تولد
تشک طبی

تشک طبی بخرم یا فنری؟

کد مطلب : 75677زمان مطالعه : 12 دقیقه
برای انتخاب تشکی خاص از میان انواع موجود، قطعا نیاز به یک بررسی کلی دارید. قیمت تشک و نوع آن از مهمترین عوامل در انتخاب افراد هنگام خرید به شمار می رود.

 استفاده از تشک به عنوان بخش بزرگی از بستر از دیرباز بین مردم رواج داشته است. صحت این موضوع را یافته های باستان شناسی معاصر تایید می کنند. پیدا شدن شواهدی از تشک های دست ساز انسان های کهن هم گواهی بر این ادعاست. و نشان می دهد که عادت به خوابیدن بر روی سطوح تهیه شده از الیاف گیاهی مانند پنبه و منابع جانوری مانند پر پرندگان و پشم حیوانات موضوع تازه ای نیست.

کاربرد انواع تشک و رواج آن در فرهنگ ایرانی

ما ایرانیان تشک را افزون بر بستر بخشی از تشریفات پذیرایی از مهمان می دانیم. و دوخت و دوز آن به مناسبت ازدواج و تهیه جهیزیه ی عروس در فرهنگ ما جای دارد. چنان که نمونه های پنبه دوزی و هنری از تشک در بین عشایر و برخی مناطق کشور هنوز هم تا حدودی رونق خود را حفظ کرده اند.

تصور کنید که قصد خرید تشک نو یا تعویض تشک قبلی خود را دارید. احتمالا این سوال در ذهنتان مطرح می شود:تشک طبی بخرم یا فنری؟

برای انتخاب تشکی خاص از میان انواع موجود، قطعا نیاز به یک بررسی کلی دارید. قیمت تشک و نوع آن از مهمترین عوامل در انتخاب افراد هنگام خرید به شمار می رود. انواع تشک های موجود در بازار شامل 3 دسته کلی طبی، فنری و طبی فنری می شود. هر کدام از انواع ذکر شده هم خود به دسته های فرعی و اشکال متنوع دیگری تقسیم می شود. مثلا تشک های فنری در دو گروه بزرگ فنر متصل و فنر منفصل وجود دارند. یا انواع طبی که بیشتر بنام اسفنجی در بین مردم معروفند. این تشک ها هم در انواع مختلف و با کاربرد اسفنج هایی با فشردگی و کیفیت متفاوت تهیه می شوند. انواع تشک مهمان و مسافرتی، بادی و آبی هم برای موارد خاص و استفاده های ویژه ابداع شده اند.

تشک فنری

به چه تشکی طبی می گوییم؟

در ساده ترین تعریف به تشک اسفنجی بدون فنر و سفت با خواص درمانی تشک طبی می گویند. هرچند دامنه تنوع این تشک ها بسیار گسترده و شامل موارد مختلفی می گردد.

نداشتن فنر معمولا اولین موردی است که درباره تشک های طبی به آن اشاره می شود. (هرچند گاهی انواع ترکیبی تشک ها هم به عنوان طبی کاربرد دارند) ساختار داخلی این محصولات اسفنجی، یونولیتی و یا تهیه شده از فوم است. که بسته به میزان و کیفیت این مواد درجه سفتی و طول عمر مفید تشک رقم می خورد. انواع یونولیتی معمولا شکننده و دارای عمر کوتاه تری هستند. و بیشتر در موارد بیمارستانی و بصورت کوتاه مدت بکار گرفته می شوند. بارزترین ویژگی این نمونه ها سبکی وزن و سهولت حمل و نقل است.

انواع تشک های ابری و اسفنجی (Sponge Mattress) بسته به نوع ماده (Material) میزان فشردگی (Density) و ضخامت اسفنج (Thickness) مصرفی با یکدیگر متفاوتند. و در موارد و موقعیت های مختلفی هم کاربرد دارند. عموم مردم فشردگی اسفنج را معمولا نشانه کیفیت آن می دانند. هرچند اصالت ماده بکار رفته در فرایند تولید را هم نباید از نظر دور داشت. و نمونه هایی با مواد نامرغوب و فشردگی بالا نیز در بازار وجود دارد. که بدلیل طول عمر کوتاه با صرفه نیستند. مواد اولیه مصرفی برای ساخت این اسفنج ها  شامل پلی یول(POLYOL) ایزوسیانات (TDI) و آب (H2O) است. که در شرایط خاصی از فشار و دما به تولید می رسد. زیاد شدن حجم ابر و اسفنج توسط آب صورت می گیرد. صرف نظر از آب، دو ماده اولیه دیگر وارداتی هستند.

