
راحت تر گرفتن کودک از پوشک با چند ترفند عالی
از پوشک گرفتن کودکان و آموزش دستشویی رفتن به آن ها برای مادرها کار دشواری است اما ما به شما آموزش صحیح از پوشک گرفتن کودک را میدهیم.
آموزش از پوشک گرفتن کودکان
از پوشک گرفتن کودک یکی از مراحل مهم و تحولبخش در رشد بچه هاست. اما پروسه آموزش دستشویی ممکن است برای برخی کودکان و والدین پیچیده و طولانی باشد. نیاز به صبر، توجه و شناخت از نشانهها و نیازهای کودک در این مرحله بسیار مهم است. در این بخش از نمناک، به بررسی نکات و راهنماییهایی برای انتخاب زمان مناسب، استفاده از روشهای مختلف و مدیریت چالشهای احتمالی در پروسه پوشک گرفتن خواهیم پرداخت.
زمان از پوشک گرفتن:کودکم چه وقت آمادگی دارد؟
اگر کودک شما خودش از شما خواسته باشد که به او اجازه دهید از توالت استفاده کند یا اقدام به تقلید از کسی که به توالت میرود کرده باشد، این نشانگر آمادگی او برای «شروع آموزش به دستورات توالت» است. اگر شما هم فکر میکنید که کودکتان در آستانه این آمادگی قرار دارد، از او بپرسید که آیا مایل است دستشویی رفتن را امتحان کند؟ با این حال، بهیاد داشته باشید که تحت فشار قرار دادن او و اجبار به انجام این کار، اشتباهی است و میتواند او را از فرآیند آموزش بیزار کند. بهتر است این فرآیند را با رویکرد مثبت، حمایتکننده و بدون فشار آغاز کنید.
خشونت؛ بدترین اشتباه والدین هنگام از پوشک گرفتن کودک
وقتی که به کودکان یاد میدهیم چگونه از توالت استفاده کنند، استفاده از تهدید و مجازات معمولاً به نتیجه معکوس منجر میشود. ترک کردن پوشک توسط کودک دو ساله، قبل از آنکه او به راحتی به توالت بروی، میتواند منجر به مشکلات جدی یبوست و نگهداری مدفوع در بدن شود پس تا حد امکان ملایمت و آرامش را در این دوره بکار گیرید.
آموزش دستشویی رفتن را چگونه آغاز کنیم؟
گاهی ممکن است کودک با وجود آمادگی برای آموختن دفع ادرار، از آن سر باز بزند و حتی از دفع مدفوع در توالت بترسد. این مسئله معمولاً در روند آموزش دستورات دفع در توالت به کودکان رخ میدهد.
در طول مدت آموزش کامل آداب دستشویی رفتن، کودک ممکن است ماهها زمان نیاز داشته باشد و در این مدت شما احتمالاً باید تمام دقت و توجه خود را به او اختصاص دهید. گاهی کودک میتواند در چند روز یا چند هفته، کنترل مثانهاش را به خوبی انجام دهد ولی به طور ناگهانی و بدون هیچ دلیل خاصی، به حالت اول بازگردد و یا برای استفاده دوباره از پوشک درخواست کند، که البته این موضوع غیر معمول نیست.
در این مواقع، مهم است که به کودک خود اطمینان داده و او را حمایت کنید. بهتر است هیچ فشاری بر او نیاورید و اجازه دهید به طور طبیعی و با زمان مورد نیاز، فرآیند آموزش دستشویی رفتن را ادامه دهد. همچنین، اگر مشکلات مرتبط با دفع به شدت ادامه دارند یا شما نگران هستید، بهتر است با پزشک یا متخصص کودکان مشورت کنید تا مسئله را بررسی کرده و راهنمایی لازم را ارائه دهند.
زمان از پوشک گرفتن کودک
برگشتهای ناراحت کننده
- واقعیت را بپذیرید که شب ادراری همیشه طبیعی و نرمال است و پدیدهای مربوط به الگوی خواب کودکان است که اصلاح و تغییر رفتار یا مجازات بر آن بیاثر است. مهارت کنترل ادرار شب به مرور زمان کسب میشود و ممکن است حتی سالها طول بکشد. اجازه استفاده از پوشک در شب و یا استفاده از شلوارهای مخصوص لایه دار در روز، نشانه ناپایداری رأی والدین نیست، بلکه نشانگر درک صحیح آنهاست.
- باید مطمئن شوید که این بازگشت و کنترل نکردن ادرار، نتیجه عفونتی در مجاری ادرار نیست. اگر کودک پسر دارید و او ختنه شده است، احتمال این نوع عفونت بسیار کم است، با این حال، مشورت با یک پزشک توصیه میشود.
- از خود بپرسید آیا تغییری در محیط زندگی کودک به وجود آمده است که توجه او را از کنترل مثانه منحرف کرده و باعث شده دوباره درخواست استفاده از پوشک کند؟ آیا نوزادی در خانواده متولد شده است؟ آیا در مهد مشکلی وجود دارد مثل تغییر برنامه کاری، بازدیدکنندگان و غیره؟ آیا کودک بیمار است یا بیش از حد از فعالیتهای روزانهاش خسته میشود؟
- اگر هیچکدام از این موارد وجود ندارند، باید بدانید که اغلب این بازگشتها در کودکان، فقط به این علت پیش میآید که توالت رفتن تازگی اش را برای کودک از دست میدهد و همچنین استفاده از پوشک برای او خیلی راحتتر است.
چگونه کودک را به توالت رفتن عادت دهیم؟
تشویق کودک به رفتن به توالت را در زمانهای مناسب و با ارتباط آن با کارهایی که او دوست دارد، انجام دهید. به عنوان مثال، قبل از بازی، قبل از وعدههای غذایی و غیره، به کودک فرصت دهید تا خودش روند کار را شروع کند. باید در نظر داشته باشید که این فرآیند ممکن است مدتی طولانی طول بکشد. پیش از خروج از خانه برای مدت طولانی، از تمام اعضای خانواده خواهش کنید که به دستشویی بروند. تخلیه پیشگیرانه میتواند روشی موثر برای کنترل مثانه باشد.
همچنین اگر کودک در زمان مشخصی نیاز به دفع ادرار دارد، میتوانید او را با تذکر و یادآوری های خود به دستشویی ببرید تا او هم به مرور زمان بتواند مشابه شما به این نیازهای دفعی پیش بینی کند.
در صورتی که روشهای گفته شده در چند هفته نتیجهی مطلوب را نداشته باشد، میتوانید برای یکی دو ماه دیگر، کودک را دوباره با پوشک بپوشانید بدون اینکه این موضوع او را ناراحت کند. سپس پس از گذشت این مدت، میتوانید دوباره کار را از نو شروع کنید.