرف کنید تا این که شرایط تسکین پیدا کند.

24. چای مریم گلی برای تسکین علائم یائسگی:

چای مریم گلی، گرگرفتگی و همچنین عرق ناشی از یائسگی را تسکین می دهد. این ادعا پس از مشاهده زنانی که به مدت هشت هفته به صورت روزانه این گیاه را مصرف کردند، انجام شد. نتایج حاکی از کاهش گرگرفتگی در طول چهار هفته و در هفته هشتم بود.

25. چای مریم گلی مفید برای تنظیم کلسترول:

چای مریم گلی می تواند به کاهش سطح کلسترول بالا نیز کمک کند! تحقیقات نشان داده اند که مریم گلی، با کاهش میزان تری گلیسرید و کلسترول منفی (ldl یا لیپوپروتئین با دانسیته کم) کلسترول را کاهش می دهد در حالی که افزایش کلسترول خوب یا hdl را افزایش می دهد.

26. آرام کردن ذهن با چای مریم گلی:

چای مریم گلی ذهن را از اضطراب آرام می کند. اضطراب یک اختلال در سلامت روانی است که با نگرانی یا ترس مشخص می شود که به اندازه کافی قوی است که زندگی روزمره را مختل کند. اضطراب در بین نوجوانان و افراد میانسال شایع تر است و نمونه های علائم اضطراب شامل، اختلال اضطراب و اختلال وسواس فکری (ocd) است. اضطراب می تواند ارزیابی شود و به حداقل درمان پزشکی نیاز دارد.

27. سایر مزایا مریم گلی:

روغن مریم گلی حاوی موادی مانند کامفن، سینول، برنول، و بورنیل است که به عنوان خواص تونر، قابض، روان کننده، و محرک شناخته می شوند. این روغن می تواند به صورت خارجی برای تسکین دردهای دردناک مانند سفتی ماهیچه، روماتیسم و سایر بیماری های عفونی استفاده شود. علاوه بر این، از آن برای آروماتراپی در عصبانیت، استرس، خستگی، سردرد و اضطراب استفاده می شود. محلول یا چای مریم گلی دارویی مفید برای درمان تب حصبه، اسهال، مشکلات کبد، مشکلات کلیوی، خونریزی ریه یا معده و سرخک است.

توصیه هایی برای مصرف چای مریم گلی:

مریم گلی یک ماده غذایی رایج است. بنابراین، بسیاری تصور می کنند که مصرف مریم گلی را باید در حد محدوده کاملاً ایمن نگه داریم.

مریم گلی، سرشار از کافور و ترشحات ضروری است که ممکن است هنگام مصرف زیاد، خطراتی را برای بدن ایجاد کند. عوارض جانبی ناشی از کافور و پرخوری بیش از حد شامل تشنج و آسیب تدریجی اندام می باشد.

چگونه می توان چای مریم گلی را تهیه کرد؟!

برای تهیه چای مریم گلی، دو قاشق سوپ خوری برگ های مریم گلی تازه (یا یک قاشق سوپ خوری برگ های خشک شده) را به یک لیوان اضافه کنید.

سپس لیوان را با آب تقریباً جوش پر کنید، برای چند دقیقه روی آن را بپوشانید. بعد از برداشتن برگ ها چای را صاف کنید و نوش جان کنید.

در بسیاری از فروشگاه های غذاهای طبیعی کیسه های چای مریم گلی را میتوان یافت.

چای مریم گلی هم در مخلوط با چای معمولی استفاده می شود.

اثرات جانبی احتمالی:

مریم گلی عموماً در آشپزی استفاده می شود که ممکن است باعث شود شما باور کنید که کاملاً ایمن است.

در حالی که مریم گلی عموماً زمانی ایمن در نظر گرفته می شود که طبق دستورالعمل های بالا به طور صحیح یافت می شود، مریم گلی دارای ترشحات ضروری است که اگر به مقدارمناسب به صورت خوراکی مصرف نشود و بیشتر مصرف شود، دارای اثرات نامطلوبی جدی مانند تشنج و آسیب به اندام ها است.

در حالی که یک محدوده مصرف امن و قابل قبول هنوز برایش مشخص نشده است، اما کمیته آژانس داروهای گیاهی اتحادیه اروپا در گزارش فرآورده های گیاهان دارویی توصیه می کند که یک حد بالای 6 میکروگرم از محصولات مورد استفاده برای اهداف دارویی استفاده نشود.

یک مطالعه مقدماتی حاکی از آن است که می توان هر روز سه تا شش فنجان چای مریم گلی مصرف شود بدون اینکه به آستانه سم شناسی برسد. به هر حال، مطالعه دیگری پیشنهاد می کند که مصرف روزانه باید براساس یافته های آن ها کم تر باشد.

میزان دریافت، کافور و ترکیبات دیگری که در چای مریم گلی استخراج می شوند، بسته به عواملی که بر قدرت مانند فرآیند ساخت موثر هستند، متفاوت است. اگر چه چای مریم گلی برای کاهش مقدار شیر مادر در مادران شیرده توصیه می شود، اما زنان شیرده باید قبل از استفاده از آن با پزشکان خود مشورت کنند.

عوارض جانبی مریم گلی همانطور که در بخش سلامت نمناک برایتان آورده ایم شامل شکایات گوارشی خفیف، تهوع، استفراغ، خس خس،حساسیت پوستی، فشار خون بالا و پایین (بسته به گونه)، واکنش های آلرژیک و پایین آوردن سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت است.

در میان سایر اثرات جانبی، چای مریم گلی می تواند مشکلاتی در هضم، التهاب پوستی، نوسان فشار خون و کاهش قند خون در بیماران دیابتی به صورت خفیف تا شدید شود.

عوارض مریم گلی برای زنان در دوران بارداری

به زنان باردار توصیه نمی شود که هر نوع نوشیدنی یا غذایی که حاوی مریم گلی است را مصرف کنند، چون ممکن است موجب انقباضات رحمی شود.

می تواند باعث انقباض رحمی، سفت شدن و کوتاه شدن ماهیچه های ادراری شود. در زنان باردار، انقباضات رحمی منجر به سقط جنین می شود.

برخی از گونه های مریم گلی، مانند مریم گلی اسپانیایی ممکن است اثرات استروژن - مانندی را ایجاد کنند. بنابراین برای افراد با مشکلات هورمونی، بهتر است استفاده نشود.

27 خواص درمانی گیاه و چای مریم گلی + عوارض و ماسک های مریم گلی

4.4330
این مطلب مفید بود ؟29337
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : healthbeckon / stylecraze / verywellfit / drhealthbenefits / بخش بهداشت و سلامت نمناک/ح.ب /ن
برچسب : مریم گلی
وبگردی