 اسفنج های نامرغوب بدلیل سایش زودهنگام دوام خوبی ندارند. و بعد از مدتی در اثر تغییر درجه حرارت و شستشو پودر شده و در صورت عدم مراقبت وارد سیستم تنفسی می شوند. که باعث بروز انواع بیماری ها، آلرژی و سرفه های شدید شبانه و در فرد می گردد. در صورت وجود ذرات شیمیایی (با دوره های بازیافت نسبتا بلند) در این محصولات نیز تاثیرات منفی طولانی مدت بر محیط زیست برجای خواهد ماند. در فرایند تولید، این آلودگی ها و مضرات با رسیدن به دمای (20 تا 25 درجه سانتی گراد) از ترکیب خارج می شوند.

استفاده از فوم بخش بزرگی از کیفیت درمانی تشک های طبی را رقم می زند. فوم که در واقع نوعی اسفنج است در شرایط خاص و با ویژگی های تخصصی تهیه می شود. و میزان تراکمِ آن، درجه ی سفتی را تعیین می کند. هر چه دانسیته فوم بالاتر باشد سفتی آن هم بیشتر است. بکارگیری چندین لایه فوم با فشردگی های متنوع در برخی تشک های طبی هم از روش های ایجاد خواص مدیکال در محصول است. که در آن تشک در عین داشتن سفتی لازم در بخش مرکزی، از نرمی کافی در سطح هم برخوردار است.

تشک طبی

نوع پیشرفته ای از فوم با نام فوم هوشمند (Memory Foam) نیز چندی است که به بازار آمده است. این فن آوری نخستین بار برای استفاده در لباسهای فضانوردان ابداع شد. فرم پذیری و انطباق با شرایط جدید و سپس بازگشت به فرم اولیه، اصلی ترین خصوصیت این ماده است. به این معنا که در شرایط مختلف خود را با فرم بدن تطبیق داده و از اعمال فشار بر بدن جلوگیری می کند. و پس از عادی شدن شرایط نیز، به شکل اولیه خود بازمی گردد. به همین دلیل به آن فوم حافظه دار هم می گویند.

استفاده از این تکنولوژی نوین در ساخت کالای خواب طبی با بازخورد خوبی روبرو شده است. خاصیت تطبیق پذیری محصولات تهیه شده از این ماده بر خواص طبی آنها اثرات خوبی برجای گذاشته است. انواع تشک های طبی دارای فوم هوشمند از طرف خریداران با استقبال خوبی مواجه شده است. که می تواند نشانه رضایت کاربران  از مزیت های آنها باشد. پیشگیری و درمان دردهای عضلانی، استخوان و مفاصل از جمله ی این مزایاست.

فوم حافظه دار با انتقال نقاط فشار از بدنِ فرد به بدنه ی تشک از بروز و تشدید درد پیشگیری می کند. در بیماران مزمن با زمان بستری طولانی هم، این فن آوری بسیار کارآمد است. و از ایجاد و گسترش زخم بستر جلوگیری می نماید. تشک های حاوی فوم هوشمند معمولا قیمت های بالاتری نسبت به انواع فاقد این تکنولوژی دارند.

سفت بودن، دومین ویژگی تشک های طبی است. که بیشترین خاصیت درمانی آنها هم به علت همین خاصیت است. سفت بودن سطح تشک ها بر اساس درجه بندی و استاندارد مخصوصی محک زده می شود. بر این اساس انواع تشک از لحاظ میزان سفتی بین (1تا10) از سفتی کم تا کاملا سفت تقسیم می شوند.

این تشک ها برای کاهش مشکلات مفاصل و استخوان توصیه می شوند. اما بدان معنا نیست که فقط کاربرد مدیکال دارند. خاصیت پیشگیری از بروز درد و بیماری از مواردی است که معمولا در معرفی این نوع تشک ها ذکر می شود. خرید تشک طبی اولین قدم برای کسانی است که پیشگیری را مقدم بر درمان می دانند. و به منزله یک سرمایه گذاری موفق بر روی سلامتی آنها محسوب می شود.

