تولد
سنگینی بعد از غذا

علت سنگینی معده بعد از غذا خوردن

کد مطلب : 20586زمان مطالعه : 2 دقیقه
گاهی علی رغم کم خوری باز هم احساس سنگینی بعد از غذا به سراغمان می آید و این سنگینی و خواب آلودگی ریشه در مسئله ای درونی دارد.

دلیل سنگینی معده بعد از غذا خوردن

احساس سنگینی سر دل بعد از غذا یا همان حس ناخوشایند سنگینی معده بعد غذا، مشکلی است که برای بسیاری از افراد تبدیل پیش آمده، آیا شما هم تاکنون تجربه کرده‌اید که پس از مصرف یک وعده غذایی، احساس سنگینی و کاهش انرژی داشته باشید؟ تا بحال فکر کرده اید که علت احساس سنگینی معده بعد از غذا چه می تواند باشد؟ با ما در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک همراه باشید تا دلیل اصلی این وضعیت و ورم شکم بعد از غذا خوردن را بدانید. دیر هضم شدن و سنگینی بعد از غذا خودرن قطعا علل مختلفی دارد که ما در این مطلب به علت پایه و رایج تر آن میپردازیم.

سنگینی بعد از غذا

ارتباط مشکل گوارش با سنگینی معده بعد از غذا

سنگینی معده بعد از غذا، نشانگان عدم هماهنگی در سیستم گوارش هستند، به گونه‌ای که هضم نامناسب و به موقع غذا موجب مشکلات در دفع طبیعی می‌شود. دستگاه گوارش به عنوان یک عضو بسیار حیاتی در نظر گرفته می‌شود و اهمیت بالایی در ورود و خروج مواد از بدن دارد و تأثیر مزاج بر این سیستم بسیار حائز اهمیت است.

فعالیت های مهم گوارشی مثل قدرت هضم، میزان اشتها، یبوست و.... است، که تحت تأثیر مزاج قرار می‌گیرند. با توجه به حرارت مزاج، قدرت هضم نیز افزایش یا کاهش می‌یابد.

سردی مزاج، اصلی ترین دلیل سنگینی معده بعد از غذاست

سردی مزاج، علاوه بر این که می‌تواند به کندی هضم و احساس سنگینی و بی حالی پس از غذا منجر شود، در برخی موارد به تشدید و بهبود ناپذیر سردی و بیماری نیز منجر می‌شود. در بعضی مواقع، شخص ممکن است تا مدت‌های طولانی، حتی تا 8 ساعت پس از مصرف غذا، احساس سنگینی و ناراحتی داشته باشد.

از نظر گوارشی، "خشکی" باعث بروز یبوست می‌شود، در حالی که "رطوبت" باعث نرمی می‌شود. در صورت افزایش حرارت مزاج، ممکن است خشکی افزایش یابد، و اگر این خشکی با خشکی صفرا همراه باشد، احتمال بروز یبوست بیشتر می‌شود؛ به عبارت دیگر، سردی مزاج باعث کاهش حرارت و رطوبت در گوارش می‌شود.

علت سنگینی معده بعد از غذا خوردن

3.7195
این مطلب مفید بود ؟14451
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک /ن
وبگردی