10 تا از زیباترین پرنده دنیا و مشخصات ظاهری و زیستگاهی آنها
زیباترین پرنده دنیا کدام است؟ حدود 10000 گونه پرنده در دنیا وجود دارد که هر گونه از بسیاری جهات منحصر به فرد هستند. اکثر پرندگان دراین دنیا زیبا هستند اما با این وجود برخی از گونه ها قطعا ویژگی های چشمگیری دارند که می توانند نسبت به باقی پرندگان زیباتر باشند. آن ها از لحاظ زیبایی، پر، اندازه، رفتار مهاجرتی، جفت گیری و تغذیه متفاوت هستند. بنابراین هنگام صحبت در مورد زیباترین پرندگان دنیا نظرات مختلفی از هر فرد ارائه می شود زیرا زیبایی آن ها بر ذهن بیننده است. در این قسمت از گوناگون نمناک به معرفی 10 پرنده زیبا در دنیا خواهیم پرداخت.
1. ماکائو سنبلی:
ماکائو سنبلی با طول 100 سانتی متری چشمگیر خود بزرگترین گونه از انواع طوطی ها در دنیا است. آن ها در مناطق نیمه باز و چمنزارهای ساوانا در شمال برزیل زندگی می کنند. در چند سال گذشته جمعیت آن ها کمتر شده است و امروزه کم تر از 5000 ماکائو سنبلی در دنیا باقی مانده است. از بین رفتن زیستگاه و شکار، اصلی ترین دلیل از بین رفتن آن ها محسوب می شود.
علاوه براندازه بزرگ، این پرنده به دلیل رنگ آبی لاجوردی پرها وحلقه های زرد در اطراف چشم خود مشهور است. به دلیل این رنگ آمیزی خیره کننده " ماکائو آبی" نیز نامیده می شود. آن ها همچنین دارای یک دم بلند زیبا هستند که رنگ آن متمایل به سیاه است.
این پرنده با آموزش مناسب می تواند یک حیوان خانگی عالی باشد اما مانند برخی دیگر از انواع ماکائو ها در تقلید کلمات مهارتی ندارند.
2. اردک جنگلی:
اردک جنگلی خیره کننده ترین و پررنگ ترین پرنده آبزی در دنیا است. جنس نر این پرنده ترکیبی از رنگ های تیره، سبز و آبی می باشد. رنگ نوک آن قرمز، پر های سینه اش قرمز تیره و شکم آن ها سفید است. در امتداد گردن خط هایی سفید و باریک دارند . بال آن ها نیز به رنگ آبی و مشکی می باشد.
اردک های جنگلی جنس ماده همانند جنس نر رنگارنگ نبوده و آن ها سری به رنگ قهوه ای خاکستری، شکمی سفید و سینه ای با خال های سفید دارند. اردک جنگلی نر از پرهای رنگارنگ خود برای جذب پرنده ماده در فصل تولید مثل استفاده می کند.
اردک های جنگلی در مرداب ها، باتلاق های جنگلی و جویبار ها زندگی می کنند و برخلاف سایر پرندگان آبزی در حفره های درختان لانه ساخته و دسته ای تشکیل می دهند.
3. بال لاکی بوهمی:
بال لاکی بوهمی یک پرنده آوازخوان با اندازه ای متوسط، سر کاکل دار و ماسک های سیاه می باشد. سراسر بدنشان خاکستری مایل به قهوه ای بوده و بال هایشان لبه هایی سفید و زرد دارد.
آن ها برروی شاخه های درختان لانه می سازند. جنس نر و ماده این پرنده به دلیل صدای بلند شناخته شده اند. آن ها عمدتا از حشرات و توت ها تغذیه می کنند.
4. زاغ کبود:
زاغ کبود یکی از باهوش ترین و زیباترین پرندگان دنیا می باشد . او دارای پرهایی به رنگ آبی خیره کننده، سفید و سیاه است. بارزترین ویژگی این پرنده پر سر و صدا بودن و داشتن صدایی همانند"جی جی" می باشد. او همچنین می تواند صدای سایر گونه های پرندگان را تقلید کند.
زاغ کبود علاوه بر ظاهر چشمگیر خود به هوش بالا نیز شهرت دارند. آن ها ممکن است جوجه های پرندگان و تخم آن ها را بردارند. زاغ کبود برای فریب پرندگان دیگر صدای شاهین را نیز تقلید می کند. گفته می شود زاغ کبود در اسارت همچنین می تواند گفتار انسان و صدای حیوانات خانگی دیگر را تقلید کند.