چه ویژگی هایی یک تشک را طبی می کند؟

وجوه تمایز  بین یک تشک معمولی با نمونه طبی مواردی از این قبیل است:

  • تناسب میزان سفتی و نرمی تشک با الزامات بدن فرد بیمار
  • داشتن انعطاف پذیری لازم برای انطباق با خطوط انحنای بدن (فقط در حد لازم، نه بیشتر و نه کمتر)
  • دارا بودن کشسانی متعادل (فرو رفتن بیش از حد در اثر فشار و سفتی بی رویه در تشک هر دو مضر است)
  • پارچه مناسب و دارای خواص ضد میکروبی و آنتی آلرژیک با دوخت محکم و خوب (معمولا گردبافت و بدون درز دوخت)
  • استفاده از پارچه ی مخصوص دارای خاصیت تنفس سلولی یا کپسول های تعبیه شده جهت تهویه مناسب و اکسیژن رسانی در سطح تشک
  • دارا بودن عایق حرارتی برای حفظ دمای مناسب و در موارد ویژه درمانی، المنت های مخصوص برای گرم کردن تشک به منظور ماساژ درمانی و تسهیل گردش خون

مزایای استفاده از تشک طبی

چگونه استفاده از تشک طبی قبل، حین و بعد از بیماری مفید است؟

*پیشنهاد تشک طبی به افراد عادی قبل از ابتلا به بیماری برای حفظ سلامتی و عدم ابتلا به مشکلات ثانویه صورت می گیرد.

*توصیه آن به افراد دچار عوارض، برای درمان بیماری است. چنانچه استفاده در مراحل اولیه و قبل از پیشرفت بیماری آغاز شود آثار مفید خود را بهتر و بیشتر نشان خواهد داد. و چه بسا با استفاده از خواص طبی و مزایای مدیکال آن بتوان تا حدود زیادی در کنترل و مداوای  فرد مبتلا موفق بود.

*در مراحل پیشرفته بیماری های مربوط به ستون مهره و کم،ر پزشکان تشک طبی را برای التیام دردهای کمر و مراقبت از مهره های ستون فقرات تجویز می کنند.

تشک طبی

تشک های فنری چه خصوصیاتی دارند؟

انعطاف زیاد و حرکات موجی خاطره ایست که اکثر ما از تخت های فنری کلاسیک بیاد داریم. با فنرهای بهم بافته ی فولادی و پردوامی که سالها با ما بودند. اما ظاهرا دوران آن تخت های قدیمی بسر رسیده است. و امروزه تشک های فنری بر روی تخت های ثابت، نرمی و راحتی خاص خود را دارند. این محصولات فنری به سادگی، نرمی و راحتی معروفند. و البته بین تشک ها به نسبت، از قیمت های پایین تری هم برخوردارند. از لحاظ تنوع هم دارای گوناگونی خوبی هستند. هر چند در مورد سفتی سطح به پای انواع اسفنجی نمی رسند. و معمولا نرم تر هستند.

دو دسته بزرگ و اصلی این تشک ها فنر متصل و فنر منفصل هستند. نوع اول از بافت درهم و مخصوص فنرهای فولادی تهیه شده و بسیار محکمند. روی لایه فنری تشک را موکت، سپس اسفنج و نهایتا پارچه می پوشاند. که با چسب  و دستگاه مخصوص فیکس و دوردوزی می شود. برخی از انواع این تشک ها هم دارای فریم فلزی هستند. و در ابعادی متناسب با تخت های تک نفره و دونفره تهیه می شوند. این نمونه ها برای افراد خواهانِ محصولات ساده، محکم و با دوام مناسبند.

تشک های فنر منفصل تا حدود زیادی با انواع فنر متصل متفاوتند. در این نوع، فنرها با یکدیگر فاصله دارند. بصورت انفرادی عمل می کنند و چون برخوردی با هم ندارند از سایش و ایجاد سروصدا هم خبری نیست. نوع خاصی از آنها بنام فنر منفصل پاکتی(Pocket Spring) هم وجود دارد. که در آن فنرها در دسته های جداگانه در نقاط مشخصی از سطح زیرین تشک تعبیه و فشار و وزن بین آنها  تقسیم می شود. با این کار فشارِ وارده از حالت تمرکز خارج و در سطح تشک تقسیم می شود. که به ثبات و مقاومت آن در برابر دفرمه شدن می انجامد. مجموعه این عوامل باعث ایجاد هماهنگی سطح با آناتومی و خطوط محیطی بدن می گردد. به علاوه با ممانعت از سایش فنرها،  از فرسودگی تشک جلوگیری و بر عمر مفید آن می افزاید.

