موجودی که در یک زایمان 4 میلیون بچه بدنیا می آورد!!!
موجودی که در یک زایمان میلیون ها بچه به دنیا می آورد، احتمالا این جمله برایتان بسیار عجیب باشد اما حقیقت دارد، برای شناخت این موجود مطلب زیر را بخوانید.
موجودی که در یک زایمان 2000 بچه بدنیا می آورد !!!
در دنیای شگفت انگیز حیوانات، تولید مثل یکی از عجیبترین و حیرت آورترین ویژگیهای آنان است. یکی از موجودات که در یک زایمان قادر به دنیا آوردن بیش از ۲۰۰۰ بچه است، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. تولید مثل در حیوانات و جانداران انواع و اشکال گوناگونی دارد که هر کدام با ویژگیهای منحصر به فرد خود ما را به فکر کردن وا می دارند. در این قسمت از نمناک به بررسی چندین نمونه از این پدیدههای عجیب و غریب خواهیم پرداخت و توضیحات لازم در این خصوص را ارائه خواهیم داد تا شما نیز از شگفتیهای دنیای طبیعی بیشتر آگاه شوید.
مورچه راننده آفریقایی
ملکه این مورچهها توانایی دارد در عرض یک ماه بین ۳ تا ۴ میلیون تخم بگذارد. تخمها در کلنی مورچهها نگهداری و ملکه بسته به نیاز کلنی، برخی از این تخمها را بارور میکند تا فرزندان نر و ماده تولید شوند. این مقدار تولید مثل بینظیر به مورچههای راننده کمک میکند تا کلنیهای بسیار بزرگی تشکیل دهند و با همافزایی نیروها به جستجوی غذا و حفاظت از کلنی بپردازند.
اسب دریایی
این موجود توانایی دارد در هر بار تلاش موفق تا ۲۰۰۰ فرزند زنده به دنیا بیاورد. تفاوت قابل توجهی در تولید مثل اسب دریایی وجود دارد؛ برخلاف اکثر حیوانات، نقشهای والدینی معکوس هستند. جنس نر تخمهای تولید شده توسط جنس ماده را در کیسهای که بر روی شکم دارد نگهداری می کند و تا زمان تولد نوزادان، از آنها محافظت خواهد کرد. این کیسه مخصوص به جنس نر اجازه می دهد تا تخمها را در شرایط ایمنی نگهداری کند تا نوزادان به طور کامل رشد و سپس آنها را به دنیای خارج آزاد میکند.
خورشید ماهی اقیانوسی
این ماهی توانایی دارد در یک بار تلاش حدود ۳۰۰ میلیون تخمک در تخمدانهای خود داشته باشد که همه این ۳۰۰ میلیون تخم به نوزاد تبدیل نمیشوند که در غیر این صورت گونهای نادر به حساب نمیآمدند. تخمهای این ماهی در خارج از بدن ماده بارور می شوند و این امر تعیین تعداد تخمهایی که تبدیل به نوزاد میشوند را دشوار خواهد کرد. وقتی که تخمها در اقیانوس رها میشوند، هیچ راهی برای تشخیص اینکه کدام تخمها متعلق به او بوده وجود ندارد.
مار افعی
مارهای افعی یکی از سمیترین و خطرناکترین خزندگان جهان هستند که با روش تولید مثل خاص خود شناخته میشوند. این مارها در هر مرتبه زایمان میتوانند تا ۱۵۶ مار کاملاً زنده و تکامل یافته به دنیا بیاورند. برخلاف بسیاری از خزندگان که تخمگذار هستند، افعیها با زندهزایی بچههای خود را تولید میکنند. نوزادان درون بدن مادر رشد و پس از تکامل کامل، زنده و آماده برای زندگی بیرونی به دنیا میآیند.
علت تفاوت تعداد فرزندان حیوانات
یکی از عوامل موثر، طول عمر است؛ حیوانات با عمر کوتاهتر برای بقا باید فرزندان بیشتری به دنیا بیاورند، در حالی که حیوانات با عمر طولانی مانند فیلها نیازی به این کار ندارند. علاوه بر این حیواناتی مثل خفاش ها که باید فرزندانشان را حمل کنند، تنها قادر به مراقبت از یک نوزاد در یک زمان هستند.
حیوانات اجتماعی مثل مورچههای آفریقایی که به صورت گروهی زندگی میکنند، بچههای بیشتری دارند زیرا گروه از آنها محافظت میکند. به طور کلی حیواناتی که بچههای خود را زنده به دنیا میآورند و بعد از آنها مراقبت میکنند، فرزندان کمتری دارند چراکه نیاز به زمان و انرژی بیشتر برای نگهداری از هر نوزاد دارند.