زاغ کبود پرنده ای اجتماعی بوده و در دسته های کوچک یافت می شوند اما در زمستان و هنگام مهاجرت دسته های بزرگی تشکیل می دهند. تمامی زاغ های کبود در زمستان مهاجرت نمی کنند و برخی از آن ها در قلمرو طبیعی خود می مانند.
5. پافین اطلس:
پافین اطلس یک پرنده کوچک و کاملا سازگار است. این طوطی به دلیل ترکیب رنگی مشابه پنگوئن و منقاری چند رنگ به عنوان طوطی دریایی شناخته می شود. آن ها بیشتر عمر خود را در دریا می گذرانند. پر های انها در برابرآب مقاوم بوده و بدن آن ها را هنگام شنا گرم نگه می دارد.
پافین اطلس از قابلیت غواصی بسیار خوبی برخوردارند و می توانند تا عمق 60 متری نیز شنا کنند. آن ها به طور معمول از ماهی های قزل آلا نوعی قارچ و خرچنگ ها تغذیه می کنند .پافین ها می توانند به خوبی پرواز کنند. آن ها میتوانند 400 بار در دقیقه بال زده و به سرعت 88.5 کیلومتر بر ساعت برسند.
آن ها در هر تابستان و بهار تولید مثل می کنند و لانه هایی با استفاده ازپر وعلف در حفره های صخره می سازند. جنس ماده این پرنده فقط یک تخم گذاشته و 45 روز طول می کشد تا جوجه شود. پس از این مدت پافین های بالغ لانه را به منظور یافتن غذا برای جوجه ها ترک می کنند و با شکار ماهی های کوچک به لانه باز می گردند. پافین های بالغ می توانند بین 10-30 ماهی را در منقار بزرگ خود جای دهند.
6. توکان سینه گوگردی:
توکان سینه گوگردی از جمله پرندگانی است که سینه ای شگفت انگیز دارد. منقار بزرگ و چند رنگ آن ها که طولی نزدیک به 20 سانتی متر دارد، باعث شده است که به عنوان توکان رنگین کمان نیز شناخته شوند. منقار آن ها مخلوطی از رنگ های سبز، قرمز و زرد است.
منقار توکان سینه گوگردی برخلاف ظاهر سنگینش، سبک و توخالی می باشد و از یک نوع پروتئین به نام کراتین تشکیل شده است. آن ها از این منقار بزرگ و رنگارنگ برای جذب جنس ماده در فصل تولید مثل و همچنین به عنوان سلاحی دفاعی استفاده می کنند.
طول این پرنده زیبا 20 سانتی متر و وزن او تا 4 کیلوگرم می رسد. پرهایش بیشتر سیاه و سفید بوده و گلو و سینه ای زرد رنگ دارند. توکان سینه گوگردی به دلیل بال های سنگینش پروازی ضعیف دارد و فقط می تواند بین شاخه های درختان حرکت کند.
توکان سینه گوگردی پرندگانی بسیار اجتماعی هستند و دسته های کوچکی تشکیل می دهند که حداکثر تعداد ان ها به 30 عدد می رسد . آن ها در حفره های درختان ساخته شده توسط دارکوب ها زندگی می کنند. رژیم غذایی آن ها عمدتا از حشرات، مارمولک ها و تخم پرندگان می باشد.
7. طاووس :
طاووس در واقع نام پرنده ای با جنسیت نر از خانواده طاووسیان است.
در دنیا سه نوع پرنده طاووس وجود دارد که عبارتند از:
- طاووسیان هندی
- کنگو
- سبز
طاووسیان هندی متداول ترین نوع پرندگان مرغی در سراسر دنیا هستند. طاووس های نر به دلیل نمایش پرهای رنگارنگ خود مشهور هستند.
طاووس ها می توانند تا 1.5 متر طول داشته باشند که این باعث می شود یکی از بزرگترین پرندگان در دنیا باشند. در حقیقت دم بلند طاووس 60 درصد از کل طول آن را شامل می شود.
هنگام جفت گیری طاووس پرهای عظیم خود را پهن کرده تا رنگارنگ بودن آن ها را به نمایش بگذارد. بعضی طاووس ها دم بلندی دارند و بیش از سایرین جلب توجه می کنند. طاووس ماده نیز چنین طاووس هایی با دم بلند را انتخاب خواهد کرد. بسته به زاویه با تاب نور، رنگ پرتوهای دم طاووس متفاوت به نظر می رسد.