از طرفی جدا بودن دسته های فنر باعث می شود تا حتی الامکان ارتعاشِ حرکات از یک نقطه به سایر نقاط تشک سرایت نکند. و لرزش و نا آرامی تولید نشود. این خاصیت بخصوص برای کاربری همزمان بیش از یکنفر از تشک  بسیار مفید است. این نوع از تشک، بخصوص در مدل دو نفره و در میان زوج ها طرفداران زیادی دارد. همین خواص هم باعث شده که این سری تشک ها به آرامش بخش معروف شوند.

تشک های طبی معمولا سفت ترین تشک ها هستند. و انواع فنری را نرم ترینِ آنها می دانیم. اما در این میان انواع تشک های طبی فنری با حالتی میانه هم موجودند. که همراه با داشتن میزان سفتی متعادل بیشترین طول عمر مفید و دوام را هم دارند.

تشک طبی فنری چیست؟

تشک های طبی فنری در واقع محصولی ترکیبی با خواص و مزایای طبی و فنری هستند. بخاطر داشتن طول عمر بالا و خواب راحت گروه کثیری از مشتریان را جذب خود کرده اند. ساختار آنها مانند انواع فنری است با این تفاوت که دارای فنرهای ضخیم تری هستند. همچنین لایه های اسفنج ریباند بکار رفته در این نوع از تشک ها بیشتر است. جنس پارچه در تشک های طبی فنری تقویت شده و از انواع مرغوب تری انتخاب می شود. مجموعه این مزایاست که این محصولات را نسبت به انواع دیگر پرطرفدارتر کرده است. مانند نمونه های قبلی نوع دونفره این تشک ها هم بیشترین خواهان را در بین مشتریان دارد.

تنوع زیادی در محصولات تشک طبی فنری دیده می شود. که به نوع و ضخامت فنرها، کیفیت و دانسیته اسفنج مصرفی و جنس و درجه مرغوبیت پارچه مصرفی مربوط می شود. همین تفاوت ها در قیمت  تشک نیز انعکاس داشته و طیفی از تنوع محصولات با قیمت های متفاوت پدید آورده است. 

خوابیدن بر روی تشک نرم بهتر است یا سفت؟

این پرسش مدتهاست که ذهن افراد زیادی را به خود مشغول کرده است. صرف نظر از نوع و مدل تخت خواب هر فرد،گروهی سطوح نرم را بخاطر راحتی که ایجاد می کند مناسب تر می دانند. و عده ای هم سفتی تشک را عامل ثبات اسکلت و مانع از دفرمه شدن می دانند. اما متخصصین معتقدند که انتخاب تشک بستگی به وزن و شرایط بدنی هر فرد دارد. و بهتر است به صورت انفرادی و با بررسی شرایط فرد صورت گیرد.

بیایید کمی در مورد وزن صحبت کنیم!

وزن افراد ویژگی مهم و تاثیر گذاری در کیفیت زندگی آنهاست. و تاثیر مستقیم بر سلامتی آنها دارد. بهتر است  انتخاب اسباب و شیوه زندگی متناسب با فیزیک بدنی و وزن فرد انجام پذیرد. چنین انتخابی سازگاری بیشتری با خصوصیات فرد کاربر خواهد داشت. در این صورت به سلامتی فرد آسیب نمی رسد. و با توجه به دوام کالای مصرفی از لحاظ اقتصادی نیز مقرون به صرفه است. 

تشک طبی

توضیحاتی درباره مراحل ساخت یک تشک طبی و تفاوت آن با تشک فنری

هر تشک شامل چند بخش اصلی است:(رویه، فنر و فوم یا ابر) که از اتصال آنها به هم در مجموع یک تشک تولید می شود. نوع مواد و نحوه ترکیب و اتصال آنها با یکدیگر، کیفیت محصول نهایی را مشخص می کند. مثلا در تهیه تشک های عادی نحوه این اتصالات معمولی است. و از ادوات ساده ای هم برای این کار استفاده می شود. و چه بسا که در کارگاه های کوچک و ساده هم تهیه می گردند.

اما در ساخت تشک های مدرن و طبی از مواد اولیه گرانتر و فن آوری بالاتری استفاده می شود.

