مرگ مغزی

نحوه فعالیت مغز بعد از مرگ مغزی

کد مطلب : 53327
زمان مطالعه : 2 دقیقه

یافته ها نشان می دهد هنگام مرگ مغزی بخشی از مغز هم زمان پس از آن که دستگاه سنجش فعالیت مغز، خط افقی و ثابتی را نشان می دهد هم چنان فعال است.

افراد مرگ مغزی به طور کامل نمی میرند

بر اساس تحقیقات انجام شده، افرادی که دچار مرگ مغزی می‌شوند، به طور کامل نمی‌میرند. یافته‌ ها نشان می‌دهد که حتی پس از آنکه دستگاه‌های سنجش فعالیت مغزی خط صاف و افقی را نشان می‌دهند، بخش‌هایی از مغز همچنان فعال هستند. این نتایج از بررسی فعالیت ‌های الکتروانسفالوگرافی (EEG) در بیمارانی که تحت تأثیر دارو های ضد تشنج به کما رفته بودند، به دست آمده است.

دانشمندان دانشگاه مونترال در آزمایش‌ های خود، 26 گربه را تحت بیهوشی کامل قرار دادند و فعالیت مغزی آن‌ ها را در بخش‌ های قشر مغزی و هیپوکامپوس اندازه‌گیری کردند. در تمامی گربه ‌ها، پس از آنکه امواج دستگاه به خط صاف تبدیل شد، ریز موج‌ های ثبت نشده ‌ای مشاهده شد. مشابه این یافته ‌ها در انسان‌ها نیز گزارش شده است.

در حقیقت محققان معتقدند که این نتایج نشان می‌ دهد مغز می ‌تواند پس از یک کمای عمیق نیز زنده بماند و تحریک چنین شرایطی می‌ تواند از بروز برخی عملکرد های مغزی که به تحلیل مغز منجر می ‌شوند، جلوگیری کند.

مرگ مغزی

فردی که دچار مرگ مغزی شده؛ مرده است؟

آیا فردی که دچار مرگ مغزی شده است، واقعاً مرده است؟ دانشمندان دانشگاه مونترال در یک سری آزمایشات، 26 گربه را تحت بیهوشی کامل قرار دادند و فعالیت مغزی آن‌ها را در بخش ‌های قشر مغزی و هیپوکامپوس بررسی کردند. در تمامی گربه‌ ها، پس از آنکه امواج دستگاه موج‌نگاری به خط صاف تبدیل شد، ریزموج‌های ثبت نشده‌ای مشاهده شد. این یافته‌ها در انسان‌ها نیز گزارش شده است.

محققان بر این باورند که این نتایج نشان می‌دهد مغز می‌تواند پس از یک کمای عمیق نیز زنده بماند. تحریک چنین شرایطی می‌تواند از بروز برخی عملکردهای مغزی که به تحلیل مغز منجر می‌شوند، جلوگیری کند.

ماهیت فعالیت مغزی در هنگام مرگ مغزی:

دانشمندان به طور مداوم فعالیت مغزی را در شرایط نزدیک به مرگ بررسی کرده ‌اند. شواهد نشان می ‌دهد که تغییرات ناگهانی در فعالیت مغزی پس از ایست قلبی می ‌تواند نشانه ‌ای عصبی باشد که با تجربه ‌های مرگ یا شبه ‌مرگ در بیماران از جمله احساس جدا شدن از جسم مرتبط است.

محققان دانشگاه مونترال بر این باورند که پس از پایان فعالیت قشر مغزی، بخشی از مغز که با حافظه مرتبط است، می ‌تواند سیگنال‌ هایی به قشر مخ ارسال کند. قشر مخ جایی است که فعالیت ‌های پیچیده‌ تری مانند آگاهی در آن تولید و پردازش می ‌شود.

توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

نظر شما نسبت به رفع فیلترینگ اینستاگرام و تلگرام چیست؟

نظرات