عیدی کودکان

کودکان با پول های عیدی شان چه کنند؟

کد مطلب : 65565زمان مطالعه : 4 دقیقه
عیدی گرفتن کودکان از لحظه های شیرین در این دوران است که کودکان به این فکر می کنند که این پولها را چگونه خرج کنند بهتر است روش پسن انداز را به کودکانتان بیاموزید.

روش های پس انداز کردن پول عیدی توسط کودکان 

یکی از خاطرات شیرین عید برای کودکان، گرفتن عیدی از بزرگترها است. عیدی دادن حکم ابراز علاقه و احترام گذاشتن به کودکان و حتی بزرگترها را دارد. اما باید دید که کودکان و نوجوانان، بعد از تعطیلات با پولهایی که به عنوان عیدی دریافت کرده اند، چه کاری انجام خواهند داد و تا چه اندازه با شیوه خرج کردن درست آن آشنا هستند. در این بخش از خانواده پلاس نمناک، روش های پس انداز کردن عیدی ها توسط کودکان را بیان می کنیم. 

آموزش پس انداز کردن 

رشد هوش مالی فرزندان از سنین کودکی شکل می گیرد. این مسئولیت بر عهده پدر و مادرها است که به طور مستقیم و یا غیر مستقیم به کودکان می آموزند که با پول خود چه کاری انجام دهند. پول را به دو روش می توان استفاده نمود:
  • خرج کردن
  • پس انداز کردن

پس انداز کردن

پس انداز و خرید کردن های مناسب:

در ابتدا باید به کودکان بیاموزید که بخشی از پول خود را پس انداز کنند .بهترین روش پس انداز کردن ، روشی است که باعث افزایش پول شوند مانند نگهداری پول در بانک و یا سرمایه گذاری در پروژه ها .اگر کودک به خرج کردن پول های خود اصرار دارد، باید بخشی از پول خود را صرف خرید مایحتاج کند و ما بقی را پس انداز نماید تا مدیریت بر مخارج و پول را بهتر بیاموزد.
مثلا اگر فرزند شما چند مورد کالا نیاز داشت، بهتر است فهرستی از آنها بر حسب اولویت نیاز تهیه کند البته لازم است که به بیاموزیم تا بر اساس علاقه اولویت بندی نکند بلکه با شناخت کافی از نیاز خود، فهرستش را تهیه نماید. اگر میزان عیدی فرزند برای تهیه همه اقلام فهرست مناسب بود که می توان همه آنها را تهیه کرد در غیر اینصورت، باید با پس انداز کردن، بتواند به مرور و در فواصل زمانی، بقیه لوازم مورد نیاز خود را تهیه کند. این روش تمرین صبر را نیز آموزش می دهد.
صبر کردن
 
خرید کردن فرزند به تنهایی!!!
برای خرید وسایلی همچون لپ تاپ، موبایل، وسایل بازی دیجیتال یا موارد مشابه بهتر است همراه با فرزندتان به خرید بروید و قبل از رفتن نیز ، تحقیق کافی در مورد ویژگی های کالای مورد نیاز او داشته باشید تا هم نیاز فرزند برطرف شود و هم کارایی غیر قابل استفاده و زیاد نداشته باشد. برای تحقیق می توان از اینترنت و یا افراد آگاه تر مشورت بگیرید ، اما برای خرید لوازم دیگر می توانید از خود فرزند کمک بگیرید. خرید با فرزندان و واگذار کردن حق انتخاب به آنها باعث می شود آنها مستقل و مسئولیت پذیر شوند.همچنین اگر فرزند بزرگتر برای فرزند کوچکتر در مواقع ضروری خرید کند، موجب ایجاد محبت بیشتر بین آنها می شود.
قبل از خرید باید فرزند خود را آگاه کنید و به نکات زیر توجه نمائید.
خرید خود را متناسب با پولی که به همراه دارید انجام دهید.
از خرید لوازم غیر ضروری اجتناب نمائید.
نظر کودکان را در خرید لوازم جویا شوید تا با ملاک های خرید، کیفیت ،سلامت کالا ، تاریخ تولید، قیمت و غیره آشنا شوند.

اگر فرزندتان را به تنهایی به خرید می فرستید به این نکات توجه کنید

به اندازه لازم و کافی پول در اختیار فرزندتان قرار دهید. یعنی پول کمتر باعث مقروض شدن و یا احیانا شرمندگی در برابر فروشنده می شود و پول بیشتر آنها را وسوسه می کند تا اقلام گرانتر و یا وسایل غیر ضروری اضافه تر خریداری کنند.
در ساعات دیروقت شب و صبح زود ، فرزندتان را به خرید نفرستید.
آموزش خرید درست را به فرزندتان انجام دهید تا لوازم غیر ضروری و خطرناک مانند مواد محترقه و یا شانسی و یا خوراکی های مضر را خریداری نکنند.
به کودکان یاد دهید تا قبل از خرید با شما مشورت کنند .همچنین برای خرج کردن پول خود برنامه ریزی داشته باشند.
پس انداز پول

آموزش نگهداری از پول به فرزندان

نحوه نگهداری درست از اسکناس ها را به فرزندان یاد دهید تا از ضرر ملی عدم نگهداری صحیح اسکناس ها جلوگیری شود. با تهیه کیف پول مناسب و کم هزینه می توان این آموزش را عملی نمود.
فرزندان باید ارزش نگهداری و خرج کردن و همچنین ارزش پول درآوردن را بدانند. آنها باید بدانند که پول نعمتی از جانب خداست که با زحمت بسیار پدر و مادر ها حاصل می شود. بنابراین نباید به راحتی آن را از دست بدهند.
پول را وسیله بدانند و نه هدف، علاوه براین نه آنقدر وابسته به پول باشند که تبدیل به افراد خسیس شوند و نه آنقدر بی تفاوت و بی توجه که تبدیل به افراد ولخرج و اسراف کار شوند.
به همین دلیل باید فرزندان یاد بگیرند که پول خود را به اندازه و در یک موقعیت مناسب خرج کنند. یعنی نباید به کودکان، پول توجیبی زیاد دهید، بلکه با توجه به نیازهای روزانه، هفتگی و ماهانه فرزندان، با توافق آنها، پول مناسب در اختیارشان قرار دهید و تاکید کنید که این پول دادن قبل از موعد مورد نظر تکرار نمی شود.
کودکان زیر 3 سال نیاز به آموزش ندارند زیرا درک درستی از پول و خرج کردن ندارند. اما کودکانی که با آموزش والدین می توانند ارزش پول را بدانند، ایام عید، فرصت مناسبی برای یادگیری دارند. باید به کودکان خود یاد دهید تفاوت میان نیاز،خواسته و آرزو را به خوبی درک کنند تا در آینده در مورد داشته های خود، تصمیمات عاقلانه تری اتخاذ نمایند.

کودکان با پول های عیدی شان چه کنند؟

2.516
این مطلب مفید بود ؟88
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ن/م.ح
وبگردی