ظروف چوبی بامبو
استفاده از ظروف چوبی بامبو فواید و مزایای مناسبی را به همراه دارد، برای افزایش عمر و نگهداری بهتر این ظروف نیز راهکارهای مناسبی وجود دارد.

مزایای استفاده از ظروف بامبو و راهنمای نگهداری آن

شاید تا به حال دیده باشید که بسیاری از رستوران ها، کمپانی ها و میزبان ها برای مهمانی از ظروف بامبو استفاده می کنند. بنابراین سوال اینجاست که چرا آن ها ترجیح می دهند از ظرف های معمولی استفاده نکنند و به سراغ ظروف بامبو بروند؟ دلیل اصلی آن فواید ظروف بامبو است که در این قسمت از سبک زندگی نمناک این فواید را به شما معرفی خواهیم کرد.

ظروف بامبو از ساقه و برگ گیاه بامبو ساخته می شوند. بامبو یکی از سریع ترین گیاهان در حال رشد و مقاوم، در جهان است که می تواند در طول روز چیزی حدود یک متر رشد کند و طول عمری حدود 5 سال داشته باشد. کاشت و پرورش این گیاه بسیار راحت و فرایند تکثیر و رشد آن بسیار آسان و سریع است. بامبو به طور طبیعی عاری از بیماری و آفت است و نه برای حفاظت از محصولات چوبی بامبو و نه در فرآیند تولید از مواد شیمیایی استفاده نمی شود. قبل از هر چیز بهتر است بدانید که ظروف بامبو معمولاً برای سرو سالاد، پیش غذا، حاشیه غذا و غیره مناسب است.

ظروف چوبی بامبو

فواید ظروف بامبو و دلایل محبوبیت این ظروف

1. با دیدن این ظروف، حس خیلی خوبی به شما منتقل می شود و از ظاهر زیبای آنها در هنگام سرو غذا لذت خواهید برد.

2. بامبو نسبت به کاغذ ارزش بیشتری دارد.

3. بامبو دوست دار محیط زیست است و تجزیه پذیر می باشد. در نتیجه به محیط زیست آسیب وارد نمی کند.

4. ظروف چوبی بامبو دارای مقاومت بسیار بالا نسبت به سایر ظروف سازگار با محیط زیست می باشند.

5. هیچ ماده شیمیایی مضری برای تولید ظروف بامبو استفاده نشده است.

6. بامبو یک ویژگی کلاسیک و جذاب دارد. بنابراین می توانید آن را در معماری های سنتی، رسمی و حتی رستوران ها با درجه بالا هم استفاده کنید.

7. از دیگر مزایای استفاده از ظروف بامبو می توان به ضد لک بودن آنها و همینطور خاصیت ضد میکروبی شان نیز نام برد.

8. بامبو وزن سبکی دارد اما در نگه داشتن وزن غذاها بهتر از ظروف کاغذی دوام می آورد. همین مسئله نیز در بعضی موارد از دلایل استفاده از آنها توسط خانواده ها و به خصوص خانواده هایی که فرزندان کوچکی دارند محسوب می شود.

9. یکی از مزیت های دیگر ظروف بامبو این است که بعد از استفاده، دوباره می توانید آن را شستشو دهید و برای مصرف بعدی آن ها را به کار بگیرید. البته بعضی از افراد هستند که بامبو را سریعا بعد از استفاده دور می اندازند که آن هم اشکالی ندارد اما در هر صورت این ظروف به راحتی شسته می شوند.

ظرف بامبو

مقایسه ظروف بامبو با سایر ظروف

ظروف بامبو بهتر است یا ظروف کاغذی؟

بامبو یک جایگزین مناسب برای ظروف کاغذی است. بامبو وزن سبکی دارد اما در نگه داشتن وزن غذاها بهتر از ظروف کاغذی دوام می آورد .در تولید و ساخت ظروف کاغذی میزان بالایی انرژی الکتریکی و آب مصرف می شود و حجم بسیار زیادی درخت قطع می شود. همچنین موم و پلی استیرن از اصلی ترین مواد تشکیل دهنده ظروف کاغذی هستند که مدت زمان بسیار زیادی را برای تجزیه شدن نیاز دارند؛ بنابراین این نوع ظروف تاثیرات مخربی بر محیط زیست خواهند داشت.ظروف بامبو از سلامت و بهداشت بیشتری برخوردار بوده و حامی محیط زیست به حساب می آیند.

ظروف بامبو بهتر است یا ظروف پلاستیکی؟

ظروف بامبو، بهترین انتخاب برای ظرف غذای کودکان ما به حساب می آیند زیرا این ظروف از ایمنی کافی برخوردار بوده و در مقایسه با ظروف پلاستیکی گزینه بهتری برای فرزندانمان محسوب می شوند زیرا با ایجاد خط و خراش بر روی ظروف پلاستیکی رنگ و مواد درونی این ظروف وارد غذای فرزندمان شده و برای سلامت دستگاه گوارش او مضر است.