8. فلامینگو :
فلامینگو احتمالا شناخته شده ترین پرنده ای است که فقط راه می رود. پرهای خیره کننده و رنگ بنفش متمایل به قرمز او باعث شده است فلامینگو دربین پرندگان بسیار خاص باشد. در دنیا 6 گونه مختلف از فلامینگو وجود دارد که در هر قاره به جز قطب جنوب یافت می شوند.
اندازه یک فلامینگو بزرگ 0.5-1.5 کم تر و وزن آن ها 3-6 کیلوگرم است. گردن آن ها بلند ولاغر است و دارای منقاری به سمت پایین و خم شده هستند. پاهای فلامینگو نیز بسیار بلند هستند و اندازه آنها بین 76-127 سانتی متر است. پاهای بلند و منقار منحصر به فرد آن ها باعث شده است تا ماهی های کوچک، لاروها و پلانکتون های کوچک را از گل ولای جدا کرده و تغذیه کنند.
فلامینگوها در کولونی های بزرگی زندگی می کنند که هزاران عضو درآن حضور دارند. رنگ بنفش متمایل به قرمز آن ها به دلیل غذایی است که می خورند. رژیم غذایی آن ها عمدتا از میگوی شور، پلانکتون ها و جلبک های سبزآبی تشکیل شده است.
9. ماکائو اسکارلت:
ماکائوی اسکارلت یکی از زیباترین و بزرگترین اعضای خانواده ماکائوها می باشد. آن ها در جنگل های همیشه سبز و مروطب ساکن هستند و به دلیل پرهای رنگارنگ خود مشهور هستند. آن ها دارای پرهایی به رنگ قرمز روشن هستند و پشت بدنشان آبی رنگ است. بال آن ها نیز زرد و لبه دار به رنگ سبز است.
منقار محکم و منحنی یکی دیگر از ویژگی های قابل توجه ماکائو اسکارلت است. قسمت فوقانی آن سفید و نوک آن سیاه است. ماکائوی اسکارلت بالغ دارای طولی بین 80-90 سانتی متر و وزن آن ها تا 1.5 کیلوگرم می رسد. آن ها می توانند به خوبی پرواز کنند و به سرعت 56 کیلومتر بر ساعت برسند. ماکائو اسکارلت می تواند تا 40-50 سال عمر کند حتی گفته می شود او در قفس و اسارت تا 75 سال هم عمر خواهد کرد.
ماکائو اسکارلت یکی از باهوش ترین پرندگان بوده و در اسارت به راحتی می تواند کلمات و اصوات را بیاموزد. گفته می شود یک ماکائو اسکارلت آموزش دیده حتی می تواند رنگ ها و اشکال را نیز تشخیص دهد . ماکائو اسکارلت نسبت به طوطی های دیگر صدای بسیار بلندی دارد و میتوانند انواع مختلفی از صدا مانند صدای فریاد را ایجاد کنند. رژیم غذایی آن ها عمدتا از آجیل، دانه ها، میوه ها و حشرات تشکیل می شود.
10. قرقاول طلایی:
قرقاول طلایی به دلیل پرهای رنگی و درخشان خود معروف است. او گردنی به رنگ نارنجی و دارای تاجی به رنگ زرد طلایی است. رنگ بدن او سرخ بلوطی بوده و دارای پرهایی تیره به رنگ قرمز و یک دم بلند قهوه ای کم رنگ می باشد.
قرقاول های طلایی نر رنگارنگ بوده و سینه ای قرمز دارد. پرهای دم مرکزی او نیز به رنگ سیاه می باشد. برخلاف قرقاول های طلایی نر ، ماده آن ها پرهای قهوه ای خال دار و ملایم تری دارند.
قرقاول های طلایی در جنگل ها زندگی می کنند. طول قرقاول های طلایی نر از ماده ها بیشتر است به طوری که طول یک نر بالغ به طور معمول تا 1.6متر می رسد. جالب این جاست که دم این پرنده دو سوم کل بدن او را شامل می شود . قرقاول های طلایی در پرواز ضعیف هستند و بیشتر وقت خود را در زمین می گذرانند. آن ها عمدتا از توت ، دانه ها و حشرات تغذیه می کنند.