بازی های رایانه ای
حداکثر زمانی که کودک می تواند به تماشای تلویزیون و استفاده از بازی های رایانه ای بپردازد نباید از سه ساعت در روز تجاوز کند.

کنترل کودکان برای بازی های رایانه ای

رایانه ها که امروز تقریباً در بیش تر شئون زندگی انسان ها راه یافته اند، هم چون دیگر ساخته های دست بشر، دو روی سکه دارند که یک روی آن، بهره گیری درست و مفید برای سرعت بخشی، دقت در کارها و کمک به پیش رفت امور است و روی دیگر آن، استفاده های نادرست و نابجا است که گاه، آسیب های فراوان را در پی دارد و استفاده از آنها در بین کودکان رواج پیدا کرده است.
با توجه به اهمیت موضوع در مورد شناخت فواید و مضرات بازی های رایانه ای برای کودکان عاطفه کیانی نژاد ، کارشناس ارشد روانشناسی بالینی به گفتگو نشسته که در ادامه می خوانید.
وی در ابتدا گفت :باید واقع بین باشیم که بازی های کامپیوتری جالب هستند.کودکان حرکات تولید شده توسط خودشان و امتیاز آوردن و تجربه هیجان را دوست دارند. بعضی از بازی های کامپیوتری جنبه آموزشی نیز دارند.

آنها هماهنگی بین دست ها و چشم ها را زیاد می کنند و توانایی های پردازش اطلاعاتی را که از چند راه مختلف حسی همزمان وارد مغز می شوند، بیشتر می کنند و زمان واکنش به محرک ها را کاهش می دهند و از جنبه دیگر استفاده زیاد از بازی های کامپیوتری باعث می شود که کودک در انجام فعالیت های مهم دیگر نظیر تکالیف مدرسه کوتاهی کند.
این کارشناس ارشد روانشناسی بالینی ادامه داد :اگر احساس می کنید کودکتان بیش از حد با انجام بازی های کامپوتری مشغول شده است باید با آن به صورت جدی برخورد کنید.
به طور کلی حداکثر زمانی که کودک می تواند به تماشای تلویزیون یا بازی با کامپیوتر بپردازد نباید از سه ساعت در روز تجاوز کند.

 

 بازی های رایانه ای

زمان استفاده کودکان از بازی های رایانه ای

 
با این حال به خاطر بسپارید که در مورد بسیاری از کودکان جالب بودن و جذابیت بازی ها در ابتدا بیشتر است و به مرور زمان کم می شود. کیانی نژاد در مورد مورد راه های برخورد موثر با کودکان در مقابل استفاده از بازی های کامپیوتری گفت :والدین با راهکارهای مختلف می توانند در استفاده موثر از کامپیوتر توسط کودکان دخیل باشند که برخی از آنها عبارتند از:

 

کنترل کودکان برای بازی کردن:

1- همراه کودک بازی کنید تا زمان را بتوانید کنترل کنید.

2- از بازی های کامپیوتری به عنوان جایزه استفاده کنید.از این برنامه ها به عنوان انگیزه ای برای انجام کارهای مهم نظیر تکالیف مدرسه یا کارهای منزل استفاده کنید. مثال:"علی می تونی بعد از اینکه مشق هایت را نوشتی و من آنها را دیدم نیم ساعت با کامپیوتر بازی کنی"

3- اجازه دهید کودک از بازی کردن سیر شود.هدف از این برنامه این است که کودک از بازی های کامپیوتری دلزده و سیر شود تا این بازیها دیگر جذابیت اولیه را برای وی نداشته باشند.
می توانید روزهای خاصی مثل روزهای تعطیل را در نظر بگیرید که کودک ساعات زیادی را به بازی های کامپیوتری بپردازد تا خسته شود دراین تکنیک حتی وقتی خسته شد به او بگویید باید کمی دیگر بازی کند.

4- روش محروم کردن را به کار بگیرید.هنگامی که روش های فوق موفق واقع نشد کامپیوتر را قفل کنید و یا اینکه سیم آن را بیرون بکشید. به تدریج به او بفهمانید نتیجه سوء استفاده از امکانات چه خواهد بود و مدت زمان محروم شدن از کامپیوتر را برای او مشخص کنید.

روش کنترل کودکان برای استفاده از بازی های رایانه ای

2.58
این مطلب مفید بود ؟44
برگرفته از سلامت نیوز/ی
برچسب : بازی کودکان
وبگردی