ظروف بامبو

ظروف بامبو جایگزین مناسب ظروف چینی و شیشه ای

همچنین جایگزین مناسبی برای ظروف چینی و شیشه ای هم محسوب می شود و هزینه به صرفه تری نسبت به شیشه دارد. در نتیجه می توانید از انواع آن در موقعیت های مختلف استفاده کنید. حال با وجود این که فواید زیادی در مورد ظروف بامبو وجود دارد، پس بهتر است که در مورد استفاده از آن ها فکر و تجدید نظر کنید.

استفاده از ظرف بامبو

اصول نگهداری از ظروف بامبو

شست و شوی ظروف بامبو

ظروف بامبو به راحتی شسته می شوند اما باید در شستشوی ظروف بامبو نکات زیر را رعایت کنید:

  • ظروف بامبو را با ماشین ظرفشویی نشویید.
  • ظروف بامبو را با پاک کننده های ناملایمی مثل سفیدکننده های غلیظ شست و شو ندهید.
  • ظروف بامبو را با آب بسیار داغ و با حرارت بالا تمیز نکنید.
  • ظروف بامبو را مدت زیادی در آب (مثلا داخل سینک ظرفشویی پر از آب) قرار ندهید.

ضد عفونی کردن ظروف چوبی بامبو

برای تمیز کردن ظروف چوبی بامبو از تمیز کننده های خانگی و غیر مضر مانند سرکه استفاده نمایید. محلولی از سرکه و آب درست کنید و ظرف چوبی را به مدت 10 دقیقه درون آن قرار دهید و یا با تکه ای پارچه سرکه را به سطح ظرف بمالید تا ضدعفونی شود.

برای تمیز کردن ظروف بامبو همانطور که در مطالب قبلی نمناک هم اشاره شد، آب یک عدد لیمو را با یک قاشق غذاخوری آب مخلوط کرده و با تکه ای پارچه یا پنبه به سطح ظرف آغشته کنید.

برای تمیز کردن ظروف چوبی مقداری نمک دریایی درون ظرف ریخته و با لیموی برش خورده نمک را روی سطح ظرف چوبی بمالید تا مانند اسکراب عمل کند! آن را با آب گرم بشویید و اجازه دهید خشک شود.

فواید ظرف بامبو

چگونه ظروف بامبو خود را نو کنیم؟

برای حذف لکه ها و خراش های سطحی سطح ظروف خود را به طور کامل با سمباده یا سیم ظرفشویی صاف کنید و روی آن را با پارچه ای کمی مرطوب پاک کنید تا خاک اره و خرده های باقی مانده را بردارید.

با روغن خوراکی سطح سمباده شده را چرب کنید طوری که روغن وارد بافت خشک چوب شود.

زمانی که حس کردید سطح ظرفتان کمی خشک شده تکه ای پارچه را به روغن آغشته کرده و سطح ظرف را به خوبی چرب کنید.

برای چرب کردن این ظروف روغن های مایع خوراکی و روغن زیتون انتخابی عالی هستند.

برای چرب کردن این ظروف هرگز از روغن بو دار استفاده نکنید و از نوع بدون بو استفاده کنید مثلا در صورت استفاده از روغن نارگیل، بوی نارگیل به ظرف منتقل شده و بعد از گذشت زمان و قرار دادن مواد غذایی دیگر درون ظرف بوی ناخوشایندی باقی می گذارد.

ظرف محبوب بامبو

نکاتی برای افزایش عمر ظروف بامبو

ظروف بامبو را در محیط های دمای بالا مانند مایکروفر و ماشین ظرفشویی قرار ندهید.

برای ظروف چوبی که دارای لایه های محافظت کننده مخصوص نیستند، از مواد غذایی چرب و مایعاتی مانند خورشت و سوپ استفاده نکنید زیرا به دلیل وجود بافت زنده و آوند چوب، روغن جذب می شود و مواد غذایی چرب می تواند درون بافت چوب فاسد شود.

هر چند وقت این عملیات نوسازی را بر روی این ظروف انجام داده و روغن زنی را ماهی یکبار یا بسته به میزان استفاده تان از ظرف، تکرار کنید.

واکس های مخصوصی برای جلا دادن ظروف چوبی وجود دارد، بهتر است نوع خوراکی واکس را تهیه کنید.

اگر این ظروف را درون کابینت نگه می دارید، هرچند وقت یکبار آنها را از درون کابینت بیرون بیاورید تا هوا بخورند و کپک نزنند.

فواید ظروف چوبی بامبو و روش مراقبت و شستشوی آنها

4.37
این مطلب مفید بود ؟61
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ح.ب/ن
وبگردی