پارچه اصلی و رویه این گونه تشک ها معمولا از جنس ژاکارد نقش برجسته است. که دارای خاصیت تنفس سلولی، ضد تعریق و آنتی آلرژیک بوده و حتی در برخی انواع از الیاف ضدحریق استفاده شده است.

فنرهای مصرفی در آنها نیز از آلیاژهایی با عیار مشخص است. که در شرایط ویژه تهیه می شوند. و دسته بندی و اتصال آنها نیز بر اساس اصول علمی و حساب شده صورت می گیرد. تا میزان تحمل وزن و مقاومت آنها دقیق و بالا باشد.

فوم مصرفی در تشک های طبی از دانسیته سنجیده ای برخوردار است. تا بتواند در مقابل تغییرات فیزیکی و فشار وزن واکنش های مناسبی از خود بروز دهد. تهیه فوم با آسیاب کردن و ترکیب مجدد اسفنج وارداتی طی مراحل مختلف انجام می شود.

تهیه محصولی با این مشخصات نیازمند برنامه ریزی دقیق، کادر مجرب و کار فیزیکی فشرده است. که توانسته همراه با فن آوری روز دنیا محصولی با ویژگیهای برتر و منحصر به فرد ارائه نماید. بکارگیری چنین تکنولوی پیشرفته ای هم مستلزم وجود افراد متخصص با اطلاعات فنی لازم و بالا است. بدیهی است جمع آوری چنین مجموعه ای هزینه بر است. و نمی توان از چنین محصولاتی انتظار قیمت های پایین داشت.

چرا طبی؟ ( قیمت تشک طبی ، اصول پزشکی، و سایر دلایل )

ساخت کالاهایی با ویژگی های تخصصی مستلزم بکارگیری تکنولوژی و ماشین آلات پیشرفته، مواد اولیه مرغوب، کادر متخصص و هزینه بیشتر است. اما در نگاهی دوراندیشانه، استفاده از چنین کالایی در مجموع از صرفه اقتصادی خوبی برخوردارست. و مخارج تهیه آن در دراز مدت به منزله ی سرمایه گذاری بر روی سلامتی به حساب می آیند. مثلا استفاده از محصولات مدیکال و طبی با پیشگیری از بروز بیماری عملا مخارج درمانی را از لیست مخارج حذف کرده یا کاهش می دهد.

و در واقع با استفاده از چنین محصولاتی با یک تیر چند نشان را خواهیم زد:در اولین و مهمترین گام، محصولی طبی و مطمئن برای سلامتی خود تهیه کرده ایم. و از دیگر سوی محاسن محصولی بادوام ما را از سود اقتصادی خوبی بهره مند نموده است. و نهایتا از لحاظ زیبایی و نمای مدرن اتاق خواب هم قدم مفیدی برداشته ایم.

معرفی برندهای برتر تشک

تشک رویا بونل در یک مجموعه 6 تایی از تشک های فنر منفصل ارایه شده است. این تشک را می توان نمونه ای از یک محصول فنری مفید و مدرن به حساب آورد. اسفنج فشرده، فنرهای تقویتی مستحکم و خواص بهداشتی و آنتی آلرژیکِ موجود در آن، فاکتورهای خوبی برای معرفی محسوب می گردند.

تشک رویال یک نمونه فول طبی با نام رویال پدیک در بین محصولات خود دارد که به منظور رفع نیازهای درمانی مشتریان خود تدارک دیده است. این مدل در دو نمونه فول طبی (بدون فنر) و طبی فنری عرضه شده است که برای سلیقه های متفاوت راهگشا خواهد بود.

تشک فول طبی آسایش ساتراپ با ساختار تمام اسفنج و کاملا سفت برای رفع دردهای عضلانی و مفاصل به عنوان گزینه ای مناسب شناخته شده است. ساختار مقاوم این تشک از دفرمه شدن آن جلوگیری می کند. تا بتواند در مواردی با وزن های بالا کارآمد باشد.

اگر از ما سراغ یک تشک طبی فنری را بگیرید، کول اکشن زنیت را به شما معرفی می کنیم. راحتی، زیبایی و خصوصیات طبی در این تشک کنار هم گرد آمده است. تا به پیشنهادی مناسب برای کسانی که در مورد جزییات دقیق هستند بدل شود.

تشک طبی بخرم یا فنری؟

4.533
این مطلب مفید بود ؟303
برچسب : کسب و کار
نظر سنجی برای این مطلب غیر فعال شده است
وبگردی