ارتباط کمبود ویتامین ها و اختلالات روانی
به گفته پزشکان کمبود ویتامین ها در بدن علاوه بر مشکلات جسمی، موجب ایجاد اختلالات روانی مانند افسردگی و بیماری های روحی می شود.
ارتباط کمبود ویتامین ها و اختلالات روانی
دو محقق روان پزشکی دانشگاه کلمبیا در ماموریتی به منظور شناسایی علائم کمبود ویتامین و درمان نقص ویتامین در میان بیمارانی با مشکلات بهداشت روانی مانند افسردگی و اضطراب هستند.
طبق گفته درو رمزی، ام دی، و فیلیپ موسکین، دکتر درو، هر دو روان پزشکان در کالج پزشکان و جراحان دانشگاه کلمبیا، امروزه افراد دچار سو تغذیه هستند، اما سو تغذیه و کمبود ویتامین عوامل ریسک رایجی برای اختلالات روانی و مشکلات فکری هستند.
کمبود ویتامین ها چه تاثیری بر سلامت روان دارد؟
علائم کمبود ویتامین ها مربوط به افسردگی و دیگر اختلالات روحی چیست؟
پزشکان به تازگی مقاله ای در مورد روان پزشکی رایج مبنی بر مستندسازی بدن رو به رشد ادبیات مرتبط با رژیم غذایی برای سلامت مغز و خطر اختلالات روانی منتشر کرده اند.
فقدان ویتامین های ضروری می تواند بر افراد مبتلا به افسردگی و دیگر شرایط سلامت روانی به چند روش تاثیر بگذارد:
- کمبود ویتامین ها می تواند نقشی در ایجاد اختلالات روانی و تشدید علائم داشته باشد.
- کمبود خفیف ویتامین به نام عدم کفایت، می تواند توانایی بهبود بیماری روانی را به خطر بیاندازد.
- علائم اختلالات سلامتی ذهنی می تواند منجر به تغذیه ضعیف و کمبود ویتامین گردد.
علاوه بر این، تفاوت های ژنتیکی می تواند برخی افراد را بیشتر در معرض کمبود ویتامین خاصی قرار دهند و در نتیجه بیشتر در معرض خطر کمبود ویتامین ها و افسردگی و دیگر اختلالات روانی قرار می گیرند.
افزایش اختلالات روانی با کمبود ویتامین ها
علائم کمبود ویتامین ها ناشی از افسردگی بیشتر به فولات و ویتامین های B6, B12, C, D مرتبط است. در مقاله ای نقش 9 ویتامین اساسی (B1، B2، B6، B9، C، A، D و E) در مسیرهای شیمیایی مغزی مورد بررسی قرار گرفته شد.
به گفته پزشکان، کمبود در هر یک از این 9 ویتامین ها می تواند علت اختلالات روانی، از جمله اختلالات روحی مانند افسردگی را ایجاد کند. اما کمبود این 3 ویتامین مرتبط با افسردگی است، B6، B9 (فولات)، و ویتامین 12B و نیز ویتامین های C و D هستند.
محققان دانشگاه کلمبیا برای هر کسی که مبتلا به افسردگی است، تست میزان فولات، ویتامین ب B12 و ویتامین D و احتمالاً ویتامین B6 را در خون را واجب دانسته اند. علاوه بر انجام آزمایش های خون برای کشف کمبود ویتامین، پزشکان باید ارزیابی های غذایی بیماران خود را انجام داده و به دنبال علایم بیشتر و علایم کمبود ویتامین باشند.
به عنوان مثال، کمبود ویتامین B6 نه تنها می تواند منجر به افسردگی شود، بلکه منجر به درماتیت، زبان متورم، میگرن، و درده چای مزمن می شود؛ کمبود ویتامین B 12 همراه با کم خونی، تحریک پذیری، خستگی، تنگی نفس و فشار خون بالا است.
نقش کمبود ویتامین ها در ایجاد بیماری های روانی
کمبود ویتامین D چه تاثیری بر سلامت روان دارد؟
گیرنده های ویتامین D در مغز ثابت می کنند که این ویتامین خاص بر سلامت روان تاثیر می گذارد. چنانچه در این بخش از سلامت نمناک می خوانید باور بر این است که نفوذ در مغز را تحت تاثیر قرار می دهد که در هر چیزی از حالت روحی گرفته تا رفتارهای اجتماعی نقش ایفا می کند.
در حالی که هنوز مطالعات بر سر تعیین دقیق چگونگی تاثیر ویتامین D بر مسائل مربوط به سلامت روانی خاص انجام شده است، تعداد کمی وجود دارد که در حال حاضر مستندسازی شده اند.
کمبود ویتامین B12:
تغییرات فرم ذهنی:
تقریباً همیشه اشتباه تشخیص داده می شود . تغییرات ذهنی ناشی از ویتامین B 12 احتمالاً یکی از ویرانگرترین عواملی هستند که امروزه به طور کامل نادیده گرفته می شوند و به دلیل ادعاهای حرفه پزشکی، این تغییرات ذهنی بسیار گسترده تر از آن چیزی است که هر فرد تصور می کند.
ویتامین B 12، یک ماده مغذی ضروری است که برای سلامتی بسیار زیاد به آن نیاز دارید. اما چون شما می توانید مقادیر زیادی از ویتامین B 12 را در کبد خود ذخیره کنید، اغلب بعد از دریافت ناکافی 3 تا 5 سال طول می کشد تا علائم کمبودش را نشان دهید.
یعنی، اگر جذب در دوران کودکی کافی بوده باشد، در انبارهای کبدی ذخیره می شود.کل گستره تغییرات ذهنی از کمبود ویتامین B کامل ناشی می شود.
افسردگی با کمبود ویتامین b12 در بدن
پارستزیازی ها : بی حسی، خارش و (گاهی) درد که اغلب در اندام های پایینی رخ می دهد و گاهی به عنوان بیماری عروقی محیطی (PVD) یا نوروپاتی محیطی شناخته می شود.
آتاکسیا : سختی در راه رفتن.
دمانس : مراحل اولیه مشکلی که آن را "بیماری آلزایمر" می نامند. این زمانی است که افراد (معمولا مسن) فراموش کار می شوند و گاهی رفتارهای عجیب و غریبی می کنند مانند سرگردان شدن.
روانپریشی : می تواند بسیاری از جنبه های اختلالات روانی را در بر داشته باشد. افراد مبتلا به اسکیزوفرنی اغلب دچار اختلال روانپریشی" هستند و بسیاری دیگر دچار توهم، شنیدن صداها و غیره هستند.